Hopp til innhold

Simon Corder

Corder har arbeidet for store operahus som La Scala og The Royal Opera –  og også laget lysdesign for dyreparker rundt om i verden.

Den prisvinnende lysdesigneren Simon Corder avsluttet skolegangen i 1978 for å jobbe som assistent på sirkus. Han har over 350 prosjekt som lysdesigner og scenograf bak seg, både for opera, teater, musikaler og dans, i tillegg til lysdesign for ulike dyrehager og utstillinger.

Han har gjort opera-produksjoner for La Scala i Milano, English National Opera, the Royal Opera House Covent Garden, LA Opera, Teatro Colon i Buenos Aires og Den greske nasjonaloperaen.

Corder har også laget lysdesign for ulike dyrehager, som Night Safari i Singapore (den første nattåpne dyrehagen i verden), og senere også for Taipei City Zoo med flere. For tiden er han også rågiver og designer ved Artis Zoo Amsterdam.

Han har også jobbet for Royal Shakespeare Company, og for flere produksjoner ved West End i London, og i 2004 ble han nominert til en Olivier Award. Han ble utnevnt Knight Of Illumination i 2017.

Sommeren 2019 var Corder lysdesigner for Verdis Maskeballet ved Opera Holland Park, og høsten 2019 var han med på fire ulike produksjoner ved Wexford Festival Opera, blant dem Don Quichotte av Massenet.


Medvirket på

LCDT4 1500x1000 nett
Spilleperiode: 15/03

GRATIS OPERA // LA CLEMENZA DI TITO

Gikk du glipp av den direktesendte strømmen? Nå kan du se opptaket - når du vil, der du er!

Les mer Gratis inngang
La clemenza di Tito
Spilleperiode: 27-27/03

AVLYST: La clemenza di Tito 2020

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien besluttet å avlyse operaen La clemenza di Tito våren 2020.

Les mer Overstått forestilling