Hopp til innhold

Vi fant, vi fant!

Vi fant, vi fant!

Kjenner du igjen noe av scenografien på Amahl og de tre vise menn? Både veggen og gulvet i den lille leiligheten til Amahl og moren var en gang skipsgulv i vår Don Giovanni i 2015, og stolene stod i den herskapelige stuen i Werther våren 2019. På det hundre år gamle bordet (funnet på finn.no) bakte Mrs. Lovett sine saftige kjøttpaier i Sweeney Todd samme høst.

Kostymene til mange i koret er hentet fra bruktbutikker og fra lageret vårt, og noe er også nystrikket lokalt i 100 % ren ull. Hvis familieoperaen Amahl og de tre vise menn blir en fast førjulstradisjon, kan vi gjenbruke disse skattene.

Bergen Nasjonale Opera ble sertifisert som Miljøfyrtårn i 2020, som den første scenekunst-institusjonen her i byen. Sakte, men sikkert prøver vi å være mer bevisst på miljø og bærekraft i vår hverdag og når vi lager forestillinger – og vi har brukt Amahl som konkret inspirasjon for å se hva som er mulig. Dette er altså et lite steg på veien.

Publisert desember 2022

Foto: Benjamin Winter (Amahl) og moren (Ivi Karnezi) i Amahl og de tre vise menn av Gian Carlo Menotti

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!