Hopp til innhold

Edvard Grieg Kor

Edvard Grieg Kor er kjernen i koret ved Bergen Nasjonale operas oppsettinger.

Det norske vokalensemblet Edvard Grieg har et repertoar spenner på tvers av sjangerne, og er ofte å høre sammen med Bergen Filharmoniske orkester og som kjerne i koret ved Bergen Nasjonale operas oppsettinger. Når de åtte faste sangerne opptrer alene, er namnet Edvard Grieg Vokalensemble.

Gjennom opptredener både i Norge og i utlandet, har koret oppnådd status som et ledende åttestemt a cappella ensemble, og en hel rekke verk og arrangementer er tilegnet dem, bl.a. av komponister som Jonathan Rathbone og David Lang.

Gjennom sitt utdanningsprogram for skoler og barnehager, og sitt innovative «Møt Koret»-program for amatørsangere, er Edvard Grieg Kor dedikert til oppmuntring av a cappella sang på høyeste nivå.

Høsten 2021 kom nyheten om at Edward Gardner blir sjefdirigent for Edvard Grieg Kor i tre sesonger. Gardner vil lede minst 2 konsertproduksjoner hver sesong i perioden 2021-2024, hvor repertoar og program vil bli utarbeidet av Gardner i samarbeid med EGKs kunstneriske ledelse. Enkelte av konsertene kan bli innlemmet i Musikkselskapet Harmoniens konsertsesong, og dermed nå et stort publikum.

Les mer på hjemmesiden til Edvard Grieg Kor.

Oppdatert august 2022

Medvirket på

Den Glade Enke 2.0
Spilleperiode: 01/04-01/04

Den glade enke 2.0

- Grisegøy i Grieghallen, skriver NRKs anmelder og gir terningkast 5 til vår nye, bergenske versjon av Lehárs legendariske operette.

Les mer Overstått forestilling
Den Glade Enke 2.0
Spilleperiode: 30-30/04

Se gratis / Den glade enke 2.0

Se Den glade enke 2.0 gratis – der du er! Forestillingen 1. april ble strømmet direkte fra Grieghallen, og ligger tilgjengelig i opptak.

Les mer Gratis inngang
LOVE IS WAITING FOR YOU
Spilleperiode: 14/06-14/06

CARMEN // FILM

Carmen er en av verdens mest spilte operaer, men hva skjedde etter siste akt? Bergen Nasjonale Opera har laget en film inspirert av Carmen, innspilt med både internasjonale solister og lokale krefter under korona-krisen. Se den på NRK!

Les mer Gratis inngang
FirStemt
Spilleperiode: 31-31/12

Musikalsk julekort

Bergen Nasjonale Opera har laget et helt spesielt musikalsk julekort i år – med kjente og kjære julesanger fremført av Elisabeth Teige, FirStemt og Edvard Grieg Kor.

Les mer Gratis inngang
Macbeth
Spilleperiode: 13-13/11

AVLYST / MACBETH

Operaen Macbeth er avlyst grunnet Covid-19.

Les mer Overstått forestilling
Elisabeth Teige

Påskesalmen fra Cavalleria rusticana

Bergen Nasjonale Opera har gleden av å hilse alle en riktig god påske med denne nyinnspilte påskesalmen fra Mascagnis opera Cavalleria rusticana. Solist er Elisabeth Teige, og med på laget har hun Edvard Grieg Kor med gjester og sangere fra EGKs barnekor.

Les mer Gratis inngang
From Russia with Love
Spilleperiode: 03-03/10

Sangerfest

Fra klassisk til musikal: Stemmen er i fokus når Musikkselskapet Harmonien og Bergen Nasjonale Opera inviterer til internasjonale stjernetreff på fire ulike konserter: Lise Davidsen, Operagalla, From Russia with Love og Cabaret med Janie Dee.

Les mer Overstått forestilling
Sweeney Todd
Spilleperiode: 08-08/11

Sweeney Todd

Blodig hevn, kjærlighet og saftige kjøttpaier er noen av ingrediensene i musikalen om den djevelske barberen fra Fleet Street, Sweeney Todd.

Les mer Overstått forestilling
Candide
Spilleperiode: 03-03/11

Candide

6 på terningen fra BA og BT til Broadway operetten Candide, som sammen med West Side Story er de mest kjente verkene av komponisten Leonard Bernstein.

Les mer Overstått forestilling
Den flyvende hollender
Spilleperiode: 16-16/03

Den flyvende hollender

Dette er Wagner på høyt internasjonalt nivå, melder Aftenposten om forestillingen i Bergen. Kun 2 forestillinger igjen av Den flyvende hollender, som dømt til å seile de syv hav til evig tid, kun kan reddes av en kvinnes uforbeholdne kjærlighet.

Les mer Overstått forestilling