Hopp til innhold

Beate Mordal

I La clemenza di Tito er sopranen Beate Mordal den ambisiøse Vitellia, som lokker den dypt forelskede Sesto til å utføre et attentat mot sin nære venn keiser Tito.

Koloratursopranen Beate Mordal fra Molde ble uteksaminert fra Operaakademiet ved Det Kongelige Teater i København i 2015, før hun debuterte som Papagena i Tryllefløyten ved operaen der. I Paris Opera-konkurransen ved Theâtre Champs-Elysées i 2017 ble hun antatt som en av finalistene, og senere samme år tolket hun Pamina både ved Opera Østfold i Halden og ved Longborough Opera Festival i England.

Sommeren 2018 sang hun rollen som Echo i Ariadne auf Naxos på Festival d’Aix-en-Provence, og våren 2019 var hun Najade i samme opera ved Théâtre des Champs-Elysées i Paris. Sesongen 2018/19 spilte hun Micaela i kammerversjonen av Carmen på vår vestlandsturné.

Sesongen 2019/20 var hun Artist-in-Residence her ved Bergen Nasjonale Opera, takket være støtte fra Grieg Foundation, og høsten 2020 tolket hun rollen som Marie i operaen Prima Donna av Rufus Wainwright ved Kungliga Operan i Stockholm. Hun spilte og sang også rollen som Mina i BNOs Carmen-film som hadde premiere på NRKs Hovedscenen samme høst.

Våren 2021 skulle Mordal ha sunget den kvinnelige hovedrollen som Maria i West Side Story ved Det Kongelige Teater i København, men denne produksjonen er nå avlyst pga korona-situasjonen.

Hør Beate Mordal synge Servilias arie, S’altro che lagrime (Har du bare tenkt å gråte), fra Mozarts opera La clemenza di Tito. Servilia synger denne arien til Vitellia, etter at de har fått vite at Sesto, Servilias bror, kan bli dømt til døden av keiser Tito:


Medvirket på

LCDT4 1500x1000 nett
Spilleperiode: 01/01-01/01

SE OPPTAK // LA CLEMENZA DI TITO

Gratis opera! Se forestillingen når du vil, der du er.

Les mer Gratis inngang
LOVE IS WAITING FOR YOU
Spilleperiode: 31/12-31/12

CARMEN // FILM

Carmen er en av verdens mest spilte operaer, men hva skjedde etter siste akt? Bergen Nasjonale Opera har laget en film inspirert av Carmen, innspilt med både internasjonale solister og lokale krefter under korona-krisen. Se den på NRK!

Les mer Gratis inngang
Beate Mordal

Opera på biblioteket med Beate Mordal

Bli bedre kjent med sopranen Beate Mordal, som er valgt ut til å være Artist-in-Residence ved Bergen Nasjonale Opera denne sesongen!

Les mer Gratis inngang
Opera Bobler Lady Sea Term
Spilleperiode: 18/04

AVLYST: Opera i Austevoll

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Bekkjarvik Gjestgiveri besluttet å avlyse arrangementet.

Les mer Overstått forestilling
Opera Bobler Lady Sea Term
Spilleperiode: 07/09

Opera på Fedje 2019 (UTSOLGT)

Vår populære opera- og krabbefest på Fedje er nå utsolgt. Det er fortsatt mulig å melde seg på korsang.

Les mer Overstått forestilling
La clemenza di Tito
Spilleperiode: 27-27/03

AVLYST: La clemenza di Tito 2020

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien besluttet å avlyse operaen La clemenza di Tito våren 2020.

Les mer Overstått forestilling
Julekonsert på Åmot
Spilleperiode: 08-08/12

Jul på Åmot

Julestemning på låven presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Villa Åmot. Her får du servert en lekker julemeny basert på lokale råvarer og de vakreste operaarier mellom rettene.

Les mer Overstått forestilling
Filipa van Eck i rollen som Carmen
Spilleperiode: 13-13/10

Operafest på Terminus 2018

Tre dagers operafest på Grand Hotel Terminus, med OperaBobler (UTSOLGT), OperaSmak, Afternoon Tea (UTSOLGT) og en sydende forestilling av Carmen!

Les mer Overstått forestilling
Filipa van Eck i rollen som Carmen
Spilleperiode: 19-19/10

Carmen

Carmen er operahistoriens mest kjente rolleskikkelse. I denne forførende forestillingen får du det beste av det beste, med alle de kjente ariene, på én time.

Les mer Overstått forestilling
Opera Bobler Lady Sea Term
Spilleperiode: 06-06/10

Opera på Terminus 2017

Nyt deilig mat og drikke og berømte operaarier i flotte omgivelser!

Les mer Overstått forestilling