Hopp til innhold

Lauren Fagan

– Hennes sopranstemme er virkelig skinnende, koloraturen er formet med uttrykksfull eleganse, og hun har et sterkt scenenærvær. (Opera Today om Lauren Fagan i La Traviata)

Den australske sopranen Lauren Fagan fra Sydney har sin utdannelse fra Guildhall School of Music and Drama i London, og har nylig fullført Jette Parker Young Artists Programme ved the Royal Opera House i samme by.

Hun har sunget Violetta i La traviata og Donna Anna i Don Giovanni ved Opera Holland Park, Musetta i La bohème ved Welsh National Opera, og Donna Elvira i Don Giovanni med NHK Symphony Orchestra med Paavo Järvi som dirigent. Sommeren 2018 kom hun tilbake til Royal Opera House som Woglinde i Ringen, og våren 2019 rolledebuterte hun som Alcina ved de internasjonale Händel-festspillene i Karlsruhe.

På konsertfronten har Fagan blant annet vært solist i Beethovens 9. symfoni både med Symphoniker Hamburg og Oslo-filharmonien, Anitra i Peer Gynt med Orchestre National de Lyon, og i Tippetts A Child of Our Time med Bournemouth symfoniorkester.

Høsten 2019 rolledebuterte hun som Mimì i La bohème ved Opera North.

I mars 2020 skulle Lauran Fagan sunget rollen som Vitellia i vår La clemenza di Tito av Mozart, men på grunn av Covid-19 ble alle fire forestillingene avlyst.