Hopp til innhold

John Olsen

Den danske tenoren John Olsen gir seg i kast med både Lloyd Webber-musikaler og Wagner-operaer.

Den danske tenoren John Olsen tok lærerutdanning ved Haslev Seminarium 2002-2007. 2012 begynte han med privattimer i sang – og deltok senere også i ulike mesterklasser i København.

Sesongen 2018/19 sang han Piangi i musikalen Phantom of the Opera av Andrew Lloyd Webber ved Det ny teater i København, og i 2019 var han Dr. Høyer i Børresens enakter Den kongelige gæst ved CPH Opera Festival og ved Den Fynske Opera.

Sesongen 2019/20 var John Olsen ved Theater Chemnitz i Tyskland som 2 Priester/1. Geharnischter i Mozarts Tryllefløyten, og var cover for tittelrollen i Wagners Lohengrin – og for Siegmund i Valkyrien.

Høsten 2020 skulle John Olsen ha sunget rollen som Malcolm i Verdis Macbeth, men denne produksjonen ble pga korona-situasjonen avlyst kort tid før premieren.

Fremtidsplaner for 2021 er blant annet å ha rollen som Despair i operaen Antikrist av Rued Langgaard både i København og i Glasgow. Han skal også tilbake til Theater Chemnitz, da for å synge Siegmund i Valkyrien, og Max i Der Freischütz av Carl Maria von Weber.

(November 2020)