Hopp til innhold

Stasa Zurovac

Den prisvinnende koreografen Stasa Zurovac er bevegelsesinstruktør for vår oppsetning av Macbeth i Grieghallen høsten 2020.  

Koreografen, forfatteren og regissøren Stasa Zurovac ble født i Zagreb, der han også ble utdannet som ballettdanser. Han var også ballettelev ved Vagarov ballettakademi i St. Petersburg, og i mange år var han solodanser ved Nasjonalteateret i hjembyen Zagreb. Siden 2003 har Zurovac arbeidet som koreograf og dramatiker for ulike ensembler i bl.a. Zagreb, Beograd, Split, Novi Sad, Lisboa og Darmstadt.

Fra 2003 til 2012 var han kunstnerisk leder for ballettensemblet ved Nasjonalteatret Ivan pl. Zajc i Rijeka i Kroatia. I 2010 ble han en del av det kunstneriske teamet i Ulysses Theater i Kroatia, der Lenka Udovicki er kunstnerisk leder. Hans første produksjon som koreograf der var Shakespeares Stormen. I 2014 var han både regissør og koreograf for deres forestilling “The Funeral in Theresienburg”. Sesongen 2018/19 var han engasjert ved Landestheater Linz i Østerrike, og arbeider nå frilans.