Hopp til innhold

Vera Rostin Wexelsen

Vera Rostin Wexelsen har regien på vår kritikerroste versjon av Peter Grimes, som høsten 2019 skal spilles både i Bergen, Oslo og London.

Vera Rostin Wexelsen har arbeidet innen norsk teater som skuespiller, instruktør, dramatiker og teatersjef siden begynnelsen av 1980-tallet.

Hun er spesielt opptatt av å utvikle og formidle scenekunst til et ungt publikum, noe hun fikk god anledning til som teatersjef ved Nord-Trøndelag Teater og Hordaland Teater og som frilans sceneinstruktør. I tillegg har hun erfaring både som oversetter, forfatter og dramatiker.

Da Wexelsen var ansatt ved Bergen Nasjonale Opera, utviklet hun blant annet et konsept for introduksjonsforestillinger for skoleungdom med utgangspunkt i kjente operaverk. Hun har skrevet og instruert tre slike forestillinger og er i gang med et fjerde prosjekt: Kjærlighet i rødt, hvitt og svart (på turné til videregående skoler i Vestland fylke januar 2020) – bygget på Mozarts La clemenza di Tito.

I de senere år har hun blant annet vært instruktør og mentor for frie sceniske grupper. I 2019 har hun hatt regi på Ringeren av Notre Dame for Fridalen pikekor og dramatisert og instruert musikkteaterforestillingen Blå barokk, basert på utvalgte sanger og arier fra 1700-tallet, for Griegakademiet. Forestillingen ble vist under Festspillene i Bergen.

Hennes neste større oppgave er som instruktør for Beethovens eneste opera: Fidelio for Stavanger Symfoniorkester i februar 2020.