Hopp til innhold

Den flyvende hollender

Utforsk

Den flyvende hollender

Spilleperiode

10 - 16. mars

Sted

Grieghallen

Spilletid

2 t 50 m

Billetter

150 - 750 kr

"En flott, blendende og fargemessig spektakulær forestilling"
"Dette er Wagner på høyt internasjonalt nivå"

NRK og Aftenposten melder om inntertier i Bergen

Hollenderen er dømt til å seile de syv hav til evig tid, kun en kvinnes uforbeholdne kjærlighet kan løse han fra forbannelsen.

Få komponister fanger lidenskap bedre enn Wagner. Hans musikk strømmer gjennom sjelen, maler naturen i all sin skjønnhet og brutalitet, mens den samtidig forteller fantastiske historier. Wagner fikk selv et dramatisk møte med Norge da skipet han var ombord i måtte søke nødhavn på sørlandskysten i voldsom storm. Hans opplevelser fra denne reisen, sammen med Heines fortelling om den flyvende hollender, danner grunnlaget for operaen.

Regissør John Ramster og designer Bridget Kimak lar seg inspirere av vår dramatiske natur, som vi kommer til å se igjen i scenografien. Lysdesigner Kalman har lang erfaring fra mange store operahus verden rundt og vi kan av det kunstneriske teamet forvente drama, dybde og overraskelser.

Det er bare å glede seg til å høre Elisabeth Teige, Norges ledende wagnersopran, og Iain Paterson, berømt britisk bass-baryton, i hovedrollene. Sammen med et lag internasjonale solister, orkester og kor, ledet av dirigent Eun Sun Kim, ser vi frem til å kunne presentere denne nye fullsceniske produksjonen av Bergen Nasjonale Opera, i samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester.

Innledning en time før forestillingstart ved Gunnar Danbolt (10. mars) og Nicolai Riise (12., 14. og 16. mars)

Ferden gjennom den norske skjærgården gjorde et vidunderlig inntrykk på fantasien min. Legenden om Den flyvende hollender, som også sjømennene fortalte om, fikk en spesiell, eiendommelig farge, formet av den eventyrlige reisen jeg hadde vært med på.
– Richard Wagner (1843)

En ny produksjon av Bergen Nasjonale Opera
Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien

Richard Wagner / Musikk og libretto
Bergen Filharmoniske Orkester
Edvard Grieg Kor med gjester

Den flyvende hollender ble uroppført 2. januar 1843 i Dresden

SE HELE OPERAEN I OPPTAK FRA GRIEGHALLEN - FREM TIL 14. APRIL:

Herfra begynner min karriere som poet, og mitt farvel til å bare forfatte tekster for opera. - Wagner om Den flyvende hollender

Notis: Dette er en helt ny produksjon fra Bergen Nasjonale Opera, som er byttet ut med co-produksjonen vi annonserte i vår programkatalog. Bergen Nasjonale Opera har de siste årene produsert opera her i Bergen til topp nasjonale og internasjonale kritikker. Vi ser frem til enda en ny oppsetning laget i Bergen, tilpasset vårt spillested, Grieghallen, presentert i samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester. Ta kontakt med marked@bno.no for mer informasjon og spørsmål angående billetter til denne forestillingen.

Relaterte nyheter

Den flyvende hollender

Glimrende kritikk i Opera Now

Den flyvende hollender får skryt på alle plan. Ifølge det internasjonale operamagasinet har koret aldri sunget bedre. Solistene omtales som sensasjonelle, slående, lekne og fargerike og scenografien som var den klippet ut av et maleri.

Elisabeth Teige og Bror Magnus Tødenes

Jubel for dei to norske solistane

Lovorda strøymde både frå kritikarane og frå publikum som har sett og høyrt sopranen Elisabeth Teige (Senta) og tenoren Bror Magnus Tødenes i aksjon på Den flyvende hollender.

Den flyvende hollender

Pressen om Den flyvende hollender

"Dette er Wagner på høyt internasjonalt nivå" - Aftenposten
"En flott, blendende og fargemessig spektakulær forestilling" - NRK
"Hun er en storslått, dramatisk sopran" - Bergens Tidende

Engelen

"Det gjelder bare å holde ut første akt" - Engelen

"Du var 10 ganger verdt å komme på opera for" sa Einar Engelstad til Elisabeth Teige, hollenderens reddende engel, da de møttes i Grieghallen. Ellers ble det visst mest voksenopplærling for den erfarne rocke-anmelderen på opera.

Den flyvende hollender

Handlingen i Den flyvende hollender

Det er kjærlighet ved første blikk i det heftige dramaet som utspiller seg på norskekysten. En fremmed mann går i land og en ung kvinne tar et dristig valg.

En fremmed mann

En fremmed mann, en lengtende kvinne

Farløs, fraværende mor, utro hustru, en voldtekt og storm i Skagerak. Ingrediensene i Richard Wagners liv byr på kontraster og sterke inntrykk.

Sergey Skorokhodov at rehearsals

Director's diary: Rehearsals start in Bergen

Big questions of philosophy arise when interpreting the characters in The flying Dutchman during the first week of rehearsals. What is the best way of living one's life, what is a life well spent? Find out more in the director's diary.

Strikketeamet Nett

Knit your own opera

A gentle rhythmic clicking floats from the doors as though some dreamy animal is tapping its teeth. Sailors need jumpers, and the BNO staff knitters are hard at work.

John Ramster New Nett

Director's Diary

John Ramster, director of The Flying Dutchman, writes about the process of making an opera.

Fanget av drømmer

Fanget av drømmer

I januar turnerer BNO videregående skoler i Hordaland med en introduksjonsforestilling og introduksjonskurs til Den flyvende hollender, som elevene får se i Grieghallen i mars.

Samtlige spilledatoer


10/03 Lørdag 18.00
Grieghallen Overstått forestilling
Overstått forestilling
12/03 Mandag 19.00
Grieghallen Overstått forestilling
Overstått forestilling
14/03 Onsdag 19.00
Grieghallen Overstått forestilling
Overstått forestilling
16/03 Fredag 19.00
Grieghallen Overstått forestilling
Overstått forestilling