Hopp til innhold

Edvard Grieg Kor

Edvard Grieg Kor er et ledende åttestemt a cappella ensemble, basert i Bergen.

Det norske vokalensemblet Edvard Grieg kor er residensensemble ved Edvard Griegs hjem, Troldhaugen. Korets repertoar spenner på tvers av sjangerne, og sangerne er ofte å høre sammen med Bergen Filharmoniske orkester og som kjerne i koret ved Bergen Nasjonale operas oppsettinger.

Gjennom opptredener både i Norge og i utlandet, har koret oppnådd status som et ledende åttestemt a cappella ensemble, og en hel rekke verk og arrangementer er tilegnet dem, bl. a. av komponister som Jonathan Rathbone og David Lang.

Gjennom sitt utdanningsprogram for skoler og barnehager, og sitt innovative «Møt Koret»-program for amatørsangere, er Edvard Grieg Kor dedikert til oppmuntring av a cappella sang på høyeste nivå.

Korets åtte sangere er dessuten mentorer for Edvard Grieg Ungdomskor (EGU), stiftet i 2013.

Under Festspillene i Bergen 2019 deltok EGK på tre ulike produksjoner, og lanserte samtidig sin første soloplate: «Edvard Grieg Kor sings Grieg» på Chandos.

Les mer på hjemmesiden til Edvard Grieg Kor.

Medvirket på

RUSALKA
Spilleperiode: 29-29/10

Rusalka

Den kjente regigruppa bak åpningsseremonien for sommer-OL i Barcelona, La Fura dels Baus, tolker operaen om vannymfen Rusalka som forvandler seg til et menneske – i Gullberg Jensens første forestilling som operasjef.

Les mer Overstått forestilling
LOVE IS WAITING FOR YOU
Spilleperiode: 20-20/10

CARMEN // FILM

Carmen er en av verdens mest spilte operaer, men hva skjedde etter siste akt? Bergen Nasjonale Opera har laget en film inspirert av Carmen, innspilt med både internasjonale solister og lokale krefter under korona-krisen. Se den på NRK!

Les mer Gratis inngang
FirStemt
Spilleperiode: 31-31/12

Musikalsk julekort

Bergen Nasjonale Opera har laget et helt spesielt musikalsk julekort i år – med kjente og kjære julesanger fremført av Elisabeth Teige, FirStemt og Edvard Grieg Kor.

Les mer Gratis inngang
Macbeth
Spilleperiode: 13-13/11

MACBETH / AVLYST

Operaen Macbeth er avlyst grunnet Covid-19.

Les mer Overstått forestilling
Elisabeth Teige

Påskesalmen fra Cavalleria rusticana

Bergen Nasjonale Opera har gleden av å hilse alle en riktig god påske med denne nyinnspilte påskesalmen fra Mascagnis opera Cavalleria rusticana. Solist er Elisabeth Teige, og med på laget har hun Edvard Grieg Kor med gjester og sangere fra EGKs barnekor.

Les mer Gratis inngang
From Russia with Love
Spilleperiode: 03-03/10

Sangerfest

Fra klassisk til musikal: Stemmen er i fokus når Musikkselskapet Harmonien og Bergen Nasjonale Opera inviterer til internasjonale stjernetreff på fire ulike konserter: Lise Davidsen, Operagalla, From Russia with Love og Cabaret med Janie Dee.

Les mer Overstått forestilling