Hopp til innhold

John Ramster

John Ramster roman Ladies’ Man er oversatt til sju språk, og en ny bok om skuespillerkunst for operasangere er på beddingen.

Britiske John Ramster har sitt virke som regissør, lærer og forfatter. Han har sin utdannelse fra Fitzwilliam College i Cambridge hvor han studerte middelalderen og renessansen. For tiden arbeider han som produsent ved Royal Academy Opera hvor han har regissert mer en 20 operaer, bl.a. Eugene Onegin, Poppeas kroning og Tolvskillingsoperaen.

Utenfor de britiske øyer har han regissert Tryllefløyten i Turku, Finland, Lucia di Lammermoor i Beograd og Don Giovanni for Opera Faber i Portugal.

John Ramster gjester nå Bergen Nasjonale Opera for tredje gang som regissør: Sist med den kritikerroste oppsetningen av Den flyvende hollender i Grieghallen våren 2018, og tidligere med fengselsoperaen Papirposeprinsessen på Ulvsnesøy og Carmen på festivalen Mimì goes glamping på Åmot Operagard 2017.

Medvirket på

Filipa van Eck i rollen som Carmen
Spilleperiode: 13-19/10

Carmen

Carmen er operahistoriens mest kjente rolleskikkelse. I denne forførende forestillingen får du det beste av det beste, med alle de kjente ariene, på én time.

Les mer Kjøp billetter
Paperbag Princess Web
Spilleperiode: 09-09/09

Fengselsopera - Papirposeprinsessen

Bergen fengsel, avdeling Osterøy, og Bergen Nasjonale Opera inviterer til opera basert på Robert Munschs historie om det å tørre å stå for egne verdier. Med innsatte og ansatte i koret.

Les mer Kjøp billetter
Den flyvende hollender
Spilleperiode: 10-16/03

Den flyvende hollender

Dette er Wagner på høyt internasjonalt nivå, melder Aftenposten om forestillingen i Bergen. Kun 2 forestillinger igjen av Den flyvende hollender, som dømt til å seile de syv hav til evig tid, kun kan reddes av en kvinnes uforbeholdne kjærlighet.

Les mer Kjøp billetter
Papirposeprinsessen Prinsessensloss Nett
Spilleperiode: 18/11

Papirposeprinsessen

Kom og bli med på all humoren og dramaet som oppstår når Händel møter norske folketoner, en jålete prins støter på en slu drage, og når den modige prinsessen med hjelp fra det som egentleg er skolens korsangere skal rydde opp i alt kaoset.

Les mer Kjøp billetter