Hopp til innhold

Ann-Terese Aasen

Ann-Terese Aasen har i en årrekke samarbeidet med Bergen Nasjonale Opera, og i juni er hun regiassistent og koreograf for sommerakademiet Opera ved fjorden.

For her own website in English: Please click here.

Ann-Terese Aasen er utdannet ved London Studio Centre og har 18 års erfaring som profesjonell skapende og utøvende kunstner. Hun har medvirket i nærmere 80 produksjoner og arbeider i samarbeid med institusjoner og i det frie feltet.

Aasen har erfaring med ulike formater og prosjektstørrelser, alt fra små babyforestillinger satt opp på Den Nationale Scene til Norges største og mest spektakulære utendørs operascene, Opera Østfold – Fredriksten Festning.

Hun har hatt oppdrag for bl.a. Bergen Filharmoniske Orkester, Den Nationale Scene, Opera Østfold, Operaen i Kristiansund – og Den Norske Opera og Ballett.

Samarbeidet med Bergen Nasjonale Opera startet i 2017 med Hans og Grete, og deretter Otello. Senere har hun vært regiassistent på disse produksjonene: Den flyvende hollender (våren 2018), Candide (høsten 2018), Werther (våren 2019), Sweeney Todd (høsten 2019), Den glade enke (våren 2022), Tryllefløyten (høsten 2022), Rusalka (våren 2023), sommerakademiet Opera ved fjorden 2023 – og Katja Kabanova (høsten 2023).

I januar (2024) var Ann-Terese Aasen regissør for OperaKystens versjon av La bohème av Puccini, som var på turné til Førde, Sogndal og Florø. Etter å ha vært regiassistent for Flaggermusen, var hun regissør for musikalen Samson, med André Søfteland i tittelrollen. Denne musikalen hadde premiere i Odda i april.

I juni er hun regiassistent og koreograf for sommerakademiet vårt Opera ved fjorden.

Oppdatert juni 2024 / Foto øverst: Yaniv Cohen

Bildene under er fra forestillinger hvor Ann-Terese har vært regiassistent for BNO: