Hopp til innhold

Hva skjer i Den glade enke?

I den nye versjonen av Den glade enke er vi ikke lenger på en ambassade i Paris anno 1905, men på et konkurstruet teater i dagens Bergen.

Lehárs herlige musikk er akkurat som vi kjenner den, men Adam Price og regissøren Kasper Holten ved Det Kongelige Teater i København har laget en egen vri på historien, som Eirik del Barco Soleglad har knadd videre til en bergensk-trøndersk versjon for publikummet i Grieghallen:

FØRSTE AKT
Teatersjefen Zeta stresser rundt like før premieren på nettopp Den glade enke. Zeta har invitert kultureliten til både premieren og den store festen etterpå, og han venter spesielt spent på en av teatrets tidligere dansere, Hanna Glawari, som nettopp er blitt styrtrik enke etter grise-milliardæren Svine-Svendsen. Både den konkurstruede Zeta og de andre i kulturbransjen drømmer om at noe av hennes rikdom skal dryppe på dem. Skuespilleren Danilo, Hannas gamle flamme, dukker også opp.

ANDRE AKT
Nå er vi kommet til det vidunderlige stedet Innvollan i Trøndelag, der vår glade enke Hanna har invitert til fest hjemme hos seg selv på grisefarmen. Hennes plan er å sjekke hvor langt det griske kulturlivet er i stand til å gå for å få tak i noe av arven hennes. Hun lokker med millionprisen "Årets kultursvin", og stemningen – og romanseryktene – blir stadig hetere.

TREDJE AKT
Vi er tilbake på teatret i Bergen, som Zeta nå har leid ut til et reality-show i et desperat forsøk på å få ekstra inntekter. Hovedaktøren er Danilo i rollen som gifteklar sjarmør og førsteelsker, men det viser seg at Hanna har kjøpt hele tv-showet, og når hun får ta styringen blir finalen noe helt annet enn forventet.

MER INFO OG BILLETTER FINNER DU HER

Den romantiske og forsonende duetten "Lippen schweigen" er en av de mest kjente sangene fra Den glade enke, og som du våren 2022 kan høre i ny og dansk-norsk versjon! Her som oppvarming i tysk original, på konsert med tenoren Jonas Kaufmann som Danilo, og sopranen Diana Damrau som Hanna:
Verdens største disco-kule

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!