Hopp til innhold

Operaen Macbeth er avlyst grunnet Covid-19

Operaen Macbeth er avlyst grunnet Covid-19. Alle som har billetter vil bli refundert.

OPPDATERING 5. NOVEMBER

OPERAEN MACBETH ER AVLYST GRUNNET COVID-19

Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien må dessverre avlyse alle forestillingene av operaen Macbeth, som skulle spille i Grieghallen 7., 9., 11. og 13. november, grunnet Covid-19.

Billetter blir refundert i morgen. Når du har pengene på konto avhenger av betalingsmåte.

OPPDATERING 2. NOVEMBER

FORESTILLINGENE 7. OG 9. NOVEMBER ER AVLYST
11. OG 13. NOVEMBER VIL FORESTILLINGEN MACBETH VISES I NY VERSJON

Grunnet Covid-19 smitte blant medlemmer av ensemblet i Macbeth må vi dessverre avlyse forestillingene 7. og 9. november. Alle medvirkende er blitt testet og de som er smittet sitter i isolasjon, de andre i karantene. Alle sceneprøver ble derfor satt på hold, og det er ikke mulig å presentere Macbeth slik vi først planla. En ny versjon av forestillingen Macbeth i Grieghallen er under planlegging, 11. og 13. november.

Vi vil derfor sende mer informasjon om billetter og tilbakebetaling av billetter senere denne uken, slik at de som ønsker billetter til den nye forestillingen får muligheten (så langt vi har ledige billetter).

– Vi håper på forståelse for at vi er i en vanskelig situasjon. Kunstnerne som er friske ønsker veldig gjerne å presentere Verdis musikk for det bergenske publikum, og jobber iherdig med et nytt konsept. Operasjef Mary Miller

Våre eminente solister, italienske Roberto Frontali i tittelrollen som Macbeth og den bulgarske sopranen Alex Penda som Lady Macbeth, øver på sine roller på hvert sitt hotellrom, og ser frem til å endelig kunne stå på scenen i Grieghallen.

OPPDATERING 28. OKTOBER

PRØVENE TIL OPERAEN MACBETH STOPPET GRUNNET COVID-19 SMITTE
Tre medvirkende i produksjonen Macbeth samt flere medlemmer av Edvard Grieg Kor har testet positivt for Covid-19.

De smittede sangerne/medvirkende ble umiddelbart tatt ut av produksjonen og satt i isolasjon, og offentlig smittesporing igangsatt. De andre solistene, kunstnerisk team og medvirkende som har hatt kontakt med de smittede personene er satt i karantene og blir nå testet. Sceneprøvene på operaen er stoppet inntil videre.

En grundig felles risikoanalyse ble gjennomført på forhånd. De ulike faggruppene ble delt inn kohorter for å unngå kontakt med hverandre. Norsk musikkråds retningslinjer til korprøver om to meter avstand mellom sangere ble fulgt. Det har ikke vært kontakt eller felles prøver mellom de ulike korene, solistene og Bergen Filharmoniske Orkester i denne perioden.

Denne smittesituasjonen i produksjonen påvirker heller ikke publikums trygghet i Grieghallen. Musikkselskapet Harmonien har helt siden gjenåpningen i juni presentert et stort antall konserter, flere sammen med Edvard Grieg Kor, i så trygge omgivelser som mulig for publikum.

Vi har god dialog med smittevernkontoret i Bergen kommune. Det er smittevernkontoret som har ansvaret for smittesporingen, og det er de som vil kontakte de personene som defineres som nærkontakter, og som dermed blir pålagt karantene.

Bergen Nasjonale Opera, Musikkselskapet Harmonien og Edvard Grieg Kor har strenge smitteverninstrukser/sikkerhetsinstrukser som er utarbeidet i samarbeid med bedriftshelsetjenesten. Vi følger alle retningslinjer gitt av Folkehelseinstituttet, og smittevernet skal alltid gå foran produksjonen. Vår målsetning er å ta godt vare på både ansatte og publikum. Alle ansatte i organisasjonen har fått tilsendt sikkerhetsinstruksen. Instruksen gjelder også for alt innleid personale til enhver tid. Instruksen har et eget avsnitt om publikumshåndtering.

Sikkerhetsinstruksen bygger på tre forutsetninger for alle som går på jobb:

 • At alle er friske
 • At alle holder god hygiene
 • At alle holder avstandsregelen på 1 meter

Publikum med billetter til forestillingene orienteres så fort som mulig om situasjonen.

Bergen Nasjonale Opera / Musikkselskapet Harmonien 28.10.2020

Sue Janne Alsaker
Kommunikasjonssjef i Bergen Nasjonale Opera
93245800 / suejanne@bno.no

Henning Målsnes
Kommunikasjonssjef i Bergen Filharmoniske Orkester
91598392 / henning@harmonien.no

VÅR SIKKERHETSINSTRUKS I DETALJ

 • Alle ansatte skal benytte inngang i resepsjon og må fylle ut egenrapporteringsskjema og desinfisere hendene før de går inn.
 • Ingen med luftveissymptomer skal delta i produksjoner eller oppholde seg i Grieghallen. Er man usikker, skal fastlege eller bedriftshelsetjeneste kontaktes.
 • Alle skal holde 1 meters sikkerhetsavstand til alle kolleger til en hver tid.
 • Øvingsrom kan brukes, men man må registrere bruk og desinfisere kontaktpunkt etter bruk.
 • Det er ikke tillatt å ha studenter/andre gjester som ikke er involvert i den aktuelle produksjonen.
 • Møterom skal desinfiseres etter bruk, og møteansvarlig sørger for rengjøring etter bruk.
 • Kantinen er åpen med redusert tilbud (bare ferdige produkter). Alle skal desinfisere hender før man går inn i kantinen.
 • Det gjennomføres ekstra renhold på toalettene. Nøye og korrekt håndvask etter toalettbesøk understrekes. Overflatesprit er tilgjengelig for rengjøring av kontaktpunkt.
 • Garderobene er stengt.
 • Alle skal desinfisere hendene før de går inn på bakscenen. Desinfeksjonsautomater står ved inngangene. Musikere får tilgang til scenen 30 minutt før prøve/konsertstart. Stoler og notestativ rengjøres jevnlig og i riggepauser på prøver og konserter.
 • Hver musiker har egne noter.
 • Når det er hensiktsmessig kan administrasjonen ha hjemmekontor og eventuelt forskjøvet arbeidstid for å unngå rushtrafikk.
 • Det skal være maksimalt 200 publikum i salen, med minimum 1 meters avstand (skulder til skulder) i salen. Publikum skal være uten luftveissymptomer og skal holde god håndhygiene.
 • Publikum må legge igjen navn, e-post og kontaktinformasjon slik at de kan informeres om smittevernrutiner før de kommer og kan kontaktes ved eventuell smittesporing.
 • Informasjon om ‘’trygt konsertbesøk’’ er lagt ut på våre nettsider og håndsprit er tilgjengelig i foaje og konsertsal. Dersom flere konserter på samme dag, utføres ekstra renhold. Publikumsverter hjelper til slik at publikum holder avstand.
 • Musikere og publikum skal ikke ha kontakt.
 • Eventuelle avvik skal rapporteres til HR-sjef eller produksjonssjef.

Siste nyheter

EGK Siljuslåtten 200321 BNO nett 13

Vårkonsert på sykehjem

Edvard Grieg Kors konsert på Siljuslåtten sykehjem inneholder ikke mindre enn en verdenspremiere på sanger av Edvard Grieg! Se konserten i opptak her.

Koret på La clemenza di Tito

Møt koret i kjelleren

Ryggraden i så mange av våre operaer har denne gangen blitt tvunget i kjelleren, bokstavelig talt. Fra Grieghallens dypeste konsertlokale strømmes Edvard Grieg Kor rett til scenen, på trygg korona-avstand og i tidsriktig digitalt format.

Rehearsals via Teams

Opera i koronaens tid

Side opp og side ned med restriksjoner skal ikke hindre oss i å produsere opera! Ei heller innreiseforbud. Prøvene til Mozarts La clemenza di Tito er endelig i gang, med regissør, kostymedesigner og lysdesigner fra London til stede. På storskjerm riktignok - via Teams.

Composer Room

Interaktivt operaspill

Lær mer om hvordan en opera blir til! I dette interaktive spillet dukker komponist, librettist, regissør og sangere opp som 3D-figurer.