Hopp til innhold

Ingeborg Gillebo

Mezzosopranen Ingeborg Gillebo synger Annio, en av keiser Titos nærmeste venner, og samtidig i et hemmelig forhold med Sestos søster Servilia (Frøy Hovland Holtbakk). Mozarts opera La clemenza di Tito har premiere i Grieghallen 13. mars 2021.

Den norske mezzosopranen Ingeborg Gillebo er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og ved Operaakademiet i København, der med Susanna Eken som lærer.

I 2010 debuterte hun ved Den Kongelige Opera i København som Margret i Wozzeck og ved Den Norske Opera & Ballett som Cherubino i Figaros bryllup.

Siden har Gillebo opptrådt på flere store festivaler og ved operahus som Metropolitan Opera, Opernhaus Zürich, Theater an der Wien, Opéra Royal de Versailles, Festspielhaus Baden-Baden, Bayreuth Festival og Drottningholm Festival Stockholm.

I 2018 var hun blant annet 1. Knappe og Blumenmädchen i Wagners Parsifal både på festspillene i Baden-Baden og også i Berlin med Berlin-filharmonien dirigert av Sir Simon Rattle – og Hans i Humperdincks eventyropera Hans og Grete ved Opernhaus Zürich.

Høsten 2019 sang hun igjen Cherubino i Figaros bryllup ved Den Norske Opera & Ballett, og høsten 2020 debuterte hun i tittelrollen i Carmen samme sted, i en konsertversjon pga pandemien. Juni 2022 synger hun Carmen i den sceniske versjonen av Bieito for første gang.

Oppdatert juni 2022

Medvirket på

LCDT4 1500x1000 nett
Spilleperiode: 15/03

GRATIS OPERA // LA CLEMENZA DI TITO

Gikk du glipp av den direktesendte strømmen? Nå kan du se opptaket - når du vil, der du er!

Les mer Gratis inngang
La clemenza di Tito
Spilleperiode: 27-27/03

AVLYST: La clemenza di Tito 2020

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien besluttet å avlyse operaen La clemenza di Tito våren 2020.

Les mer Overstått forestilling