Hopp til innhold

Charles Workman

Tenoren Charles Workman har sunget tittelrollen i La clemenza di Tito av Mozart ved flere store operahus, som Nasjonaloperaen i Paris, Bayerische Staatsoper i München – og La Monnaie i Brussel.

Den amerikanske tenoren Charles Workman fra Arkansas er utdannet ved Juilliard School i New York. Han debuterte som profesjonell sanger i rollen som Albert i Albert Herring med Canadian Opera Company i 1991. I tre sesonger var han tilknyttet Metropolitan Opera, der han deburte som Eleme, med Kiri Te Kanawa i tittelrollen som Arabella.

I 1995 flyttet Workman til Europa der han har opptrådt ved fremstående operahus som Pariser-operaen, London Royal Opera, La Scala i Milano, Wiener Staatsoper og Madrid Teatro Real.

I 1999 gjorde han sin kritikerroste debut ved Salzburg-festivalen som Abaris i Rameaus Les Boréades dirigert av Sir Simon Rattle, og debuterte også med Berlin-filharmonien i Bachs H-mollmesse under ledelse av Claudio Abbado, både i Berlin og ved påskefestspillene i Salzburg.

Tittelrollen i La clemenza di Tito av Mozart har han hatt en rekke ganger, både ved Nasjonaloperaen i Paris, Barcelona Liceu, Bayerische Staatsoper i München, Grand Théâtre de Genève, Berlin Staatsoper, La Monnaie i Brussel og ved den Polske nasjonaloperaen.

Sesongen 2019/20 hadde han tittelrollen i Idomeneo ved Rome Teatro dell’Opera, og i februar 2020 var han Alwa i Alban Bergs Lulu ved statsoperaen i Hamburg.

I mars 2020 skulle Workman ha sunget tittelrollen i vår versjon av La clemenza di Tito, men på grunn av Covid-19 ble alle fire forestillingene avlyst.