Hopp til innhold

Cathrine Ahlsen

Cathrine Ahlsen er kostymesjef ved Bergen Nasjonale Opera

Cathrine Ahlsen er utdannet kostymemaker hos Den Norske Opera & Ballett og NRK, men var også en periode også hos Norsk Film og Det Norske Teatret. Hun er en av få i Norge som har utdannelsen som kostymemaker, en spesialutdannelse som var opprettet for å verne kostymemakerfaget.

Fra 1986 jobbet Ahlsen også som farge- og stilkonsulent. I 2007 startet hun som kostymesjef her ved Bergen Nasjonale Opera, der hun har ansvaret for kostymer til forestillingene – i samarbeid med kostymedesigneren for hver enkelt produksjon.

Hun har også selv vært kostymedesigner for bl.a. La Cenerentola (Askepott) av Rossini i 2012 og Dama til Mozart-turneen høsten 2016. Høsten 2019 var hun kostymedesigner for Sweeney Todd i samarbeid med regissøren Christopher Luscombe, og våren 2020 var hun kostymedesigner for skoleturneen "Kjærlighet i rødt, hvitt og svart".

Hun er kostymedesigner for familieoperaen Amahl og de tre vise menn, som hadde premiere i desember 2022, og som i år (2024) blir satt opp igjen. Hun er også kostymedesigner og kostymemaker for vårt årlige sommerakademi Opera ved fjorden.

I tillegg sitter hun i styringsgruppen for Kostyme, makeup og parykk i den internasjonale organisasjonen Opera Europa.

Oppdatert april 2024

Medvirket på

Kjærlighet i rødt, hvitt og svart
Spilleperiode: 29-29/01

Kjærlighet i rødt, hvitt og svart

Er kjærleiken raud og blodig, uskuldskvit – eller svart og egoistisk? Mozart blir presentert med ein heilt eigen vri,  når vidaregåande skular i januar får besøk av Bergen Nasjonale Opera.

Les mer Gratis inngang
Salome
Spilleperiode: 22-22/05

AVLYST / Salome 2020

AVLYST PGA KORONA-RESTRIKSJONENE / Operaen Salome tar for seg de ekstreme yttergrensene ved menneskets mørkeste tilbøyeligheter.

Les mer Overstått forestilling
Sweeney Todd
Spilleperiode: 08-08/11

Sweeney Todd

Blodig hevn, kjærlighet og saftige kjøttpaier er noen av ingrediensene i musikalen om den djevelske barberen fra Fleet Street, Sweeney Todd.

Les mer Overstått forestilling