Hopp til innhold

Alle barn er et mirakel

– Alle barn er et mirakel

– Alle barn har potensial til å bruke mulighetene som verden byr på, noe historien om Amahl viser, sier regissør Victoria Bomann-Larsen.

Regissøren mener at Amahl og de tre vise menn er en klassisk historie mange kan relatere seg til, uavhengig av om man er religiøs eller ikke. Det er historien om de tre hellige konger som er på leting etter Jesus-barnet, med en ny vri. 


– Amahl og moren har enormt mange begrensninger i livet sitt. De er fattige, samtidig som gutten har en funksjonshemming. Han kan ikke bevege seg fritt rundt, fordi krykken han har er alt for liten og attpåtil bor de i et trangt lite hus med mange trapper. 

I Amahl og de tre vise menn befinner vi oss i en tidløs nåtid, der både klær, arkitektur og personene er gjenkjennelige for oss i dag, men uten at historien er knyttet til et bestemt tiår.

Grand opera i lite format

En kveld kommer tre menn på reise og søker husly hos Amahl og moren. 

- De tre mennene er personer som behersker verden og viser mulighetene. De har noe stort ved seg. På en måte er de litt magiske. De har andre impulser fra både Østen og Vesten.  De er kunstnere og filosofer. De representerer noe større – noen muligheter, som Amahl blir nysgjerrig på. Han er klar for å ta imot det. Potensialet ligger der hos Amahl, som jeg mener ligger i et hvert barn. Og der ligger mirakelet, sier Victoria Bomann-Larsen.    

Regissøren er veldig bevisst på at dette er en familieforestilling som er tilpasset barn – noe også komponisten mente var viktig. 

– Stykket er kort, på under en time, rett og slett effektiv historiefortelling med både humoristiske og underholdende elementer ved siden av det mer seriøse budskapet. Og med en lykkelig slutt, smiler Bomann-Larsen. 


Siste nyheter

Vinn operakopp i nyhetsbrev

Vinn unike kopper i nyhetsbrevet

Vi starter opp igjen med konkurranse i nyhetsbrevet fra neste utgave, som kommer om to uker, der premien er helt unike operakopper.

OVF 2022 Rehearsals 19

Stipend for akademistar

For dei som får tilbod om plass på årets akademi vil det vere muleg å søkje om økonomisk støtte i form av eit behovsprøvd stipend.

Operapedagoger på skolebesøk

Eksklusivt møte med Rusalka for skuleelevar

Snart legg våre to operapedagogar Martina og Stian ut på turné til skular i Bergen for å guide elevane i opera generelt – og Rusalka spesielt! (Oppdatering: Kursa er no fullbooka)

Nyttårstalen fra kongen 2023

Rusalka i nyttårstalene

Den neste operaforestillingen handler om kjærlighet – men også om identitet og om fellesskap, noe som var tema både hos kong Harald og statsminister Jonas Gahr Støre i nyttårstalene.