Hopp til innhold

AVLYST: Future Opera

AVLYST: Future Opera

Spilleperiode

23 - 24. mai

Sted

Cornerteateret

Spilletid

1 t 15 min

Billetter

350

Forstår du hva jeg sier? Snakker vi forbi hverandre?

Denne våren inviterer vi til en helt ny dobbelforestilling under Festspillene i Bergen: De to unge komponistene Bára Gísladóttir (f. 1989) fra Island og Peder Barratt-Due (f. 1993) fra Norge utforsker hvordan vi kommuniserer med hverandre, og avstanden mellom hvordan vi ser på oss selv og hvordan andre oppfatter oss.

De to ulike kammeroperaene er bestilt av Bergen Nasjonale Opera og Íslenska óperan i samarbeid, og har samme besetning: to sangere (sopran og tenor) og fiolin, cello, klarinett, fløyte, piano og slagverk.

I både Bergen og Reykjavik er det blitt holdt workshops, der komponistene har jobbet sammen med erfarne mentorer: komponist Ondrej Adamek (Tsjekkia), dramaturg/librettist Krystian Lada (Polen), regissør Sjaron Minailo (Nederland) og dirigent Stephen Higgins (Storbritannia).

Bára Gísladóttirs exaudi er en musikalsk oppdagelsesferd i fem deler, med fem historier som viser ulike utfordringer vi står overfor i dag (som klimaendringer og uro) og hvordan disse påvirker menneskesinnet. Gísladóttir tar i bruk operatiske linjer, fragmentert tekst og dialog sammen med et eksperimentelt og surrealistisk lydbilde.

Peder Barratt-Dues Language is a skin er inspirert av boken «Fragmenter av kjærlighetens språk" av Roland Barthes. Operaen utforsker hvordan kjærlighetsforhold fungerer i vår tid der enkeltmennesket blir dynget ned av fakta og informasjon: Dess mer vi tror vi vet, dess mer urolige blir vi av det ukjente, og av det andre måtte synes om oss.

Etter urpremieren i Bergen reiser forestillingen rett videre til Europas viktigste festival for ny musikkdramatikk, Operadagen Rotterdam (27. mai), før den senere spilles i Reykjavik på Dark Music Days (Myrkir músíkdagar, 2022).

Oppdatering våren 2020: På grunn av Covid-19 er både urpremieren under Festspillene i Bergen og gjestespillet hos Operadagen Rotterdam i år AVLYST.

exaudi
Musikk og tekst:
Bára Gísladóttir

Language is a skin
Musikk: Peder Barratt-Due
Tekst: Peder Barratt-Due,
inspirert av Roland Barthes

Sangere
Nika Gorič, sopran
Daniel Norman, tenor

Musikere
Pétur Björnsson, fiolin
Zoë Martlew, cello
George Sleightholme, klarinett
Björg Brjánsdóttir, fløyte
Jennifer Torrence, slagverk
Elena Postumi, piano

Kreativt team
Stephen Higgins, musikalsk ledelse
Sjaron Minailo, regi og scenografi
Patricia Hofstede, kostymedesign

BERGEN
Festspillene i Bergen 23. og 24. mai 2020 (AVLYST)

ROTTERDAM
Operadagen Rotterdam 27. mai 2020 (AVLYST)

REYKJAVIK
Dark Music Days (Myrkir músíkdagar) Februar 2022

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Íslenska óperan i samarbeid med Festspillene i Bergen

Relaterte nyheter

Islenska Operan

WORKSHOP PÅ ISLAND  MED FUTURE OPERA

Future Opera, som har premiere på Festspillene 2020, er et samarbeid med Íslenska óperan, hvor de to unge komponistene Bára Gísladóttir og Peder Barratt-Due utforsker hvordan vi kommuniserer med hverandre. Denne uken har vi workshops i Harpa, det flotte operahuset i Reykjavik.

Medvirkende


Sjaron Minailo Nett

Sjaron Minailo

Regi og scenografi

Stephen Higgins Nett

Stephen Higgins

Musikalsk ledelse

Patricia Hofstede Sw

Patricia Hofstede

Kostymedesign

Samtlige spilledatoer


23/05 Lørdag 19.30
Cornerteateret Overstått forestilling
Overstått forestilling
24/05 Søndag 18.00
Cornerteateret Overstått forestilling
Overstått forestilling