Hopp til innhold

Peter Grimes på Festspillene 2017

Peter Grimes på Festspillene 2017

Spilleperiode

30 - 31. mai

Sted

Grieghallen

Spilletid

3 t 15 m

Billetter

190 - 640 kr

Brittens mesterverk, satt til en klaustrofobisk småby på Englands forblåste kyst, presenterer noe av den mektigste og mest teatralske musikken som noensinne er skrevet for operascenen.

"Grimes av vår tid. Ikke gå glipp av ham på scenen" - The Sunday Times om Skelton
"Overveldende, både sang og dramatikk" - The Arbuturian

Benjamin Brittens opera Peter Grimes med premiere i 1945, førte til en revolusjon i Englands musikkhistorie - operaen kombinerer feiende flotte orkesterkomposisjoner med strålende historiefortelling og rålekre vokallinjer.

HANDLINGEN

Peter Grimes, operaens hovedperson, er en fisker, en enstøing som sliter med å passe inn i en liten, klaustrofobisk kystby. Etter at hans unge lærling dør, blir han forfulgt av landsbyboernes mistanker og sladder. Peter blir advart om å ikke ta inn flere lærlinger, men også den neste gutten han ansetter dør på mystisk vis. Landsbybefolkningen samler seg for å ta Grimes, til tross for læreren Ellen Orfords desperate bønn om nåde. Grimes blir gal, og den gamle skipskapteinen Balstrode gir ham beskjed om å dra til havs for å drukne seg selv.

Bergen Nasjonale Opera samarbeider med Bergen Filharmoniske Orkester og Festspillene i Bergen om denne konsertforestillingen av Peter Grimes. Sjefsdirigent ved Bergen Filharmoniske Orkester, Edward Gardner, dirigerer. Vi får besøk av et utsøkt lag solister av brittenspesialister med den store australske tenoren Stuart Skelton i tittelrollen.

Relaterte nyheter

Samtlige spilledatoer


30/05 Tirsdag 19.00
Overstått forestilling
Overstått forestilling
31/05 Onsdag 19.00
Overstått forestilling
Overstått forestilling