Hopp til innhold

Simon Corder

Corder har arbeidet for store operahus som La Scala og The Royal Opera –  og også laget lysdesign for dyreparker rundt om i verden. Våren 2020 er han lysdesigner for La clemenza di Tito i Bergen.

Den prisvinnende lysdesigneren Simon Corder avsluttet skolegangen i 1978 for å jobbe som assistent på sirkus. Han har over 350 prosjekt som lysdesigner og scenograf bak seg, både for opera, teater, musikaler og dans, i tillegg til lysdesign for ulike dyrehager og utstillinger.

Han har gjort opera-produksjoner for La Scala i Milano, English National Opera, the Royal Opera House Covent Garden, LA Opera, Teatro Colon i Buenos Aires og Den greske nasjonaloperaen.

Corder har også laget lysdesign for ulike dyrehager, som Night Safari i Singapore (den første nattåpne dyrehagen i verden), og senere også for Taipei City Zoo med flere. For tiden er han også rågiver og designer ved Artis Zoo Amsterdam.

Han har også jobbet for Royal Shakespeare Company, og for flere produksjoner ved West End i London, og i 2004 ble han nominert til en Olivier Award. Han ble utnevnt Knight Of Illumination i 2017.

I juni 2019 er Corder lysdesigner for Verdis Maskeballet ved Opera Holland Park, og høsten 2019 skal han være med på fire ulike produksjoner ved Wexford Festival Opera, blant dem Don Quichotte av Massenet.

Som lysdesigner for La clemenza di Tito våren 2020 gjester Simon Corder Bergen Nasjonale Opera for første gang.