Hopp til innhold

Ian Marcus Bjørsvik

19-åringen Ian Marcus Bjørsvik fra Askøy har rollen som Jegeren i vår oppsetning av Rusalka i Grieghallen høsten 2021.

Den unge tenoren Ian Marcus Bjørsvik (f. 2002) fra Askøy har nettopp avsluttet siste året på musikklinjen ved Langhaugen videregående skole i Bergen, med Tore Johannessen som sanglærer. I tillegg har han tidligere vært med i GUT, Griegakademiets Unge Talenter, med Hilde Haraldsen Sveen som sanglærer. Bjørsvik er også aktiv sanger i den nye talentsatsingen Solistkoret UNG, som blir ledet av Det Norske Solistkor, og som samler 12 av de beste sangerne under 25 år i Norge.

Han har allerede vært solist med flere ulike kor og korps, bl.a. var han i 2020 solist i Rossinis Petite messe solennelle med Griegakademiets Kammerkor, og i Charpentiers Messe de minuit pour Noël.

Fra høsten 2021 studerer han musikk på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med Marianne Rørholm som lærer.

Oppdatert august 2021

Hør Ian Marcus Bjørsvik i sangen «Muoviti Amore» fra Boccaccios novellesamling Dekameronen, her tonesatt av Edvard Grieg Kors huskomponist Tyrone Landau. Med Edvard Grieg Jentekor og pianisten Ellena Hale (2020):