Hopp til innhold

Stian Økland

Stian Økland startet med jazz og progrock før han ble fascinert av opera.

Stian Økland er født og oppvokst i Bergen. Han har bachelorgrad i klassisk sang fra Griegakademiet og en master fra Wales International Academy of Voice. Stian har som ung operasanger sunget i oppsetninger i Norge, Tyskland, Skottland og Wales, og var senest solist i Beethovens 9. symfoni i Hong Kong høsten 2019.

Økland har sin musikalske bakgrunn som gitarist. Han har med sine band spilt på en stor bredde av festivaler. Alt fra Festspillene i Bergen, Nattjazz og Oslo jazzfestival til Inferno festivalen og Hole in the sky. Stian startet i 2010 bandet Seven Impale, som med sine to albumutgivelser har vakt oppmerksomhet internasjonalt innenfor Prog Rock-sjangeren.

Økland har deltatt i en rekke Bergen Nasjonale Operas (BNO) oppsetninger som del av operakoret. I 2014 sang han en av hovedrollene i BNOs oppsetning "Alt om min familie". Økland har vært ansatt i det profesjonelle Trondheim Vokalensemble fra 2017 til 2020.

Høsten 2020 besøkte Stian Økland ungdomsskoler i Bergen sammen med skuespiller og operapedagog Beate Rostin, med hurtigkurs i opera, inspirert av Verdis Macbeth. Og våren 2021 er turen kommet til 5.-10. trinn med Mozart og hans operaer.

Februar 2021

Medvirket på

Eva B Landro
Spilleperiode: 24/04

OPERA PÅ BIBLIOTEKET

Bli kjent med den mangfoldige sangeren Eva B. Landro, som har flyttet hit til Bergen som det nyeste medlemmet i Edvard Grieg Kor. Hun byr på sine personlige favoritter sammen med pianisten Ellena Hale – og tre gjesteartister.

Les mer Gratis inngang
Macbeth
Spilleperiode: 02/11-02/11

For skoleelever: Hurtigkurs i opera

Tenoren og rockegitaristen  Stian Økland  reiser sammen med  skuespilleren Beate Rostin til ungdomsskoler i Bergen denne høsten med et hurtigkurs  i opera, inspirert av Verdis Macbeth.

Les mer Gratis inngang