Hopp til innhold

Vi fant, vi fant!

Vi fant, vi fant!

Kjenner du igjen noe av scenografien på Amahl og de tre vise menn? Både veggen og gulvet i den lille leiligheten deres var en gang skipsgulv i vår Don Giovanni i 2015, og stolene stod i den herskapelige stuen i Werther våren 2019. På det hundre år gamle bordet (funnet på finn.no) bakte Mrs. Lovett sine saftige paier i Sweeney Todd samme høst.

Kostymene til mange i koret er hentet fra bruktbutikker og fra lageret vårt, og noe er også nystrikket i 100 % ren ull. Hvis Amahl blir en fast førjulstradisjon, kan vi gjenbruke disse skattene.

Bergen Nasjonale Opera ble sertifisert som Miljøfyrtårn i 2020, som den første scenekunst-institusjonen her i byen. Sakte, men sikkert prøver vi å være mer bevisst på miljø og bærekraft i vår hverdag og når vi lager forestillinger, og vi har brukt Amahl som konkret inspirasjon for å se hva som er mulig. Dette er altså et lite steg på veien.

Siste nyheter

Per Boye Hansen umelecky reditel Opery ND foto Hana Smejkalova

- Det 20. århundrets Mozart

- Katja Kabanova er som en vellykket Ibsen-oppsetning, forteller tidligere festspilldirektør og operasjef Per Boye Hansen. Samtidig hyller han komponisten som en av de største.

Stian Økland og Martina Starr-Lassen

Kjærlighetsdrama på ni minutter

Lukk øynene – og steng hverdagen ute en liten stund: Operapedagogene Martina og Stian gir deg historien om Katja Kabanova som podcast!

Leos Janacek

Korguten som vart operakomponist

Som 11-åring må Leoš forlate familien for å bli korgut. Og som godt moden mann møter han si mykje yngre «muse», som inspirerer han til å skrive Katja Kabanova.