Hopp til innhold

Edward Gardner

Edward Gardner er internasjonalt anerkjent som en av de ledende dirigenter i sin generasjon. Gardner ble musikksjef ved English National Opera (ENO) i London i 2007, en posisjon han hadde til våren 2015.

Gardner har sin utdannelse fra universitetet i Cambridge og Royal Academy of Music i London. Tidlig ble han assistent for Sir Mark Elder og avanserte deretter til musikksjef for Glyndebourne Touring Opera innen han ble utnevnt som musikksjef for English National Opera. Edward Gardener dirigerer jevnlig i store operahus som Metropolitan i New York, La Scala i Milano, operaen i Paris og ved Glyndebourne. Hans mange innspillinger har fått strålende kritikker, også flere med Bergen Filharmoniske Orkester. Peter Grimes var hans første samarbeid med Bergen Nasjonale Opera.

Medvirket på

Berlioz Grande Messe Des Morts
Spilleperiode: 23-24/05

Berlioz Grande Messe Des Morts

Et av 1800-tallets mest forbløffende musikkverk. Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, Bergen Filharmoniske Orkester og Festspillene i Bergen. Streames også live 24. mai kl. 19.25.

Les mer Kjøp billetter
Otello
Spilleperiode: 11-15/12

Otello

Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester presenterer Otello av Giuseppe Verdi, et sterkt drama om sjalusi og kjærlighet, med fremragende sangere i hovedrollene.

Les mer Kjøp billetter