Hopp til innhold

Operafest på Terminus 2018

Operafest på Terminus 2018

Spilleperiode

11 - 13. oktober

Tre dagers operafest på Grand Hotel Terminus, med OperaBobler (UTSOLGT), OperaSmak, Afternoon Tea (UTSOLGT) og en sydende forestilling av Carmen, med Filipa van Eck i hovedrollen.

Bergen Nasjonale Opera og De Bergenske inviterer til tre dagers operafest på Grand Hotel Terminus.

OperaBobler og OperaSmak har i foregående år vært fulltegnet lang tid i forkant. I år utvider vi med én dag og legger til Afternoon Tea og en heftig forestilling av Carmen! Det er allerede utsolgt på OperaBobler og Afternoon Tea, men vi har noen billetter igjen til Carmen og OperaSmak.

PROGRAMMET FOR OPERAFEST

TORSDAG 11. OKTOBER KL 19

OPERABOBLER (UTSOLGT)
OperaBobler finner sted i den vakre festsalen til Terminus, passende kalt Forskjønnelsen. Kvelden består av kjente operaperler blandet med boblene fra cava, prosecco og champagne, samt lett fingermat. Artister for kvelden er sopran Vuvu Mpofu, tenor David Curry og pianist Stephen Higgins.

FREDAG 12. OKTOBER KL 19

OPERASMAK
OperaSmak består av fire-retters middag med vinmeny, i vakre Forskjønnelsen, med arier mellom rettene Artister for kvelden er sopran Vuvu Mpofu, tenor David Curry og pianist Stephen Higgins.

LØRDAG 13. OKTOBER

Kl 13-14: AFTERNOON TEA (UTSOLGT)
Den tradisjonelle Afternoon Tea er en opplevelse i seg selv. Her får du også musikalske smakebiter og saftige historier fra Carmen. Afternoon Tea byr på lekre smørbrød, scones servert med rørte bær, krem og rømme og som avslutning søte kaker og konfekt. Til dette blir det servert kaffe, te og et glass musserende med eller uten alkohol. Mezzosopranen Ingvild Schultze-Florey og sopranen Elisabeth Gimmestad fremfører sammen med Ellena Hale på piano både franske og spanske sanger, mens programsjef Nicolai Riise forteller morsomme anekdoter om operaen. Nyt alt dette i en avslappende atmosfære i den historiske Whiskybaren på Terminus.

Kl 18.00: TAPASBUFFET
Det er mulig å nyte en lekker tapasbuffet* enten før eller etter forestillingen Carmen.

Kl 19.30-20.30: CARMEN
I forestillingen om Carmen får du høre de aller mest kjente og heftige melodiene fra Bizets kjente opera med samme navn. I vår kammerversjon forteller de to venninnene, Frasquita og Mercedes, Carmens dramatiske historie. Carmen blir presentert på en time i en scenisk konsert* i Terminus Hall. Regissør er John Ramster, kjent fra vår kritikerroste produksjon av Den flyvende hollender i vår. Stephen Higgins er musikalsk ansvarlig. Se full rolleliste under.

Kl 21: TAPASBUFFET
Det er mulig å nyte en lekker tapasbuffet** enten før eller etter forestillingen Carmen.

PRISER
OperaBobler kr. 695 (UTSOLGT)
OperaSmak kr. 1245
Afternoon Tea kr. 350 kr (BT Fordel) / 450 kr ordinær (UTSOLGT)
Carmen & Tapasbuffet kr. 775
Carmen kr. 295-375

Foto: Filipa van Eck, som spiller hovedrollen i Carmen

*Scenisk konsert vil her si at sangerne er i kostymer og operaen fremføres som teater, men uten store kulisser.

**Tapasbuffet: Tataki på laks med aprikos og chili chutney / Scampi med ruccola, chili og hvitløk / Fennikelpølse med pepperotkrem og ruccola / Aspargessalat med gresskarkjerner og manchego / Kalvecarpacchio med tunfiskmajones, ruccola og pinjekjerner / Bruschetta med tomat og mozzarella / Kjøttboller i sterk tomatsaus / Krydderstekte poteter med hvitløksdressing / Brie, gorgonzola, fiken, nøttebrød / Hjemmelaget Aioli og focaccia / Vaniljepannacotta med bringebærcoulis og friske bær

___

Varm opp til Carmen med Habanera - arien Carmen synger når hun entrer scenen. Den er også kjent som 'L'amour est un oiseau rebelle'. Her i et opptak fra Royal Opera House i London:

Hør den lystige arien "Habanera" fra Carmen - Anna Caterina Antonacci

Hør uforglemmelige Dmitri Hvorostovsky fremføre "Toreador-arien" fra Carmen:

Den tradisjonelle Afternoon Tea er en opplevelse i seg selv. Her får du også musikalske smakebiter og saftige historier fra Carmen.

Afternoon Tea in the Whiskey bar

Samtlige spilledatoer


11/10 Torsdag 00.00
Grand Hotel Terminus Overstått forestilling
Overstått forestilling
12/10 Fredag 00.00
Grand Hotel Terminus Overstått forestilling
Overstått forestilling
13/10 Lørdag 00.00
Grand Hotel Terminus Overstått forestilling
Overstått forestilling