Hopp til innhold

Operakurs med Mozart våren 2021

Operakurs med Mozart våren 2021

Spilleperiode

22 - 26. februar

Sted

Skoler i bergensområdet

Hva er opera? Hvem var Mozart? Hvordan spiller du rasende, forelsket eller fortvilet – og synger samtidig? Nå tilbyr vi skoleelever et hurtigkurs i opera, sammen med Stian Økland og Beate Rostin.

I perioden 22. februar – 26. februar 2021 kan skoleelever bli kjent med operasjangeren generelt, og Mozarts opera La clemenza di Tito spesielt gjennom et inspirasjonskurs som varer to skoletimer.

Tenoren og rockegitaristen Stian Økland reiser ut til den enkelte skole sammen med skuespilleren Beate Rostin, og guider elevene ved hjelp av musikk, historier og sang.

Kurset er laget for 5.-10. trinn i Bergen kommune, og kan f. eks. passe fint for valgfaget Sal og scene, og selvsagt faget musikk, men vil gi utbytte uansett fag.

Datoer for skolebesøk:

Uke 8:
Mandag 22. februar
Onsdag 24. februar
Torsdag 25. februar
Fredag 26. februar

PÅMELDING OG PRAKTISKE DETALJER
Påmeldingen gjøres av kulturkontakten på den enkelte grunnskole (5. – 10. trinn) direkte til Den Kulturelle Skolesekken. Kursene er laget i samarbeid mellom Bergen Nasjonale Opera og DKS Bergen.

KLIKK HER for påmeldingslenke og praktisk informasjon for skolene

Merknad vedr. Covid 19-situasjonen:
Skolebesøkene vil bli gjort i tråd med de aktuelle retningslinjene fra Bergen kommune og Folkehelseinstituttet. Dette betyr bl.a. at våre to operapedagoger Beate og Stian ikke besøker mer enn én skole per dag.

Og:
Vanligvis er trinn 2:2 i Bergen Nasjonale Operas skoleprosjekt å invitere elevene til generalprøven på sesongens opera i Grieghallen, altså etter at kurset ute på skolene er gjennomført. Men pga Covid 19-situasjonen har vi nå laget et helt selvstendig tilbud til skolene, som er uavhengig av generalprøven.

GENERELT OM OPERA I SKOLEN
Bergen Nasjonale Opera har i en årrekke tilbydd kurs og prosjekter for både grunnskolen (i samarbeid med DKS Bergen) og videregående skoler (i samarbeid med DKS Hordaland/Vestland).

Les mer om skoleprosjektene generelt her

OPERASPILL
Bergen Nasjonale Opera har laget et helt nytt nettbasert spill, der både komponist, librettist, regissør og sangere dukker opp som 3D-figurer.

Spillet, som har fått navnet OperaQuest, utforsker på en underholdende måte hvordan en opera blir til, helt fra komponisten skriver ned sin første note – og frem til den store premierekvelden. Operaspillet er gratis og passer for alle aldre.

Som spiller i OperaQuest besøker du ved hjelp av 'pek og klikk' ulike rom der du blir kjent med sentrale personer og også noen gjenstander som er med i en operaproduksjon. Du er i mål når teppet går opp før den store operaforestillingen.

Spillet er løst basert på operaen La clemenza di Tito fra 1791, så klesstil og utseende til komponist og librettist ligner på W. A. Mozart og Mazzolà. Andre karakterer er inspirert av kunsterisk team knyttet til La clemenza di Tito, som har premiere i Grieghallen 13. mars.

Medvirkende


Beate Rostin Wexelsen

Beate Rostin

Skuespiller og operapedagog

Stian Økland

Stian Økland

Sanger og operapedagog

Samtlige spilledatoer


22/02 Mandag 00.00
Skolebesøk Gratis inngang
Gratis inngang
24/02 Onsdag 00.00
Skolebesøk Gratis inngang
Gratis inngang
25/02 Torsdag 00.00
Skolebesøk Gratis inngang
Gratis inngang
26/02 Fredag 00.00
Skolebesøk Gratis inngang
Gratis inngang