Hopp til innhold

Peter Grimes

Kommer snart
Spilletid: 3 t 15 m Pauser: 2
Språk: Engelsk Tekstet: Norsk
Sted: Bergen / Oslo / London Billettpriser: 365 - 525 kr
Premiere: 21. nov. 2019 Spilleperiode: 21 - 30/11

– The best Peter Grimes I’ve ever seen. The Spectator om Peter Grimes på Edinburgh International Festival

Benjamin Brittens opera Peter Grimes med premiere i 1945, førte til en revolusjon i Englands musikkhistorie - operaen kombinerer feiende flotte orkesterkomposisjoner med strålende historiefortelling og rålekre vokallinjer.

HANDLINGEN
I den lille kystbyen peker alle på én mann: Fiskeren Peter Grimes. Han er ikke som andre og sladderen går. Når han mistenkes for å stå bak forsvinningen av to gutter, den ene etter den andre, har bygdefolket fått nok. Men er han skyldig, og hvorfor er han bestandig alene?

INTERNASJONAL TRIUMF
Endelig er den kritikerroste oppsetningen som triumferte under Festspillene i Bergen og Edinburgh International Festival tilbake. De enkle og virkningsfulle regigrepene til Vera Rostin Wexelsen bidro til at britisk presse i 2017 kåret forestillingen til et av årets absolutte klassiske høydepunkter. I tillegg til Bergen blir den nå også vist i Oslo og London. Sjefdirigent Edward Gardner står i spissen for stort orkester, tre ulike kor og en lang rekke solister i denne usedvanlig klare utgaven av Peter Grimes.

Uvær, frådende bølger, morgendis og solskinn - alt lar seg høre i Benjamin Brittens maleriske musikk som også fører oss tett på den lille kystbyens mange særegne personligheter. Operaen Peter Grimes med Stuart Skelton i tittelrollen, er en sterk opplevelse der toner og ord henger sjeldent godt sammen og former en rystende historie.

– A highlight of this year’s Edinburgh International Festival. The Guardian

– Another glorious triumph. The Scotsman

– The best Peter Grimes I’ve ever seen. The Spectator

TURNÉ

SCENISK KONSERT

Presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Musikkselskapet Harmonien

Denne sceniske konserten ble første gang framført 30. mai 2017 i samarbeid med Festspillene i Bergen og Bergen Nasjonale Opera, deretter framført 17.8.2017 på Edinburgh International Festival.

Konserten arrangeres med generøs støtte fra Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen. Gjestespillene i Oslo og London gjennomføres med generøs støtte fra Trond Mohn.

Medvirkende


Stuart Nett

Stuart Skelton

Peter Grimes

Roderic Williams

Roderick Williams

Captain Balstrode

Hanna Husahr 3222

Hanna Husáhr

Niese nr 1

James Gilchrist

James Gilchrist

Rev. Horace Adams, the rector

Erin Wall

Ellen Orford

Robert Murray

Bob Boles

Samtlige spilledatoer


21/11 Torsdag 00.00
Grieghallen Kommer snart
Kommer snart
23/11 Lørdag 00.00
Den Norske Opera Kommer snart
Kommer snart
30/11 Lørdag 00.00
Royal Festival Hall Kommer snart
Kommer snart