Hopp til innhold

Marco Spotti

Vi kjenner ham som Basilio, Storinkvisitoren og Mefistofele.

Bassen Marco Spotti fra Parma studerte i hjembyen ved Conservatorio Arrigo Boito. Rett etter at han hadde avsluttet mastergraden, debuterte han på operascenen i Verdis Maskeballet ved Teatro Regio i Parma.

Deretter fikk han oppdrag ved kjente operahus som bl.a. Teatro alla Scala i Milano, Royal Opera Covent Garden i London og Metropolitan Opera i New York.

To av hans signaturroller er som Storinkvisitoren i Verdis Don Carlo – og som Basilio i Barberen i Sevilla av Rossini. I 2018 debuterte han som Pave Klemens VII i Benvenuto Cellini av Berlioz ved Opéra National de Paris, og også i Tokyo i tittelrollen som Mefistofele av Arrigo Boito.

Marco Spotti gjestet Bergen Nasjonale Opera for første gang i rollen som Ramfis i Aida (2014). Høsten 2020 kom han tilbake, da i rollen som Banco i Verdis Macbeth, men denne produksjonen ble pga korona-situasjonen avlyst kort tid før premieren.

Medvirket på

Aida Nett Hoved
Spilleperiode: 11-11/11

AIDA

"Grand opéra" på sitt ypperste! Operaelskere kjenner sin Aida, historien om den etiopiske prinsessen som må velge mellom kjærligheten til sin far som holdes fanget i Egypt, og sin elsker, den egyptiske kapteinen som holder faren fanget.

Les mer Overstått forestilling