Hopp til innhold

Bror Magnus Tødenes

Tenoren Bror Magnus Tødenes spiller den amorøse filmregissøren Camille i Den glade enke 2.0 i Grieghallen 2022.

"Bror Magnus Tødenes får den lille rollen som styrmann til virkelig å skinne av musikalitet. Sjelden får mindre roller egen spontanapplaus underveis, men her var hvert eneste bravo vel fortjent" - (Aftenposten om Tødenes i Den flyvende hollender i Grieghallen våren 2018)

"Bror Magnus Tødenes er et supertalent. Han gjør virkelig en flott innsats som Styrmannen. Han har den klangen og brilliansen i stemmen som er spesiell, sjelden og flott å høre på" - (NRK P2)

Den norske tenoren Bror Magnus Tødenes (f. 1993) fra Eiksund på Sunnmøre studerte ved Institutt for musikk – NTNU i Trondheim og fortsatte ved Conservatorio di Musica Santa Cecilia i Roma. I 2014 ga han ut CDen Remembering Jussi. I 2015 vant han både 1. pris og publikumsprisen under Renata Tebaldi International Voice Competitio, og i 2017 mottok han Statoils store talentstipend i klassisk musikk.

Våren 2018 gjestet Bror Magnus Tødenes Bergen Nasjonale Opera for første gang, og sjarmerte både publikum og kritikere i rollen som Styrmannen i Den flyvende hollender. Deretter hadde han tittelrollen i en konsertversjon av Mozarts opera La clemenza di Tito på Nasjonalteatret i Praha, dirigert av Marc Minkowski. Og på åpningskonserten for Festspillene i Bergen samme år var han solist i Berlioz mektige Grand messe des morts.

Våren 2019 var han Hylas ved Bastille-operaen i Paris, i Berlioz-operaen Les troyens, og i oktober 2020 tolket han rollen som Jesus i Beethovens oratorium Kristus på oljeberget i Grieghallen, før han var solist på vår tradisjonsrike Operafest på Terminus, sammen med mezzosopranen Astrid Nordstad.

Våren 2021 tolket han tittelrollen som Tito i vår oppsetning av La clemenza di Tito. Se hele opptaket av forestillingen her (lenke). Og deretter sang han for første gang Rodolfo i La bohème ved Den Norske Opera & Ballett.

Etter å ha sunget rollen som Camille i Den glade enke 2.0, kommer han tilbake til Grieghallen 2. juni, da som Narraboth i Festspillenes konsertversjon av Salome, dirigert av Edward Gardner.

Oppdatert mars 2022

Medvirket på

Den Glade Enke 2.0
Spilleperiode: 30-30/04

Se gratis / Den glade enke 2.0

Se Den glade enke 2.0 gratis – der du er! Forestillingen 1. april ble strømmet direkte fra Grieghallen, og ligger tilgjengelig i opptak.

Les mer Gratis inngang
La clemenza di Tito
Spilleperiode: 19-19/03

LA CLEMENZA DI TITO 2021

Rå maktkamp, begjær, sjalusi og Mozarts nydelige musikk. La clemenza di Tito leverer all den skjønnhet og heftige følelser vi forventer fra mesternes mester.

Les mer Overstått forestilling
LCDT4 1500x1000 nett
Spilleperiode: 15/03

GRATIS OPERA // LA CLEMENZA DI TITO

Gikk du glipp av den direktesendte strømmen? Nå kan du se opptaket - når du vil, der du er!

Les mer Gratis inngang
OperaFest på Terminus
Spilleperiode: 10-10/10

Operafest på Terminus

Tre dagers operafest på Grand Hotel Terminus! Bror Magnus Tødenes og Astrid Nordstad er artistene på OperaBobler og OperaSmak, mens Annika Beinnes synger på lørdagens Afternoon Tea.

Les mer Overstått forestilling
Berlioz Grande Messe Des Morts
Spilleperiode: 24-24/05

Berlioz Grande Messe Des Morts

Et av 1800-tallets mest forbløffende musikkverk. Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, Bergen Filharmoniske Orkester og Festspillene i Bergen. Streames også live 24. mai kl. 19.25.

Les mer Overstått forestilling
Den flyvende hollender
Spilleperiode: 16-16/03

Den flyvende hollender

Dette er Wagner på høyt internasjonalt nivå, melder Aftenposten om forestillingen i Bergen. Kun 2 forestillinger igjen av Den flyvende hollender, som dømt til å seile de syv hav til evig tid, kun kan reddes av en kvinnes uforbeholdne kjærlighet.

Les mer Overstått forestilling