Hopp til innhold

Cabaret med Janie Dee

Cabaret med Janie Dee

Spilleperiode

05. oktober 2019

Sted

Den Nationale Scene

Spilletid

1 t 50 min

Billetter

160-350

For første gang i Norge! Musikalstjernen Janie Dees cabaret-konsert, som har gått for fulle hus i London, kommer til Bergen og Den Nationale Scene med uimotståelig musikk og anekdoter fra hennes imponerende karriere som sanger og prisvinnende skuespiller på Londons West End.

Janie Dee har vunnet to Olivier-priser og mange beste skuespiller-priser i både London og New York. Hun har jobbet med artister som Jeremy Irons, Colin Firth, Stephen Sondheim, Judy Dench og mange flere.

Hun har sunget i musikaler som The sound of music, Cabaret og Cats, opptrådt på scenen i Romeo og Julie, Calendar Girls og En midtsommernatts drøm – og i TV-serier som House of Cards og Med hjartet på rette staden. Cabaret-konserten i Bergen er en utvidet variant av hennes utsolgte Looking forward konsert i London, som ble lovprist i britisk presse:

- Adorable, absurdly talented and Dee-licious! Musical Theatre Review

På cabaret-konserten i Bergen får vi høre musikk av Gershwin, Rodgers & Hammerstein, Sondheim og selvfølgelig Kander og Ebbs "Cabaret", for å nevne noen. Her blir klassikere som Send in the Clowns, Ain't Misbehavin' og Don't Rain on my Parade. I tillegg har hun med seg noen helt nye sanger skrevet spesielt for henne, og er vi heldige, våger hun seg utpå med litt Grieg - men ikke slik vi er vant til!

- As usual, she was sensational. Musical Theatre Review

- The show’s glory is Janie Dee. She plays all the layers simultaneously: incredulous and wistful, chilly and carnal. Is she the best actor in Britain? Could be. Sunday Times Culture

Utenom musikk og teater banker hjertet hennes for klima- og miljøspørsmål. Hun er produsent for London Climate Change Festival 2020 og allerede i 2003 arrangerte hun London Concert for Peace ved Londons Theatre Royal som svar på krigen i Irak. Den gangen greide hun å samle kremen av bristiske skuespillere, bl.a. Judie Dench og David Tennant.

GJESTER
Den strålende vokalkvartetten Cantabile – The London Quartet, kommer i ens ærend fra London for å være Janie Dees "special guests". Kvartetten har lenge vært ansett som en av Englands beste vokalgrupper. De har sunget over hele verden - og også på Buckingham Palace for den britiske dronningen. På DNS forener de sin intime, lune stil med Janie Dee i et fantastisk sluttnummer som garantert vil gi mersmak. Dette føler vi oss så sikre på at vi allerede nå inviterer til musikalsk nachspiel i baren etter forestillingen på hovedscenen.

NACHSPIEL MED CANTABILE - THE LONDON QUARTET
Bli med på et musikalsk nachspiel i baren med vokalkvartetten Cantabile – The London Quartet, som også får besøk av Edvard Grieg Kor.

Kvartetten har lenge vært kjent som en av Storbritannias beste vokalgrupper. Cantabile – The London Quartet ble stiftet i Cambridge, som et rent a cappella studentensemble, og ble først kjent gjennom Tim Rice-musikalen Blondel i Londons West End. De har siden den gang opptrådt på en rekke forskjellige scener, med repertoar som spenner fra tidlig polyfoni, til jazz og samtidsmusikk. De har spilt inn 18 album og deres utstrakte turnévirksomhet har bragt dem til USA, Sør-Afrika, Asia og Det fjerne Østen. De har opptrådt på de mest prestisjefylte arenaer, for prominente personer, deriblant på Buckingham Palace for Dronning Elizabeth II.

Kvartetten har nylig turnert med showet Full English Brexit! – en turné de trodde skulle ta slutt i mars, deretter i april… men som av en eller annen grunn fortsatt pågår.

Dette er deres første opptreden i Norge.

PROGRAM
Cabaret-konsert med West End stjernen Janie Dee
Lørdag 5. oktober kl. 18
Den Nationale Scene

Varighet: ca. 1 time og 50 min., inkl. 20 min. pause.

Konserten er del av Sangerfest, fra klassisk til musikal, en serie på fire konserter i et samarbeid mellom Musikkselskapet Harmonien og Bergen Nasjonale Opera.

Nachspiel med Cantabile - The London Quartet, og Edvard Grieg Kor
DNS Baren i 2. etasje
Varighet: ca. 45 min.

Konsertene på DNS presenteres i samarbeid med Den Nationale Scene.

Cantabile
Edvard Grieg Kor

Foto Cantabile: Jonathan Knowles
Foto Edvard Grieg Kor: Studio1 Fotografene

Relaterte nyheter

Janie Dee

Intervju med Janie Dee

- En cabaret er som selve livet, sier Janie Dee, man vet aldri hva som kommer til å skje. Karrieren til den prisbelønte britiske sangeren og skuespilleren spenner fra dans, musikaler og teater til film. Hun vever tråder fra sin imponerende karriere inn i showet som kommer til Bergen 5. oktober.

Medvirkende


Janie Dee

Janie Dee

Sanger og skuespiller

Samtlige spilledatoer


05/10 Lørdag 18.00
Den Nationale Scene Overstått forestilling
Overstått forestilling