Hopp til innhold

Skrek i skogen – ble stjernesopran

Hør intervju med Ausrine Stundyte, som har hovedrollen i Bergen Nasjonale Operas mektige hovedproduksjon denne høsten, Katja Kabanova av Leoš Janáček.

Vi traff stjernesopranen for noen måneder siden da hun hadde hovedrollen både i Dido og Aeneas og Erwartung ved Bayerische Staatsoper i München.

Her kan du se en del av intervjuet, der Stundyte åpenhjertelig forteller om hennes første møter med sang. Hun forteller også hvordan hun som barn forsøkte å endre stemmen sin til å bli sopran.

Stundyte synger regelmessig på de største operahusene i Europa. I sommer har hun bl.a. opptrådt i Wiener Staatsoper og Teatro Arriaga i Bilbao, og når hun kommer til prøvestart i Bergen i oktober er det rett fra det verdenskjente operahuset i München, hvor altså dette intervjuet er filmet:

Siste nyheter

Eivind dirigerer festival

Ellevill allsang til Beethoven

Billie Eilish vs. Beethoven? Sjekk allsangen når 20 000 unge musikkelskere tar helt av på rockefestival i Nederland, dirigert av operasjef Eivind Gullberg Jensen!

Opera ved fjorden sommerakademi 2023

Kom med gladnyheten på sommerakademiet!

Gjennom tildeling på til sammen 2,1 millioner kroner i årene 2024-26 sikrer Sparebankstiftelsen DNB langt på vei at Bergen Nasjonale Opera kan videreføre sommerakademiet Opera ved fjorden de neste tre årene!

Annika Beinnes som Adele på sommerakademiet Opera ved fjorden 2023

En sensasjonell debut

Våren 2024 debuterer Annika Beinnes som profesjonell operasanger ved Bergen Nasjonale Opera.

OVF23 dag3 foto Monika Kolstad 4

Se bilder og video

Høydepunkt fra Flaggermusen og hele akt 4 av La bohème er noe av det akademistene på Opera ved fjorden sommerakademi øver på før konsertene 29. juni og 1. juli.