Hopp til innhold

Future Opera

Kjøp billetter
Spilletid: 1 t 15 min Pauser: 1
Tekstet: Norsk
Sted: Cornerteateret Billettpriser: 350
Premiere: 23. mai 2020 Spilleperiode: 23 - 24/05

Forstår du hva jeg sier? Snakker vi forbi hverandre?

De to unge komponistene Bára Gísladóttir (f. 1989) og Peder Barratt-Due (f. 1993) utforsker hvordan vi kommuniserer med hverandre.

Under Festspillene i Bergen blir det urpremiere på deres to ulike operaer, bestilt av Bergen Nasjonale Opera og Íslenska óperan i samarbeid. Komponistene har to sangere og seks musikere til rådighet når de skal tonesette ord som fører til misforståelser og pinlige situasjoner, men også oppklaring og latter. Det blir en spennende dobbeltforestilling der de to komponistenes svært forskjellige musikalske uttrykk tar utgangspunkt i felles tematikk.

De to operaene utvikles i Bergen og Reykjavik der komponistene jobber sammen med erfarne mentorer: komponist Ondrej Adamek (Tsjekkia), regissør Sjaron Minailo (Nederland), dramaturg Krystian Lada (Polen) og dirigent Stephen Higgins (Storbritannia).

Etter Bergen reiser forestillingen videre til Europas viktigste festival for ny musikkdramatikk, Operadagen Rotterdam, før den spilles i Reykjavik:

BERGEN
Festspillene i Bergen 23. og 24. mai 2020

ROTTERDAM
Operadagen Rotterdam Mai 2020

REYKJAVIK
Dark Music Days (Myrkir músíkdagar) Februar 2021

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Íslenska óperan i samarbeid med Festspillene i Bergen

Relaterte nyheter

Islenska Operan

WORKSHOP PÅ ISLAND  MED FUTURE OPERA

Future Opera, som har premiere på Festspillene 2020, er et samarbeid med Íslenska óperan, hvor de to unge komponistene Bára Gísladóttir og Peder Barratt-Due utforsker hvordan vi kommuniserer med hverandre. Denne uken har vi workshops i Harpa, det flotte operahuset i Reykjavik.

Medvirkende


Samtlige spilledatoer


23/05 Lørdag 19.30
Cornerteateret Kjøp billetter
Kjøp billetter
24/05 Søndag 18.00
Cornerteateret Kjøp billetter
Kjøp billetter