Hopp til innhold

Håkon Matti Skrede

Håkon Matti Skrede er kormester for Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Kor, samt dirigent for Collegium Musicum.

Skrede er utdannet fiolinist og sanger med mastergrad fra Griegakademiet. Som korsanger, og senere dirigentstudent ved Drakensberg Boys Choir i Sør-Afrika, bestemte han seg for å videreutvikle sine ferdigheter som kordirigent. Han har deltatt i mesterklasser med Peter Schreier, Paul Hillier, Kiri Te Kanawa, Bob Chilcott, Njål Sparbo, og Robert Levine, og vært solist i en rekke kirkemusikalske verk og operaproduksjoner.

Håkon Matti Skrede grunnla Edvard Grieg Kor (tidl. KorVest) i 2002, Bergen Guttekor i 2008, Bergen Pikekor i 2010 og Edvard Grieg Ungdomskor i 2013. Skrede er kormester for Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Kor, samt dirigent for Collegium Musicum.

Skrede har dirigert flere operaer med barn og ungdommer, blant andre Menottis Amahl and the Night Visitors, Glucks Orfeus og Eurydike, Weills Der Jasager, Bock og Harnicks Spelemann på taket i tillegg til en rekke større kirkemusikalske verk for kor og orkester som Händels Messias og Requiem av Mozart, Duruflé, Fauré og Brahms og Brittens The Company of Heaven.

Medvirket på

Sweeney Todd
Spilleperiode: 06-08/11

Sweeney Todd

Blodig hevn, kjærlighet og saftige kjøttpaier er noen av ingrediensene i musikalen om den djevelske barberen fra Fleet Street, Sweeney Todd.

Les mer Kjøp billetter
La clemenza di Tito
Spilleperiode: 21-27/03

La clemenza di Tito

Rå maktkamp, begjær og sjalusi: Mozarts tidløse opera inneholder noen av hans mest ekstraordinære og følelsesmessige uttrykk.

Les mer Kjøp billetter
Candide
Spilleperiode: 02-03/11

Candide

6 på terningen fra BA og BT til Broadway operetten Candide, som sammen med West Side Story er de mest kjente verkene av komponisten Leonard Bernstein.

Les mer Kjøp billetter
Werther Dies
Spilleperiode: 16-22/03

Werther

"En ren nytelse" - Klassisk Musikk om Werther, kjærlighetsdramaet som inneholder noe av den mest romantiske musikken i operahistorien. Forestillingen er nå over, men du kan se opptak i TV-kvalitet fra Grieghallen, gratis!

Les mer Gratis inngang
Paperbag Princess Web
Spilleperiode: 09-09/09

Fengselsopera - Papirposeprinsessen

Bergen fengsel, avdeling Osterøy, og Bergen Nasjonale Opera inviterer til opera basert på Robert Munschs historie om det å tørre å stå for egne verdier. Med innsatte og ansatte i koret.

Les mer Kjøp billetter
Berlioz Grande Messe Des Morts
Spilleperiode: 23-24/05

Berlioz Grande Messe Des Morts

Et av 1800-tallets mest forbløffende musikkverk. Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, Bergen Filharmoniske Orkester og Festspillene i Bergen. Streames også live 24. mai kl. 19.25.

Les mer Kjøp billetter
Otello
Spilleperiode: 11-15/12

Otello

Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester presenterer Otello av Giuseppe Verdi, et sterkt drama om sjalusi og kjærlighet, med fremragende sangere i hovedrollene.

Les mer Kjøp billetter
Den flyvende hollender
Spilleperiode: 10-16/03

Den flyvende hollender

Dette er Wagner på høyt internasjonalt nivå, melder Aftenposten om forestillingen i Bergen. Kun 2 forestillinger igjen av Den flyvende hollender, som dømt til å seile de syv hav til evig tid, kun kan reddes av en kvinnes uforbeholdne kjærlighet.

Les mer Kjøp billetter
Papirposeprinsessen Prinsessensloss Nett
Spilleperiode: 18/11

Papirposeprinsessen

Kom og bli med på all humoren og dramaet som oppstår når Händel møter norske folketoner, en jålete prins støter på en slu drage, og når den modige prinsessen med hjelp fra det som egentleg er skolens korsangere skal rydde opp i alt kaoset.

Les mer Kjøp billetter
Telt Uten Modell Presse Lowres
Spilleperiode: 18-20/08

Mimì Goes Glamping

Opera, natur, fantastisk mat og mye moro. Opplev arier på fjorden i historiske båter, opera på låven, overraskelser rundt bålet under stjernene, poesi og musikk, yoga og mye mer. Dette er en festival utenom det vanlige; Mimi Goes Glamping har fått mye oppmerksomhet over hele Europa.

Les mer Kjøp billetter