Hopp til innhold

Barnaby Rea

Publikum i Bergen ble kjent med Barnaby Rea som Hobson i Peter Grimes, en rolle som han høsten 2019 også sang i Oslo og i London.

Den britiske bassen Barnaby Rea ble uteksaminert fra Guildhall School of Music før han fikk plass ved National Opera Studio i London. I de siste sesongene har han sunget en rekke roller ved English National Opera, bl.a. Don Basilio i Barberen i Sevilla, Colline i La boheme og Lodovico i Otello. Ved Scottish Opera sang han Masetto i Don Giovanni i 2013, og Bonzo i Madama Butterfly ved Opera Holland Park same år.

Rea er siden 2016 tilknyttet Oper Frankfurt og opptrer der i et vidt spekter av operaer. Denne våren er han bl.a. Sparafucile i Verdis Rigoletto – og Colonel Kottwitz i den nye versjonen av Der Prinz von Homburg av Hans Werner Henze.

Hobson i Peter Grimes i 2017 markerte hans skandinaviske debut, og høsten 2019 var han tilbake i denne rollen, både i Bergen, Oslo og London.

I mars 2020 skulle Barnaby Rea sunget Publio i vår La clemenza di Tito av Mozart, men på grunn av Covid-19 ble alle fire forestillingene avlyst.

Medvirket på

La clemenza di Tito
Spilleperiode: 21-27/03

AVLYST: La clemenza di Tito

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien besluttet å avlyse operaen La clemenza di Tito

Les mer Utsolgt
Peter Grimes Nett
Spilleperiode: 30-31/05

Peter Grimes på Festspillene 2017

Brittens mesterverk, satt til en klaustrofobisk småby på Englands forblåste kyst, presenterer noe av den mektigste og mest teatralske musikken som noensinne er skrevet for operascenen.

Les mer Kjøp billetter