Hopp til innhold

Rita Therese Ziem

Sopran

Sopranen Rita Therese Ziem har hatt solistroller hos Bergen Nasjonale Opera flere ganger, blant annet som Rossinis Askepott.

Rita Therese Ziem er født og oppvokst i Bergen. Hun har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo. I 2006 vant hun 1. pris i sang i Ungdommens musikkmesterskap og 2. pris i den norske finalen i Dronning Sonja internasjonale musikkonkurranse i 2007. I sesongen 2010/11 var hun solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett, og sang ved De Unges Konsert med Bergen Filharmoniske Orkester i Grieghallen. 2011/12 var hun medlem av prestisjetunge Operastudioet ved Zürich-operaen i Sveits der hun bl.a. sang Rosina i Rossinis Barberen i Sevilla.

Blant hennes operaroller må nevnes Mercedes i Carmen ved Opera på Skäret og Pippo i Rossinis Den tyvaktige skjære på Läckö Slott, begge i Sverige.

Rita Therese har gjestet Bergen Nasjonale Opera flere ganger: Blant annet hadde hun tittelrollen i Askepott (La Cenerentola) av Rossini i 2012, og var Hans i Humperdincks eventyropera Hans og Grete på Vestlandsturneen høsten 2017. Våren 2019 var hun solist i serien vår Opera på biblioteket, og samme høst sang hun på arrangementet Afternoon Tea på Terminus.Medvirket på

OperaFest på Terminus
Spilleperiode: 12-12/10

Operafest på Terminus 2019

Tre dagers operafest på Grand Hotel Terminus, med OperaBobler, OperaSmak – og Afternoon Tea!

Les mer Overstått forestilling
Operasalong på Biblioteket
Spilleperiode: 30/04-30/04

Opera på biblioteket (våren 2019)

Bergen Nasjonale Opera og Bergen Offentlige Bibliotek inviterer denne våren til en helt ny konsertserie i den populære kafeen Amalies Hage. Tirsdag 30. april blir det finale med Carmen, tapas og andre godbiter!

Les mer Gratis inngang
Grete Heksen Nett
Spilleperiode: 03/11-03/11

Hans og Grete på Vestlandsturné

Humperdincks verdenskjente opera i ny produksjon. Hans og Grete er et eventyr fra brødrene Grimms samling og et av de mest kjente i vestlig kultur.

Les mer Overstått forestilling