Hopp til innhold

Ian Marcus Bjørsvik

Tenoren Ian Marcus Bjørsvik fra Askøy er en av de fem unge solistene på Trippel Rossini i desember.

Den unge tenoren Ian Marcus Bjørsvik (f. 2002) fra Askøy fullførte musikklinjen ved Langhaugen videregående skole i Bergen våren 2021, med Tore Johannessen som sanglærer. I tillegg har han tidligere vært med i GUT, Griegakademiets Unge Talenter, med Hilde Haraldsen Sveen som sanglærer. Bjørsvik er også aktiv sanger i den nye talentsatsingen Solistkoret UNG, som blir ledet av Det Norske Solistkor, og som samler 12 av de beste sangerne under 25 år i Norge.

Han har allerede vært solist med flere ulike kor og korps, bl.a. var han i 2020 solist i Rossinis Petite messe solennelle med Griegakademiets Kammerkor, og i Charpentiers Messe de minuit pour Noël.

Fra høsten 2021 studerer han musikk på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med Marianne Rørholm som lærer. Våren 2022 ble Bjørsvik kåret til årets musiker i den nasjonale finalen i Ungdommens musikkmesterskap 2021–2022. Prisen er 50 000 kroner og et solistoppdrag med Kringkastingsorkestret.

Bjørsvik deltok også i vårt sommerakademi Opera ved fjorden både i 2022 i 2023. I 2022 mottok han og tenor-kollega Markus Bjørlykke mottok et stipend på 100 000 til hver fra GC Rieber Fondene.

Våren 2023 hadde han rollen som Jegeren i vår oppsetning av Rusalka i Grieghallen.

Oppdatert september 2023

Hør Ian Marcus Bjørsvik i sangen «Muoviti Amore» fra Boccaccios novellesamling Dekameronen, her tonesatt av Edvard Grieg Kors huskomponist Tyrone Landau. Med Edvard Grieg Jentekor og pianisten Ellena Hale (2020):

Medvirket på

RUSALKA
Spilleperiode: 24-24/03

Rusalka

"Musikalsk triumf" - Unn deg selv en operaopplevelse med en av verdens fremste sopraner - svenske Malin Byström - i den romantiske og magiske Rusalka.

Les mer Overstått forestilling

Relaterte nyheter

Ian Marcus Bjørsvik og Annika Beinnes

Sangtalent som blomstrer

To unge vestlendinger som begge studerer i København var blant de mange som sang på OperaPub i begynnelsen av april – ikke minst sammen med flere sangstudenter fra Manchester og også Bergen.

Prisutdeling på Opera ved fjorden - sommerakademi 2022

Stipender til unge tenorer fra Vestlandet

Tenorene Ian Marcus Bjørsvik og Markus Bjørlykke ble lørdag kveld overrekt et stipend på 100 000 kroner hver fra GC Rieber Fondene, i samarbeid med Bergen Nasjonale Opera, til videre utvikling av deres talenter.