Hopp til innhold

Janie Dee

- The show’s glory is Janie Dee.  She plays all the layers simultaneously: incredulous and wistful, chilly and carnal. Is she the best actor in Britain? Could be. (Sunday Times Culture)

Janie Dee er en prisvinnende britisk skuespiller og sanger med en karriere som spenner over tretti år. Hun debuterte på West End i Gillian Lynnes’ nyoppsetning av Cabaret i 1986, og senere har hun opptrådt i både Cats, Show Boat og Mack and Mabel. Og på National Theatre i London har hun vært med Carousel og Follies.

Dee har mottatt tre av de mest pretisjefylte prisene innen britisk teater: the Olivier Award, the Evening Standard Award og Critics Circle Awards for beste skuespiller. Hun har også vunnet Obie og Theatre World Best Newcomer Award i New York, for hennes tolkning av Jacie Triplethree i Alan Ayckbourns Comic Potential.

Hun har også spilt Cleopatra and Beatrice med Shakespeare's Globe i to ulike konserter med Los Angeles-filharmonien på det legendariske Hollywood Bowl i Los Angeles, noe som ble gjentatt på London's Barbican samme år, da med BBC symfoniorkester.

Medvirket på

Janie Dee
Spilleperiode: 05/10

Cabaret med Janie Dee

For første gang i Norge! Musikalstjernen Janie Dees cabaret-konsert, som har gått for fulle hus i London, kommer til Bergen og Den Nationale Scene med uimotståelig musikk og anekdoter fra hennes imponerende karriere som sanger og prisvinnende skuespiller på Londons West End.

Les mer Overstått forestilling

Relaterte nyheter

Janie Dee

Intervju med Janie Dee

- En cabaret er som selve livet, sier Janie Dee, man vet aldri hva som kommer til å skje. Karrieren til den prisbelønte britiske sangeren og skuespilleren spenner fra dans, musikaler og teater til film. Hun vever tråder fra sin imponerende karriere inn i showet som kommer til Bergen 5. oktober.