Hopp til innhold

Stephen Higgins

Stephen Higgins er en etterspurt vokalcoach og kormester så vel som dirigent og pianist, og er en hyppig gjest hos Bergen Nasjonale Opera. 

Stephen Higgins har studert ved Oxford University, Guildhall School of Music and Drama og ved National Opera Studio i London. Han arbeider som dirigent og pianist ved ledende britiske operahus som Glyndebourne, Royal Opera House, English National Opera (ENO) og Scottish Opera.

For ENO har han dirigert Tryllefløyten, Elskovsdrikken for Opera Holland Park, Don Giovanni for festivalen i Porto, i tillegg til flere musikaler av Sondheim ved Châtelet i Paris. I 2016 dirigerte han Brittens opera Owen Wingrave ved Opéra National de Paris.

Sesongen 2019/20 var Higgins både dirigent for vår versjon av Sweeney Todd høsten 2019, og musikalsk leder for Future Opera våren 2020. (Future Opera-forestillingene ble avlyst pga korona-situasjonen.) Higgins var også musikalsk arrangør for vår Carmen-film som hadde premiere på Hovedscenen på NRK2 i oktober 2020, og pianist på konserten Absolutt Lloyd Webber på Den Nationale Scene samme høst.

Higgins har arrangert og dirigert en mye omtalt kammerversjon av Bartóks opera Ridder Blåskjeggs borg, der demens er blitt tematisert. Denne versjonen har vært vist rundt om i verden, bl.a. på Edinburgh International Festival, ved New Zealand Opera, The Atlanta Opera i USA og på Beijing Music Festival i Kina.

Oppdatert mai 2024

Hør Higgins fremføre Ent'racte to third act fra Manon Lescaut av Giacomo Puccini på DNS i Bergen:

Medvirket på

LOVE IS WAITING FOR YOU
Spilleperiode: 13/07-13/07

CARMEN // FILM

Carmen er en av verdens mest spilte operaer, men hva skjedde etter siste akt? Bergen Nasjonale Opera har laget en film inspirert av Carmen, innspilt med både internasjonale solister og lokale krefter under korona-krisen. Se den på NRK!

Les mer Gratis inngang
Absolutt Lloyd Webber
Spilleperiode: 13-13/10

Absolutt Lloyd Webber

De beste sangene! Gled deg til å oppleve Eir Inderhaug som Evita og André Søfteland som Operafantomet, når de inviterer til to glitrende kvelder på Den Nationale Scene.

Les mer Overstått forestilling
Elisabeth Teige

Påskesalmen fra Cavalleria rusticana

Bergen Nasjonale Opera har gleden av å hilse alle en riktig god påske med denne nyinnspilte påskesalmen fra Mascagnis opera Cavalleria rusticana. Solist er Elisabeth Teige, og med på laget har hun Edvard Grieg Kor med gjester og sangere fra EGKs barnekor.

Les mer Gratis inngang
From Russia with Love
Spilleperiode: 03-03/10

Sangerfest

Fra klassisk til musikal: Stemmen er i fokus når Musikkselskapet Harmonien og Bergen Nasjonale Opera inviterer til internasjonale stjernetreff på fire ulike konserter: Lise Davidsen, Operagalla, From Russia with Love og Cabaret med Janie Dee.

Les mer Overstått forestilling
Beate Mordal

Opera på biblioteket med Beate Mordal

Bli bedre kjent med sopranen Beate Mordal, som er valgt ut til å være Artist-in-Residence ved Bergen Nasjonale Opera denne sesongen!

Les mer Gratis inngang
Janie Dee
Spilleperiode: 05/10

Cabaret med Janie Dee

For første gang i Norge! Musikalstjernen Janie Dees cabaret-konsert, som har gått for fulle hus i London, kommer til Bergen og Den Nationale Scene med uimotståelig musikk og anekdoter fra hennes imponerende karriere som sanger og prisvinnende skuespiller på Londons West End.

Les mer Overstått forestilling
Future Opera Fugler
Spilleperiode: 24-24/05

AVLYST: Future Opera

Våren 2020 har vi gleden av å presentere to urpremierer i samarbeid med Íslenska óperan, når de to unge komponistene Bára Gísladóttir og Peder Barratt-Due utforsker hvordan vi kommuniserer med hverandre i hver sin nyskrevne opera.

Les mer Overstått forestilling
Sweeney Todd
Spilleperiode: 08-08/11

Sweeney Todd

Blodig hevn, kjærlighet og saftige kjøttpaier er noen av ingrediensene i musikalen om den djevelske barberen fra Fleet Street, Sweeney Todd.

Les mer Overstått forestilling
Julekonsert på Åmot
Spilleperiode: 08-08/12

Jul på Åmot

Julestemning på låven presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Villa Åmot. Her får du servert en lekker julemeny basert på lokale råvarer og de vakreste operaarier mellom rettene.

Les mer Overstått forestilling
Filipa van Eck i rollen som Carmen
Spilleperiode: 13-13/10

Operafest på Terminus 2018

Tre dagers operafest på Grand Hotel Terminus, med OperaBobler (UTSOLGT), OperaSmak, Afternoon Tea (UTSOLGT) og en sydende forestilling av Carmen!

Les mer Overstått forestilling
Filipa van Eck i rollen som Carmen
Spilleperiode: 19-19/10

Carmen på turné

Carmen er operahistoriens mest kjente rolleskikkelse. I denne forførende forestillingen får du det beste av det beste, med alle de kjente ariene, på én time.

Les mer Overstått forestilling
Porgy and Bess
Spilleperiode: 04/02

Porgy and Bess i konsert på DNS

Stjerneartistene Latonia Moore og Lester Lynch kommer tilbake til Bergen for å synge "Summertime" og andre høydepunkt fra Porgy and Bess, samt en rekke andre operaperler.

Les mer Overstått forestilling