Hopp til innhold

Peter Grimes

Peter Grimes

Spilleperiode

21 - 30. november

Sted

Bergen / Oslo / London

Spilletid

3 t 15 m

Billetter

365 - 525 kr

– The best Peter Grimes I’ve ever seen. The Spectator om Peter Grimes på Edinburgh International Festival

Benjamin Brittens opera Peter Grimes med premiere i 1945, førte til en revolusjon i Englands musikkhistorie - operaen kombinerer feiende flotte orkesterkomposisjoner med strålende historiefortelling og rålekre vokallinjer.

HANDLINGEN
I den lille kystbyen peker alle på én mann: Fiskeren Peter Grimes. Han er ikke som andre og sladderen går. Når han mistenkes for å stå bak forsvinningen av to gutter, den ene etter den andre, har bygdefolket fått nok. Men er han skyldig, og hvorfor er han bestandig alene? Les handlingen

INTERNASJONAL TRIUMF
Endelig er den kritikerroste oppsetningen som triumferte under Festspillene i Bergen og Edinburgh International Festival tilbake. De enkle og virkningsfulle regigrepene til Vera Rostin Wexelsen bidro til at britisk presse i 2017 kåret forestillingen til et av årets absolutte klassiske høydepunkter. I tillegg til Bergen blir den nå også vist i Oslo og London. Sjefdirigent Edward Gardner står i spissen for stort orkester, fire ulike kor og en lang rekke solister i denne usedvanlig klare utgaven av Peter Grimes.

Uvær, frådende bølger, morgendis og solskinn - alt lar seg høre i Benjamin Brittens maleriske musikk som også fører oss tett på den lille kystbyens mange særegne personligheter. Operaen Peter Grimes med Stuart Skelton i tittelrollen, er en sterk opplevelse der toner og ord henger sjeldent godt sammen og former en rystende historie.

– A highlight of this year’s Edinburgh International Festival. The Guardian

– Another glorious triumph. The Scotsman

– The best Peter Grimes I’ve ever seen. The Spectator

TURNÉ

SCENISK KONSERT

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien.
Disse fire korene er med: Bergen Filharmoniske Kor, Edvard Grieg Kor, Royal Northern College of Music Choir og Collegium Musicum Kor.

Denne sceniske konserten ble første gang framført 30. mai 2017 i samarbeid med Festspillene i Bergen og Bergen Nasjonale Opera, deretter framført 17. august 2017 på Edinburgh International Festival.

Konserten arrangeres med generøs støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen. Gjestespillene i Oslo og London gjennomføres med generøs støtte fra Trond Mohn.

Relaterte nyheter

Peter Grimes

Plateslipp 4. september: Peter Grimes

"Album of the week" - The Guardian gir 5 av 5 stjerner til Bergen Filharmoniske Orkesters innspilling av Peter Grimes, vårt turnésamarbeid fra 2019!

Peter Grimes i Royal Festival Hall

300 BERGENSERE TOK LONDON MED STORM

«In a word, electrifying». Publikum og kritikere lovpriser historien om fiskeren Peter Grimes, som med sine 300 medvirkende fra Bergen satte London på hodet i helgen.

Peter Grimes

Operaen om bygdedyret

Med sin første opera Peter Grimes ble den unge Benjamin Britten med ett slag verdensberømt, og ikke uten grunn. For i tillegg til genial og særpreget musikk rommer dette dramaet noe universelt gjenkjennelig: individet mot verden, outsideren mot bygdedyret.

Samtlige spilledatoer


21/11 Torsdag 19.00
Grieghallen Overstått forestilling
Overstått forestilling
23/11 Lørdag 18.00
Den Norske Opera Overstått forestilling
Overstått forestilling
30/11 Lørdag 19.00
Royal Festival Hall Overstått forestilling
Overstått forestilling