Hopp til innhold
Utforsk
Spilletid: 3 t Pauser: 1
Språk: Fransk Tekstet: Norsk
Sted: Grieghallen Billettpriser: 150 - 750
Premiere: 16. mars 2019 Spilleperiode: 16 - 22/03

Werther er et trekantdrama med tragisk utfall, men med noen av de mest romantiske klangene i operahistorien, malt med bred og bølgende pensel av den franske komponisten Jules Massenet.

Historien om den dypt forelskede kunstneren Werther, som ikke kan få sin livs kjærlighet Charlotte fordi hun allerede har sagt ja til Albert, ble først gitt ut som brevroman av Johann Wolfgang von Goethe i 1774. «Den unge Werthers lidelser» skapte storm og heftige diskusjoner, samtidig som den ble det store gjennombruddet for Goethe.

Det rørende barnekoret, som består av småsøsknene til Charlotte, rammer inn denne operaen, og deres forventningsfulle stemmer står i dyp kontrast til det uløselige dramaet mellom de voksne.

Vi gleder oss til å forene lokale og internasjonale krefter, med den rutinerte regissøren Antony McDonald i spissen, og med et glitrende solistpar som gjester Bergen for første gang: Den litauiske tenoren Edgaras Montvidas som Werther, og den prisvinnende skotske mezzosopranen Catriona Morison som Charlotte.

"Hvem kan synge Werther etter Jonas Kaufmann og Juan Diego Flórez? Edgaras Montvidas. Litauerens innlevelse i Goethes smertelig romantiske rolleskikkelse gjennomføres med perfeksjon" -​ Diapason Magazine (mai 2018)​

En ny, fullscenisk produksjon fra Bergen Nasjonale Opera
Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien

- Introduksjon i foajeen én time før forestillingstart. 16. mars av Gunnar Danbolt, 18., 20. og 22. mars av Nicolai Riise, programsjef hos BNO
- Opera i fire akter. Synges på fransk, tekstes på norsk
- Varer i 3 timer inkl. 30 min pause

Jules Massenet / Musikk
Edouard Blau, Paul Milliet og Georges Hartmann, etter Goethes roman / Tekst
Bergen Filharmoniske Orkester
Sangere fra Bergen guttekor og Bergen pikekor

Hør Edgaras Montvidas synge Pourquoi me réveiller i konsert med Litauens Nasjonale Symfoniorkester:

Hør Catriona Morison synge Werther! Qui m'aurait dit /Ces lettres! under BBC Cardiff Singer of the World competition 2017, som hun også vant.

Relaterte nyheter

Werther av Massenet

Handlingen i Werther

En sommerforelskelse utvikler seg til et mørkt trekantdrama når den unge Werther ser at hans elskede Charlotte velger plikten fremfor kjærligheten. Mens julelysene tennes tar Werther et skjebnesvangert valg... Her er handlingen i Goethes klassiker:

Medvirkende


Samtlige spilledatoer


16/03 Lørdag 18.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter
18/03 Mandag 19.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter
20/03 Onsdag 19.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter
22/03 Fredag 19.00
Grieghallen Kjøp billetter
Kjøp billetter