Hopp til innhold

Hva skjer i Den glade enke?

I den nye versjonen av Den glade enke er vi ikke lenger på en ambassade i Paris anno 1905, men på et konkurstruet teater i dagens Bergen.

Lehárs herlige musikk er akkurat som vi kjenner den, men Adam Price og regissøren Kasper Holten ved Det Kongelige Teater i København har laget en egen vri på historien, som Eirik del Barco Soleglad har knadd videre til en bergensk-trøndersk versjon for publikummet i Grieghallen:

FØRSTE AKT
Teatersjefen Zeta stresser rundt like før premieren på nettopp Den glade enke. Zeta har invitert kultureliten til både premieren og den store festen etterpå, og han venter spesielt spent på en av teatrets tidligere dansere, Hanna Glawari, som nettopp er blitt styrtrik enke etter grise-milliardæren Svine-Svendsen. Både den konkurstruede Zeta og de andre i kulturbransjen drømmer om at noe av hennes rikdom skal dryppe på dem. Skuespilleren Danilo, Hannas gamle flamme, dukker også opp.

ANDRE AKT
Nå er vi kommet til det vidunderlige stedet Innvollan i Trøndelag, der vår glade enke Hanna har invitert til fest hjemme hos seg selv på grisefarmen. Hennes plan er å sjekke hvor langt det griske kulturlivet er i stand til å gå for å få tak i noe av arven hennes. Hun lokker med millionprisen "Årets kultursvin", og stemningen – og romanseryktene – blir stadig hetere.

TREDJE AKT
Vi er tilbake på teatret i Bergen, som Zeta nå har leid ut til et reality-show i et desperat forsøk på å få ekstra inntekter. Hovedaktøren er Danilo i rollen som gifteklar sjarmør og førsteelsker, men det viser seg at Hanna har kjøpt hele tv-showet, og når hun får ta styringen blir finalen noe helt annet enn forventet.

MER INFO OG BILLETTER FINNER DU HER

Den romantiske og forsonende duetten "Lippen schweigen" er en av de mest kjente sangene fra Den glade enke, og som du våren 2022 kan høre i ny og dansk-norsk versjon! Her som oppvarming i tysk original, på konsert med tenoren Jonas Kaufmann som Danilo, og sopranen Diana Damrau som Hanna:
Verdens største disco-kule

Siste nyheter

Eivind Flesland web

Kunst og kultur i motgangstider

Vi treng eit styrka kulturliv som beredskap - dette vert eit tema på Arendalsuka, der eg skal snakka med politikarar om dei store spørsmåla. Er kultur på deira liste, eller berre noko me syslar med i medgongstider?

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.