Hopp til innhold

Arkiv

Kjærlighet i rødt, hvitt og svart

Kjærlighet i rødt, hvitt og svart

Er kjærleiken raud og blodig, uskuldskvit – eller svart og egoistisk? Mozart blir presentert med ein heilt eigen vri,  når vidaregåande skular i januar får besøk av Bergen Nasjonale Opera.

Credit: Allkindza

AVLYST: Debatt om ekstremisme og lederskap

Basert på råd fra helsemyndigheter knyttet til koronaviruset kansellerer Universitetet alle arrangementer i Universitetsaulaen frem til påske. Dermed utgår debatten med Hans-Wilhelm Steinfeld (journalist og tidligere NRK-korrespondent), Elisabeth Ivarsflaten (professor i sammenliknende politikk ved UiB), Allan Little (BBC-korrespondent) og Rodula Gaitanou (regissør).

Lyttelos

AVLYST: Lyttelos - La clemenza di Tito

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien besluttet å avlyse operaen La clemenza di Tito og Lyttelos om operaen på Litteraturhuset.

La clemenza di Tito

AVLYST: La clemenza di Tito

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien besluttet å avlyse operaen La clemenza di Tito

Elisabeth Teige

Påskesalmen fra Cavalleria Rusticana

Bergen Nasjonale Opera har gleden av å hilse alle en riktig god påske med denne nyinnspilte påskesalmen fra Mascagnis opera Cavalleria Rusticana. Solist er Elisabeth Teige, og med på laget har hun Edvard Grieg Kor med gjester og sangere fra EGKs barnekor.

Opera Bobler Lady Sea Term

AVLYST: Opera i Austevoll

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Bekkjarvik Gjestgiveri besluttet å avlyse arrangementet.

Operasalong på Biblioteket

ONLINE KONSERT: Opera på biblioteket

Tre konserter – tre ulike kvinnestemmer: Denne våren kan du i vår bibliotek-serie oppleve stemmeprakt som går fra lys koloratursopran til mørk og dramatisk mezzo. NB: Konserten 21. april blir tilgjengelig i online format grunnet koronasituasjonen.

Daniela Iancu Johannessen

ONLINE KONSERT: Daniela Iancu Johannessen

Opera på biblioteket-serien har blitt flyttet fra Amalies Hage til online, heller enn å kansellere på grunn av koronasituasjonen. Mezzosopranen Daniela Iancu Johannessen avrunder dermed vårens konsert-serie sammen med pianisten Mai Goto i opptak fra Rekstensamlingene.

Salome

AVLYST: Salome

Grotesk, erotisk, forbudt, psykotisk, utuktig, makaber - Salome tar for seg de ekstreme yttergrensene ved menneskets mørkeste tilbøyeligheter.

Future Opera Fugler

AVLYST: Future Opera

Våren 2020 har vi gleden av å presentere to urpremierer i samarbeid med Íslenska óperan, når de to unge komponistene Bára Gísladóttir og Peder Barratt-Due utforsker hvordan vi kommuniserer med hverandre i hver sin nyskrevne opera.

OperaPub

OperaPub på Underlig

Bergen Nasjonale Opera arrangerer OperaPub hver første onsdag i måneden, og i over fem år har den vært en suksess med stinn brakke hver gang.