Hopp til innhold

Vi fant, vi fant!

Vi fant, vi fant!

Kjenner du igjen noe av scenografien på Amahl og de tre vise menn? Både veggen og gulvet i den lille leiligheten deres var en gang skipsgulv i vår Don Giovanni i 2015, og stolene stod i den herskapelige stuen i Werther våren 2019. På det hundre år gamle bordet (funnet på finn.no) bakte Mrs. Lovett sine saftige paier i Sweeney Todd samme høst.

Kostymene til mange i koret er hentet fra bruktbutikker og fra lageret vårt, og noe er også nystrikket i 100 % ren ull. Hvis Amahl blir en fast førjulstradisjon, kan vi gjenbruke disse skattene.

Bergen Nasjonale Opera ble sertifisert som Miljøfyrtårn i 2020, som den første scenekunst-institusjonen her i byen. Sakte, men sikkert prøver vi å være mer bevisst på miljø og bærekraft i vår hverdag og når vi lager forestillinger, og vi har brukt Amahl som konkret inspirasjon for å se hva som er mulig. Dette er altså et lite steg på veien.

Siste nyheter

Vinn operakopp i nyhetsbrev

Vinn unike kopper i nyhetsbrevet

Vi starter opp igjen med konkurranse i nyhetsbrevet fra neste utgave, som kommer om to uker, der premien er helt unike operakopper.

OVF 2022 Rehearsals 19

Stipend for akademistar

For dei som får tilbod om plass på årets akademi vil det vere muleg å søkje om økonomisk støtte i form av eit behovsprøvd stipend.

Operapedagoger på skolebesøk

Eksklusivt møte med Rusalka for skuleelevar

Snart legg våre to operapedagogar Martina og Stian ut på turné til skular i Bergen for å guide elevane i opera generelt – og Rusalka spesielt! (Oppdatering: Kursa er no fullbooka)

Nyttårstalen fra kongen 2023

Rusalka i nyttårstalene

Den neste operaforestillingen handler om kjærlighet – men også om identitet og om fellesskap, noe som var tema både hos kong Harald og statsminister Jonas Gahr Støre i nyttårstalene.