Hopp til innhold

AVLYST / MACBETH

AVLYST / MACBETH

Spilleperiode

07 - 13. november

Sted

Grieghallen

Spilletid

3 timer inkl. pause

Billetter

150-695

Operaen Macbeth er avlyst grunnet Covid-19.

Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien må dessverre avlyse alle forestillingene av operaen Macbeth, som skulle spille i Grieghallen 7., 9., 11. og 13. november, grunnet Covid-19.

Alle som har billetter blir refundert automatisk og kontaktet via epost.

Les mer om Macbeth og smittesituasjonen her

MACBETH AV VERDI
Høstens store opera i Grieghallen er mektig! Verdi elsket Shakespeare, spesielt historien om Macbeth, kongen av Skottland, og hans dødelig ambisiøse kone. Morderisk maktlyst drives ubønnhørlig frem mot en skjebnestyrt avgrunn.

Verdi elsket Shakespeare og særlig den fryktinngytende historien om Macbeth, kongen av Skottland, og hans dødelig ambisiøse kone. Resultatet ble en opera med musikk som på glitrende vis beskriver stykkets mørke undertoner, med sine uhyggelige hekser, morderiske ondskap og heftige følelser. Emanuele Muzio, Verdis assistent og eneste elev, skrev i et brev etter premieren i Firenze i 1847: "For en musikk! Jeg kan fortelle deg at det er steder som vil få håret ditt til å reise seg!"

HANDLINGEN
Det skotske kongeparet alarmeres av heksers spådommer om en ny kongerekke. Sammen legger de en blodig plan for å sikre sin plass på tronen. Les handlingen

Operaens mest kjente arier inkluderer den glødende drikkevise-arien (brindisi) når det nykronede paret inviterer til fest, og ikke minst den berømte søvngjenger-scenen i siste akt, der Verdis toner mykner når Lady Macbeth forgjeves prøver å vaske bort sin sorte samvittighet.

Denne nye produksjonen er regissert av Shakespeare-kjenneren Lenka Udovicki, og sjefdirigent Edward Gardner leder selv Bergen Filharmoniske Orkester. Tittelrollen innehas av den italienske barytonen Roberto Frontali. Han har sunget på verdens ledende operascener som The Met, Wiener Staatsoper og La Scala i Milano og er særlig kjent for sine tolkninger av Verdi og Puccini. Sopranen Alex Penda, kjent for sitt intense spill og lyriske stemme, har rollen som Lady Macbeth.

Giuseppe Verdi / Musikk
Francesco Maria Piave og Andrea Maffei, etter et skuespill av Shakespeare / Libretto

Bergen Filharmoniske Orkester
Edvard Grieg Kor
Sangere fra Bergen Filharmoniske Kor

Premiere 7/11 kl. 18
Spilles også 9/11, 11/11 og 13/11 kl. 19

Opera i fire akter, fremføres som scenisk konsert
Synges på italiensk, tekstes på norsk
Varighet ca. 3 timer, inkludert 30 minutter pause

En ny produksjon fra Bergen Nasjonale Opera

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien

Relaterte nyheter

Macbeth

Det skotske stykket - om du tør!

Sjelden er en opera så rystende skummel som Macbeth. I sin higen etter makt går tittelrollen og hans Lady over lik og velter et helt samfunn.

Macbeth

Kva skjer i Macbeth?

Her er handlinga i Macbeth, som vart den første av i alt tre operaer Giuseppe Verdi bygde på dramatikkens meister, Shakespeare.

Samtlige spilledatoer


07/11 Lørdag 18.00
Grieghallen Overstått forestilling
Overstått forestilling
09/11 Mandag 19.00
Grieghallen Overstått forestilling
Overstått forestilling
11/11 Onsdag 19.00
Grieghallen Overstått forestilling
Overstått forestilling
13/11 Fredag 19.00
Grieghallen Overstått forestilling
Overstått forestilling