Hopp til innhold

Viva Verdi! på DNS

Kjøp billetter

Viva Verdi! på DNS

Spilleperiode

16 - 17. september

Sted

Den Nationale Scene

Spilletid

2t

Billetter

kr 150 - 450

Viva Verdi! Høydepunkt fra La traviata og andre kjente favoritter fra Verdis rikholdige skattkiste – på DNS!

Giuseppe Verdi er kjent for gripende historier og dramatiske finaler som rører ved sjelen. Han komponerte en av verdens mest spilte operaer, La traviata, samt Rigoletto og Trubaduren. På Den Nationale Scene får du denne kvelden høre høydepunkt fra både det kjente og kjære – samt mer sjeldne operaperler.

De fem unge sangere som skal innta Store Scene på DNS har alle deltatt på Bergen Nasjonale Operas sommerakademi, Opera ved fjorden. De får følge av pianist og konferansier Stephen Higgins, som krydrer konserten med historier fra Verdis mangfoldige liv. Denne allsidige britiske kunstneren har gjestet Bergen en rekke ganger, og har også coachet sangstudenter på Griegakademiet.

Verdi (1813-1901) skrev hele 28 operaer over 54 år, i det som regnes for en gyllen tid for den klassiske musikken. Han var samtidig med storheter som Tsjajkovskij og Wagner, og hentet tidlig inspirasjon fra Rossini og bel canto-stilen. Operaene hans fikk et stadig større format, delvis influert av Grand opéra - men han utviklet til slutt sin personlige stil der musikken var enda tettere på dramaet enn før. Han etterlot en lang rekke med udødelige hits.

På DNS blir det både gripende scener og høy stemning når vi feirer mesteren Verdi med det beste fra hans fabelaktige karriere.

Hør Anna Netrebko og Rolando Villazon synge "Sempre Libera" fra La traviata:

Konsertregi: Ann-Terese Aasen og Nicolai Riise

Operakonserten presenteres av Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene

Plakatbildet er en collage basert på tegninger av James Jacques Tissot (1836 - 1902) og Giovanni Boldini (1842 - 1931), samt redigert foto av Timothy Wolff

Medvirkende


Stephen Higgins Nett

Stephen Higgins

Pianist og konferansier

Samtlige spilledatoer


16/09 Mandag 19.30
Den Nationale Scene Kjøp billetter
Kjøp billetter
17/09 Tirsdag 19.30
Den Nationale Scene Kjøp billetter
Kjøp billetter