Hopp til innhold

Vera Rostin Wexelsen

Vera Rostin Wexelsen har regien på vår kritikerroste versjon av Peter Grimes, som er fremført både i Bergen, Edinburgh, Oslo og London.

Vera Rostin Wexelsen har arbeidet innen norsk teater som skuespiller, instruktør, dramatiker og teatersjef siden begynnelsen av 1980-tallet.

Hun er spesielt opptatt av å utvikle og formidle scenekunst til et ungt publikum, noe hun fikk god anledning til som teatersjef ved Nord-Trøndelag Teater og Hordaland Teater og som frilans sceneinstruktør. I tillegg har hun erfaring både som oversetter, forfatter og dramatiker.

Da Wexelsen var ansatt ved Bergen Nasjonale Opera, utviklet hun blant annet et konsept for introduksjonsforestillinger for skoleungdom med utgangspunkt i kjente operaverk. Hun har skrevet og instruert tre slike forestillinger og er i gang med et fjerde prosjekt: Kjærlighet i rødt, hvitt og svart (på turné til videregående skoler i Vestland fylke januar 2020) – bygget på Mozarts La clemenza di Tito.

I de senere år har hun blant annet vært instruktør og mentor for frie sceniske grupper. I 2019 har hun hatt regi på Ringeren av Notre Dame for Fridalen pikekor og dramatisert og instruert musikkteaterforestillingen Blå barokk, basert på utvalgte sanger og arier fra 1700-tallet, for Griegakademiet. Forestillingen ble vist under Festspillene i Bergen.

Wexelsen hadde konsertregien på den kritikerroste versjonen av Brittens opera Peter Grimes, som etter å ha blitt fremført både i Bergen og Edinburgh i 2017, også gikk videre til Den Norske Opera og Ballett i Oslo – og til Royal Festival Hall i London høsten 2019.

Hennes neste større oppgave er som instruktør for Beethovens eneste opera: Fidelio for Stavanger Symfoniorkester i februar 2020.


Medvirket på

Peter Grimes
Spilleperiode: 30-30/11

Peter Grimes

– The best Peter Grimes I’ve ever seen. The Spectator om Peter Grimes på Edinburgh International Festival

Les mer Overstått forestilling
Peter Grimes Nett
Spilleperiode: 31-31/05

Peter Grimes på Festspillene 2017

Brittens mesterverk, satt til en klaustrofobisk småby på Englands forblåste kyst, presenterer noe av den mektigste og mest teatralske musikken som noensinne er skrevet for operascenen.

Les mer Overstått forestilling