Hopp til innhold

Peter Grimes på turné til London, Oslo og Bergen

– The best Peter Grimes I’ve ever seen. The Spectator

Endelig er den kritikerroste oppsetningen som triumferte under Festspillene i Bergen og Edinburgh International Festival tilbake!

De enkle og virkningsfulle regigrepene til Vera Rostin Wexelsen bidro til at britisk presse i 2017 kåret forestillingen til et av årets absolutte klassiske høydepunkter.

I tillegg til Bergen blir den nå også vist i Oslo og London. Sjefdirigent Edward Gardner står i spissen for stort orkester, fire ulike kor og en lang rekke solister i denne usedvanlig klare utgaven av Peter Grimes.

Uvær, frådende bølger, morgendis og solskinn - alt lar seg høre i Benjamin Brittens maleriske musikk som også fører oss tett på den lille kystbyens mange særegne personligheter.

Operaen Peter Grimes, med Stuart Skelton i tittelrollen, er en sterk opplevelse der toner og ord henger sjeldent godt sammen og former en rystende historie.

– A highlight of this year’s Edinburgh International Festival. The Guardian

– Another glorious triumph. The Scotsman

– The best Peter Grimes I’ve ever seen. The Spectator

SPILLEDATOER:

21. november 2019 - Grieghallen, Bergen
23. november 2019 - Den Norske Opera & Ballett, Oslo
30. november 2019 - Royal Festival Hall, London

Mer info og billetter

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!