Hopp til innhold

Siv Oda Hagerupsen

Den norske mezzosopranen Siv Oda Hagerupsen synger rollen som Glaša i Katja Kabanova denne høsten.

Siv Oda Hagerupsen fra Kvarv i Nordland er utdannet ved Nordnorsk Musikkonservatorium i Tromsø og Statens Operahøgskole i Oslo.

I 1999 var hun en av de seks finalistene i den norske delen av Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, og samme år debuterte hun på Den Norske Opera som 3. Dame i Mozarts Tryllefløyten. Andre roller ved Den Norske Opera var bl.a. Mercédès i  Carmen og senere også Cherubino i Figaros bryllup.

I 2017 sang hun rollen som Emilia i Verdis Otello med Trondheim Symfoniorkester, og Suzuki i Madama Butterfly ved Opera på Skäret i Sverige. Sommeren 2018 returnerte hun til Skäret, da som Eboli i Verdis  Don Carlo.

I 2019 sang Hagerupsen bl.a. Marthe i Gounods Faust med Trondheim Symfoniorkester og Opera og Mor Gertrud i  Humperdincks eventyropera Hans og Grete ved Opera Nordfjord i oktober. Høsten 2020 var hun en del av Ole Olsen-prosjektet med Arktisk Filharmoni, der utdrag fra alle hans fire operaer ble presentert i en egen konsertserie.

Høsten 2022 sang hun rollen som Suzuki i Madame Butterfly på Arctic Opera Festival i Tromsø, og våren 2023 sang hun Kjøkkenjenten (Kuchtík)i Rusalka i Àlex Ollés regi her ved Bergen Nasjonale Opera.

Før Hagerupsen kommer til Bergen for å være med i Katja Kabanova, skal hun synge hovedrollen som Sylva Varescu i operetten Czardasfyrstinnen i Mosjøen Kulturhus under Operafest Tiendebytte i september.

Oppdatert september 2023

Medvirket på

RUSALKA
Spilleperiode: 24-24/03

Rusalka

"Musikalsk triumf" - Unn deg selv en operaopplevelse med en av verdens fremste sopraner - svenske Malin Byström - i den romantiske og magiske Rusalka.

Les mer Overstått forestilling
Katja Kabanova
Spilleperiode: 10-10/11

Katja Kabanova

Katja Kabanova er en unik opera med paralleller til flere av Henrik Ibsens sterke kvinneskikkelser.

Les mer Overstått forestilling