Hopp til innhold

Bára Gísladóttir

Den unge islandske komponisten og kontrabassisten Bára Gísladóttir har mottatt flere priser, og er også en aktiv utøver av egen musikk.

Bára Gísladóttir (f. 1989) er en islandsk komponist og kontrabassist, nå bosatt i København. Musikken hennes er blitt fremført av orkester og ensembler som DR SymfoniOrkestret, Ensemble InterContemporain, Frankfurt Radio Symphony, Islands symfoniorkester, Siggi String Quartet og TAK Ensemble.

Gísladóttir er en aktiv utøver av egen musikk. I tillegg er hun også kontrabassistent i Elja Ensemble, Skark Ensemble, og Balkan-bandet Orphic Oxtra.

Verk av Gísladóttir er blitt valgt ut til ulike festivaler som Dark Music Days in Reykjavik, International Rostrum of Composers, og Ung Nordisk Musik. Hun har mottatt Talentprisen fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat (2019), Léonie Sonning Talent Prize (2018), Reykjavík Grapevines musikkpris, og blitt nominert til Den islandske musikkprisen (Íslensku tónlistarverðlaunin).

Hun har gitt ut tre ulike album: Different Rooftops (2015), B R I M S L Ó Ð (2016) og Mass for some (2017). Akkurat nå er hun i ferd med å gi ut et nytt abum, sammen med komponisten og bassgitaristen Skúli Sverrisson, og også med et nytt soloalbum, som gis ut i år (2019).

Bára Gísladóttir er en av de to komponistene som har fått i oppdrag fra Bergen Nasjonale Opera og Íslenska óperan å komponere en kammeropera med urpremiere under Festspillene i Bergen i mai 2020.

Oppdatering våren 2020: På grunn av Covid-19 er både urpremieren på Future Opera under Festspillene i Bergen og gjestespillet hos Operadagen Rotterdam i år AVLYST.