Hopp til innhold

Edward Gardner

Sesongen 2019/20 skal Edward Gardner dirigere Peter Grimes i Bergen, Oslo og London – og også åpne Festspillene i Bergen med Salome.

Briten Edward Gardner (f. 1974) er sjefdirigent for Bergen Filharmoniske Orkester siden høsten 2015, og er internasjonalt anerkjent som en av de ledende dirigenter i sin generasjon.

Han har sin utdannelse fra universitetet i Cambridge og Royal Academy of Music i London. Tidlig ble han assistent for Sir Mark Elder og avanserte deretter til musikksjef for Glyndebourne Touring Opera før han ble utnevnt som musikksjef for English National Opera (2007-2015). I 2008 mottok han Royal Philharmonic Societys pris for beste dirigent og i 2009 ble han tildelt Olivier-prisen for Outstanding Achievement i opera.

Edward Gardner dirigerer jevnlig i store operahus som Metropolitan i New York, La Scala i Milano, operaen i Paris og ved Glyndebourne. Hans mange innspillinger har fått strålende kritikker, også flere med Bergen Filharmoniske Orkester.

Peter Grimes i 2017 var hans første samarbeid med Bergen Nasjonale Opera, og høsten 2019 gjentas suksessen – og nå både i Bergen, Oslo og i Royal Festival Hall i London. Våren 2020 er han også dirigent for Salome, som skal åpne Festspillene i Bergen.


Medvirket på

Peter Grimes
Spilleperiode: 21-30/11

Peter Grimes

– The best Peter Grimes I’ve ever seen. The Spectator om Peter Grimes på Edinburgh International Festival

Les mer Kjøp billetter
Berlioz Grande Messe Des Morts
Spilleperiode: 23-24/05

Berlioz Grande Messe Des Morts

Et av 1800-tallets mest forbløffende musikkverk. Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, Bergen Filharmoniske Orkester og Festspillene i Bergen. Streames også live 24. mai kl. 19.25.

Les mer Kjøp billetter
Otello
Spilleperiode: 11-15/12

Otello

Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester presenterer Otello av Giuseppe Verdi, et sterkt drama om sjalusi og kjærlighet, med fremragende sangere i hovedrollene.

Les mer Kjøp billetter