Hopp til innhold

Peder Barratt-Due

Den unge norske komponisten Peder Barratt-Due fra Oslo startet som en prisvinnende fiolinist, og er nå bosatt i Los Angeles.

Peder Barratt-Dues (f. 1993) musikalske interesser startet da han fikk sin første fiolintime på Barratt Due musikkinstitutt. Hans unge karriere inkluderer høydepunkt som solist under operaproduksjonen Pollicino av Hans Werner Henze på den Norske Opera & Ballet (2009), nasjonale og internasjonale turneer med Oslo Camerata og Barratt Dues Juniororkester, første pris samt ”Årets musiker” under Ungdommens Musikkmesterskap 2011 og ”The Scholars Assignment Award” på Berklee College of Music 2016.

Barratt-Due er utdannet med en dobbel Bachelorgrad i musikk fra Berklee College of Music (2016). Verkene hans vært fremført på festivaler som MAtera/INtermedia (MA/IN) i Italia 2016, Echofluxx i Praha, Ultima i 2017 og Edinburgh-festivalen 2018. På sistnevnte festival urframførte bratsjisten Eivind Holtsmark Ringstad hans Correspondances.

Peder Barratt-Due er en av de to komponistene som har fått i oppdrag fra Bergen Nasjonale Opera og Íslenska óperan å komponere en kammeropera med urpremiere under Festspillene i Bergen i mai 2020.

Oppdatering våren 2020: På grunn av Covid-19 er både urpremieren på Future Opera under Festspillene i Bergen og gjestespillet hos Operadagen Rotterdam i år AVLYST.