Hopp til innhold

Ian Marcus Bjørsvik

Tenoren Ian Marcus Bjørsvik skal synge rollen som Tamino i Sommerakademiet 2024

Den unge tenoren Ian Marcus Bjørsvik (f. 2002) fra Askøy fullførte musikklinjen ved Langhaugen videregående skole i Bergen våren 2021, med Tore Johannessen som sanglærer. I tillegg har han tidligere vært med i GUT, Griegakademiets Unge Talenter, med Hilde Haraldsen Sveen som sanglærer. Bjørsvik er også aktiv sanger i den nye talentsatsingen Solistkoret UNG, som blir ledet av Det Norske Solistkor, og som samler 12 av de beste sangerne under 25 år i Norge.

Han har allerede vært solist med flere ulike kor og korps, bl.a. var han i 2020 solist i Rossinis Petite messe solennelle med Griegakademiets Kammerkor, og i Charpentiers Messe de minuit pour Noël.

Våren 2022 ble Bjørsvik kåret til årets musiker i den nasjonale finalen i Ungdommens musikkmesterskap 2021–2022. Prisen var på 50 000 kroner og et solistoppdrag med Kringkastingsorkestret.

Våren 2023 hadde han rollen som Jegeren i vår oppsetning av Rusalka i Grieghallen, og i desember kom han tilbake, da som en av de fem solistene på konserten Trippel Rossini på Den Nationale Scene.

Bjørsvik har deltatt i vårt sommerakademi Opera ved fjorden både i 2022 og 2023, og i år (2024) har han fått rollen som Tamino i Tryllefløyten der. I 2022 mottok han og tenor-kollega Markus Bjørlykke mottok et stipend på 100 000 til hver fra GC Rieber Fondene, under Sommerakademiet.

Høsten 2021 ble han student ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med Marianne Rørholm som lærer, og til høsten (2024) starter han på Operaakademiet i samme by.

Oppdatert juni 2024

Hør Ian Marcus Bjørsvik i sangen «Muoviti Amore» fra Boccaccios novellesamling Dekameronen, her tonesatt av Edvard Grieg Kors huskomponist Tyrone Landau. Med Edvard Grieg Jentekor og pianisten Ellena Hale Armelius (2020):

Medvirket på

Artister Kinn 2024 web
Spilleperiode: 08/06

Opera på Svanøy

Bergen Nasjonale Opera gjestar Kinn og Svanøy for første gong! Dei vestlandske talenta Louise Engeseth og Ian Marcus Bjørsvik held to ulike konsertar i juni saman med pianisten Ellena Armelius.

Les mer Overstått forestilling
TRIPPEL PUCCINI 6 musikere web3
Spilleperiode: 05-05/12

Trippel Rossini på DNS

Gjør deg klar for en aften med den store operakomponisten Rossini! Morgendagens operastjerner fremfører høydepunkter fra to av hans mest populære operaer.

Les mer Overstått forestilling
RUSALKA
Spilleperiode: 24-24/03

Rusalka

"Musikalsk triumf" - Unn deg selv en operaopplevelse med en av verdens fremste sopraner - svenske Malin Byström - i den romantiske og magiske Rusalka.

Les mer Overstått forestilling

Relaterte nyheter

Ian Marcus Bjørsvik og Annika Beinnes

Sangtalent som blomstrer

To unge vestlendinger som begge studerer i København var blant de mange som sang på OperaPub i begynnelsen av april – ikke minst sammen med flere sangstudenter fra Manchester og også Bergen.

Prisutdeling på Opera ved fjorden - sommerakademi 2022

Stipender til unge tenorer fra Vestlandet

Tenorene Ian Marcus Bjørsvik og Markus Bjørlykke ble lørdag kveld overrekt et stipend på 100 000 kroner hver fra GC Rieber Fondene, i samarbeid med Bergen Nasjonale Opera, til videre utvikling av deres talenter.