Hopp til innhold

Vi fant, vi fant!

Vi fant, vi fant!

Kjenner du igjen noe av scenografien på Amahl og de tre vise menn? Både veggen og gulvet i den lille leiligheten til Amahl og moren var en gang skipsgulv i vår Don Giovanni i 2015, og stolene stod i den herskapelige stuen i den franske operaen Werther våren 2019. På det hundre år gamle bordet (funnet på finn.no) bakte Mrs. Lovett sine saftige kjøttpaier i musikalen Sweeney Todd samme høst.

Kostymene til mange i koret er hentet fra bruktbutikker og fra lageret vårt, og noe er også nystrikket lokalt i 100 % ren ull. Hvis familieoperaen Amahl og de tre vise menn blir en fast førjulstradisjon, kan vi gjenbruke disse skattene.

Bergen Nasjonale Opera ble sertifisert som Miljøfyrtårn i 2020, som den første scenekunst-institusjonen her i byen. Sakte, men sikkert prøver vi å være mer bevisst på miljø og bærekraft i vår hverdag og når vi lager forestillinger – og vi har brukt Amahl som konkret inspirasjon for å se hva som er mulig. Dette er altså et lite steg på veien.

Vår familieforestilling Amahl og de tre vise menn ble første gang vist i desember 2022, og i desember i år (2024) blir den satt opp igjen – nå med en ny guttesopran i tittelrollen.

Foto: Benjamin Winter (Amahl) og moren (Ivi Karnezi) i Amahl og de tre vise menn av Gian Carlo Menotti desember 2022

Artikkelen ble først publisert høsten 2022, og oppdatert høsten 2024

Siste nyheter

Paradis skole Amahl

Til Paradis med sang

Like før jul skal familieoperaen Amahl og de tre vise menn settes opp i Grieghallen, og barneskolene i Bergen har fått melde seg på operakurs og generalprøve.

Tmp f4ff7852 a148 4c35 851b 0985d0b5329f

Opera-pasjen på skuletur

Pasjen har med seg gull og perler når han er ute på førjulstur i lag med dei to operapedagogane Stian og Martina

OVF24 Mermaids bw wave2

Sommarakademiet 2025

Opera ved fjorden sommarakademi går av stabelen 21.-29. juni 2025. NYTT: Vi har no utvida søknadsfristen til 2. FEBRUAR for stryk, messing, obo og fagott.

WEB Eivind Finn Solveig

Ta et operatisk dypdykk med Finn, Solveig og Eivind!

Sopranen Solveig Kringlebotn har sunget den kvinnelige hovedrollen i De dødes by ved store operahus i Europa. Her deler hun sin erfaring i samtale med Finn Tokvam og Eivind Gullberg Jensen, hvor de også diskuterer operaens filmmusikalske likheter – og mye mer. Sett på kaffen!

Hedvig Haugerud og Eivind Gullberg Jensen

Møt Hedvig Haugerud - ung sopran og understudy

Hvordan er det å være understudy til den kvinnelige hovedrollen Marietta? Hør Hedvig Haugerud fortelle mer om "drømmerollen" i De dødes by og synge den vakreste av ariene i operaen, Mariettas Lied.