Hopp til innhold

La clemenza di Tito

Kjøp billetter
Utforsk
Spilletid: 3 timer inkl. pause Pauser: 1
Språk: Italiensk Tekstet: Norsk
Sted: Grieghallen Billettpriser: 150 - 775 kr
Premiere: 21. mars 2020 Spilleperiode: 21 - 27/03

Rå maktkamp, begjær og sjalusi: Mozarts tidløse opera inneholder noen av hans mest ekstraordinære og følelsesmessige uttrykk.

Hva gjør du når du innser at din beste venn har forsøkt å myrde deg, og at kvinnen som ønsker å bli din kone står bak drapsplanen?

Mozart leverer all den musikalske skjønnhet og heftige følelser som vi forventer fra mesternes mester. La clemenza di Tito er løst basert på livet til den romerske keiseren Titus. Operaen inneholder spenningen fra Don Giovanni, varmen fra Figaros bryllup og broderskapet fra Tryllefløyten – i en herlig blanding av kjærlighet og vennskap, hevn og barmhjertighet.

Avvist av Tito, søker Vitellia hevn. Sesto, som er besatt av Vitellia, vil hevne henne som et tegn på sin kjærlighet, men ting går ikke helt etter planen. I vår oppsetning i Grieghallen får du se en ny tilnærming til Mozarts siste opera. Den gresk-britiske duoen Rodula Gaitanou (regi) og Cordelia Chisholm (kostymedesign og scenografi) setter det musikalske dramaet fra Romerriket til vår egen tid, og viser at menneskelig svakhet er den samme nå som for 2000 år siden.

Tenoren Charles Workman fra USA har den utfordrende tittelrollen som Tito og sopranen Lauren Fagan er hans hevngjerrige motpart Vitellia. Vi gleder oss også over å ha to unge norske sangere på solistlisten: Beate Mordal tolker Servilia, som er i et hemmelig forhold med Annio, sunget av Ingeborg Gillebo. Denne operaen byr nemlig på to såkalte bukseroller, der Annika Schlicht står sentralt som den dypt forelskede mannen Sesto, som følger Vitellias morderiske vei. Bassen Barnaby Rea som Publio kjenner vi også godt fra vår kritikerroste versjon av Peter Grimes.

Wolfgang Amadeus Mozart / Musikk
Caterino Mazzolà, etter Pietro
Metastasio / Libretto
Bergen Filharmoniske Orkester
Edvard Grieg Kor med gjester

Fullscenisk opera i to akter
Introduksjon 1 time før forestillingstart (På premieren: Gunnar Danbolt, deretter programsjef Nicolai Riise).

En ny produksjon fra Bergen Nasjonale Opera
Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien

VIDEO: S'ALTRO CHE LAGRIME
Den norske sopranen Beate Mordal synger rollen som Servilia i vår nye produksjon. Her kan du høre henne synge nettopp Servilias arie, S’altro che lagrime, fra La clemenza di Tito:

Relaterte nyheter

Beate Mordal

Beate Mordal er Artist-in-Residence i 2019/2020

Grieg Foundation har tildelt kr 100 000 til det nye programmet Artist-in-Residence, som gir BNO og Bergen en mulighet til å vise frem en strålende ung norsk sanger i en rekke produksjoner, og hjelpe til med å utvikle sangerens karriere ved å tilby muligheter til å jobbe sammen med høyt anerkjente solister, regissører og dirigenter.

La clemenza di Tito

Handlingen i La clemenza di Tito

En farlig forelskelse, mordforsøk og tilgivelse. Her er en oppsummering av Mozarts opera, som har premiere i Grieghallen våren 2020.

Samtlige spilledatoer


21/03 Lørdag 18.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter
23/03 Mandag 19.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter
25/03 Onsdag 19.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter
27/03 Fredag 19.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter