Hopp til innhold

Vi fant, vi fant!

Vi fant, vi fant!

Kjenner du igjen noe av scenografien på Amahl og de tre vise menn? Både veggen og gulvet i den lille leiligheten til Amahl og moren var en gang skipsgulv i vår Don Giovanni i 2015, og stolene stod i den herskapelige stuen i Werther våren 2019. På det hundre år gamle bordet (funnet på finn.no) bakte Mrs. Lovett sine saftige kjøttpaier i Sweeney Todd samme høst.

Kostymene til mange i koret er hentet fra bruktbutikker og fra lageret vårt, og noe er også nystrikket lokalt i 100 % ren ull. Hvis familieoperaen Amahl og de tre vise menn blir en fast førjulstradisjon, kan vi gjenbruke disse skattene.

Bergen Nasjonale Opera ble sertifisert som Miljøfyrtårn i 2020, som den første scenekunst-institusjonen her i byen. Sakte, men sikkert prøver vi å være mer bevisst på miljø og bærekraft i vår hverdag og når vi lager forestillinger – og vi har brukt Amahl som konkret inspirasjon for å se hva som er mulig. Dette er altså et lite steg på veien.

Publisert desember 2022

Foto: Benjamin Winter (Amahl) og moren (Ivi Karnezi) i Amahl og de tre vise menn av Gian Carlo Menotti

Siste nyheter

OVF23 Akademiorkesteret

«Verdensmestere» til Os

Sommerakademiet Opera ved fjorden har et stjernelag, som både studentene og publikum får nyte godt av.

Den glade enke Foto Monika Kolstad

Ledig stilling som inspisient

Vil du jobbe med oss? Bergen Nasjonale Opera søker etter inspisient i fast 100 % stilling fra høsten 2024. Søknadsfrist 3. juni.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!