Hopp til innhold

Alle barn er et mirakel

– Alle barn er et mirakel

– Alle barn har potensial til å bruke mulighetene som verden byr på, noe historien om Amahl viser, sier regissør Victoria Bomann-Larsen.

Regissøren mener at Amahl og de tre vise menn er en klassisk historie mange kan relatere seg til, uavhengig av om man er religiøs eller ikke. Det er historien om de tre hellige konger som er på leting etter Jesus-barnet, med en ny vri. 


– Amahl og moren har enormt mange begrensninger i livet sitt. De er fattige, samtidig som gutten har en funksjonshemming. Han kan ikke bevege seg fritt rundt, fordi krykken han har er alt for liten og attpåtil bor de i et trangt lite hus med mange trapper. 

I Amahl og de tre vise menn befinner vi oss i en tidløs nåtid, der både klær, arkitektur og personene er gjenkjennelige for oss i dag, men uten at historien er knyttet til et bestemt tiår.

Grand opera i lite format

En kveld kommer tre menn på reise og søker husly hos Amahl og moren. 

- De tre mennene er personer som behersker verden og viser mulighetene. De har noe stort ved seg. På en måte er de litt magiske. De har andre impulser fra både Østen og Vesten.  De er kunstnere og filosofer. De representerer noe større – noen muligheter, som Amahl blir nysgjerrig på. Han er klar for å ta imot det. Potensialet ligger der hos Amahl, som jeg mener ligger i et hvert barn. Og der ligger mirakelet, sier Victoria Bomann-Larsen.    

Regissøren er veldig bevisst på at dette er en familieforestilling som er tilpasset barn – noe også komponisten mente var viktig. 

– Stykket er kort, på under en time, rett og slett effektiv historiefortelling med både humoristiske og underholdende elementer ved siden av det mer seriøse budskapet. Og med en lykkelig slutt, smiler Bomann-Larsen. 


Publisert høsten 2022

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ein av godbitane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!