Hopp til innhold

AVLYST: La clemenza di Tito 2020

Utforsk

AVLYST: La clemenza di Tito 2020

Spilleperiode

21 - 27. mars

Sted

Grieghallen

Spilletid

3 timer inkl. pause

Billetter

kr 150 - 775

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien besluttet å avlyse operaen La clemenza di Tito

MER INFORMASJON OM AVLYSNINGEN

RÅ MAKTKAMP, BEGJÆR, SJALUSI OG MOZARTS NYDELIGE MUSIKK
Hvordan skal en politisk leder være? I en tid da kanskje makt og kontroll aldri har vært mer kritisk eksponert, presenterer vi Mozarts tidløse opera der en voldshandling blir møtt med tilgivelse. Historien er drevet av sjalusi, intens kjærlighet og lojalitet, i et politisk drama med klare paralleller til "House of cards". Les hele handlingen

Mozarts musikk er like tidløs som plottet, og leverer all den skjønnhet og heftige følelser vi forventer fra mesternes mester.

Den greske regissøren Rodula Gaitanou gjester Bergen for første gang og flytter handlingen fra antikken til vår samtids ekstremisme og polariserende samfunn. Har ønsket om makt og bruk av vold for å oppnå makt forandret seg på 2000 år?

Tenoren Charles Workman har den utfordrende tittelrollen som Tito og sopranen Lauren Fagan er hans hevngjerrige motpart Vitellia. Vi gleder oss også over å ha to unge norske sangere på solistlisten: Beate Mordal tolker Servilia, som er i et hemmelig forhold med Annio, sunget av Ingeborg Gillebo. Denne operaen byr nemlig på to såkalte bukseroller, der Annika Schlicht står sentralt som den dypt forelskede mannen Sesto, som følger Vitellias morderiske vei. Bassen Barnaby Rea som Publio kjenner vi også godt fra vår kritikerroste versjon av Peter Grimes.

Wolfgang Amadeus Mozart / Musikk
Caterino Mazzolà, etter Pietro Metastasio / Libretto
Bergen Filharmoniske Orkester
Edvard Grieg Kor med gjester

Fullscenisk opera i to akter
Introduksjon 1 time før forestillingstart (På premieren: Gunnar Danbolt, deretter programsjef Nicolai Riise).

En ny produksjon fra Bergen Nasjonale Opera
Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien

Se bilder fra prøvene i Grieghallen! Allerede i to uker har solister og kor, sammen med regissør Rodula Gaitanou, gått gjennom scene for scene i operaen. Snart er kostymer og kulisser klare, og i mellomtiden er det intense dramaet på plass:

VIDEO: S'ALTRO CHE LAGRIME
Hør S’altro che lagrime, fra La clemenza di Tito, fremført av den norske sopranen Beate Mordal:

Relaterte nyheter

Ingvild og Ingeborg

Understudy til norsk operastjerne

Ingvild Schultze-Florey har den siste måneden vært skyggen til Ingeborg Gillebo, en av norges mest suksessrike sangere. "Jeg har hengt på henne som en klegg", sier den unge mezzosopranen om tiden som understudy i Grieghallen.

La clemenza di Tito

Avlyst: La clemenza di Tito (2020)

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien besluttet å avlyse operaen La clemenza di Tito med premiere 21. mars 2020.

Lyttelos

Lyttelos: La clemenza di Tito (2020)

Vil du også bli en Mozart-elsker? Eller ønsker du bare en ny og annerledes opplevelse av hans musikk? Bli med lyttelosen inn i Mozarts opera La clemenza di Tito. Få dager senere kan du se operaen i Grieghallen!

Beate Mordal

Beate Mordal er Artist-in-Residence i 2019/2020

Grieg Foundation har tildelt kr 100 000 til det nye programmet Artist-in-Residence, som gir BNO og Bergen en mulighet til å vise frem en strålende ung norsk sanger i en rekke produksjoner, og hjelpe til med å utvikle sangerens karriere ved å tilby muligheter til å jobbe sammen med høyt anerkjente solister, regissører og dirigenter.

Samtlige spilledatoer


21/03 Lørdag 18.00
Grieghallen Overstått forestilling
Overstått forestilling
23/03 Mandag 19.00
Grieghallen Overstått forestilling
Overstått forestilling
25/03 Onsdag 19.00
Grieghallen Overstått forestilling
Overstått forestilling
27/03 Fredag 19.00
Grieghallen Overstått forestilling
Overstått forestilling