Hopp til innhold

Roberto Frontali

Tenoren Roberto Frontali har vært solist på verdens ledende operascener som The Met, Wiener Staatsoper og La Scala i Milano.

Den italienske barytonen Roberto Frontali er spesielt kjent for sine tolkinger av Verdi og Puccini, men han har er også kritikerrost for tittelroller som Tsjajkovskijs Eugen Onegin.

En av Frontalis signaturroller er Verdis Rigoletto, som han bl.a. har tolket ved The Metropolitan Opera i New York. På The Met har han også sunget Scarpia (i Puccinis Tosca), en rolle som også har brakt han bl.a. til statsoperaen i Hamburg, til Tokyo og til São Paolo i Brasil. Andre Verdi-roller som kan nevnes er Otello på den legendariske operaen Teatro San Carlo i Napoli, og Falstaff ved Los Angeles Opera.

Han har tolket Macbeth bl.a. ved Théâtre des Champs-Élysées i Paris, og for to år siden (2018) gav Teatro Massimo i Palermo ut en DVD med Frontali i tittelrollen som Macbeth.

I februar 2021 har Frontali tittelrollen i Donizettis opera Belisario ved Theater an der Wien.

Oppdatering: Høsten 2020 gjestet Frontali Bergen Nasjonale Opera for første gang for å synge tittelrollen i Verdis Macbeth, men pga av korona-situasjonen ble denne produksjonen dessverre avlyst kort tid før premieren.