Hopp til innhold

Håkon Matti Skrede

Håkon Matti Skrede er kormester for Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Kor, samt dirigent for Collegium Musicum.

Skrede er utdannet fiolinist og sanger med mastergrad fra Griegakademiet i Bergen. Som sanger har han vært solist i en rekke kirkemusikalske verk og har også deltatt i mange operaproduksjoner og mesterklasser. Han utviklet sine ferdigheter som kordirigent da han var kormester for Drakensberg Boys Choir under studiene i Sør-Afrika.

Håkon Matti Skrede grunnla Edvard Grieg Kor (tidl. KorVest) i 2002, Bergen Guttekor i 2008 (nå Edvard Grieg Guttekor), Bergen Pikekor (nå Edvard Grieg Jentekor) i 2010 og Edvard Grieg Ungdomskor i 2013. Skrede er nå kormester for Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Kor, samt dirigent for Collegium Musicum.

Skrede har dirigert flere operaer med barn og ungdommer, i tillegg til en rekke større kirkemusikalske verk for kor og orkester.

I 2016 ble han Grammy-nominert for innspillingen av Glagolitisk messe av Leoš Janácek, i kategorien «Best Choral Performance”, sammen med Bergen Filharmoniske Orkester og kor. I 2017 mottok han Bergen Kommunes kulturpris. og i 2018 Alle kan synge-prisen for innsatsen for barn og unge.

I april 2024 fikk innspillingen av Eine Messe des Lebens (A Mass of Life) av Delius på LAWO Spellemannprisen 2023 i kategorien Klassisk. Mark Elder dirigerer der Edvard Grieg Kor, Bergen Filharmoniske Kor og Collegium Musicum Kor sammen med Bergen Filharmoniske Orkester og sangsolister.

Oppdatert april 2024

Medvirket på

La clemenza di Tito
Spilleperiode: 19-19/03

LA CLEMENZA DI TITO 2021

Rå maktkamp, begjær, sjalusi og Mozarts nydelige musikk. La clemenza di Tito leverer all den skjønnhet og heftige følelser vi forventer fra mesternes mester.

Les mer Overstått forestilling
LCDT4 1500x1000 nett
Spilleperiode: 15/03

GRATIS OPERA // LA CLEMENZA DI TITO

Gikk du glipp av den direktesendte strømmen? Nå kan du se opptaket - når du vil, der du er!

Les mer Gratis inngang
Macbeth
Spilleperiode: 13-13/11

AVLYST / MACBETH

Operaen Macbeth er avlyst grunnet Covid-19.

Les mer Overstått forestilling
Fedje Avlyst 2
Spilleperiode: 30-30/01

AVLYST / OPERA PÅ FEDJE

Opera på Fedje 30. januar 2021 er diverre avlyst grunna korona-restriksjonar.

Les mer Overstått forestilling
Elisabeth Teige

Påskesalmen fra Cavalleria rusticana

Bergen Nasjonale Opera har gleden av å hilse alle en riktig god påske med denne nyinnspilte påskesalmen fra Mascagnis opera Cavalleria rusticana. Solist er Elisabeth Teige, og med på laget har hun Edvard Grieg Kor med gjester og sangere fra EGKs barnekor.

Les mer Gratis inngang
Peter Grimes
Spilleperiode: 30-30/11

Peter Grimes

– The best Peter Grimes I’ve ever seen. The Spectator om Peter Grimes på Edinburgh International Festival

Les mer Overstått forestilling
Sweeney Todd
Spilleperiode: 08-08/11

Sweeney Todd

Blodig hevn, kjærlighet og saftige kjøttpaier er noen av ingrediensene i musikalen om den djevelske barberen fra Fleet Street, Sweeney Todd.

Les mer Overstått forestilling
La clemenza di Tito
Spilleperiode: 27-27/03

AVLYST: La clemenza di Tito 2020

På bakgrunn av utviklingen av korona-pandemien har Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien besluttet å avlyse operaen La clemenza di Tito våren 2020.

Les mer Overstått forestilling
Candide
Spilleperiode: 03-03/11

Candide

6 på terningen fra BA og BT til Broadway operetten Candide, som sammen med West Side Story er de mest kjente verkene av komponisten Leonard Bernstein.

Les mer Overstått forestilling
Werther Dies
Spilleperiode: 22-22/03

Werther

"En ren nytelse" - Klassisk Musikk om Werther, kjærlighetsdramaet som inneholder noe av den mest romantiske musikken i operahistorien. Forestillingen er nå over, men du kan se opptak i TV-kvalitet fra Grieghallen, gratis!

Les mer Gratis inngang
Paperbag Princess Web
Spilleperiode: 09-09/09

Fengselsopera - Papirposeprinsessen

Bergen fengsel, avdeling Osterøy, og Bergen Nasjonale Opera inviterer til opera basert på Robert Munschs historie om det å tørre å stå for egne verdier. Med innsatte og ansatte i koret.

Les mer Overstått forestilling
Berlioz Grande Messe Des Morts
Spilleperiode: 24-24/05

Berlioz Grande Messe Des Morts

Et av 1800-tallets mest forbløffende musikkverk. Presenteres av Bergen Nasjonale Opera, Bergen Filharmoniske Orkester og Festspillene i Bergen. Streames også live 24. mai kl. 19.25.

Les mer Overstått forestilling
Otello
Spilleperiode: 15-15/12

Otello

Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester presenterer Otello av Giuseppe Verdi, et sterkt drama om sjalusi og kjærlighet, med fremragende sangere i hovedrollene.

Les mer Overstått forestilling
Den flyvende hollender
Spilleperiode: 16-16/03

Den flyvende hollender

Dette er Wagner på høyt internasjonalt nivå, melder Aftenposten om forestillingen i Bergen. Kun 2 forestillinger igjen av Den flyvende hollender, som dømt til å seile de syv hav til evig tid, kun kan reddes av en kvinnes uforbeholdne kjærlighet.

Les mer Overstått forestilling
Papirposeprinsessen Prinsessensloss Nett
Spilleperiode: 18/11

Papirposeprinsessen

Kom og bli med på all humoren og dramaet som oppstår når Händel møter norske folketoner, en jålete prins støter på en slu drage, og når den modige prinsessen med hjelp fra det som egentleg er skolens korsangere skal rydde opp i alt kaoset.

Les mer Overstått forestilling