Hopp til innhold

Alle barn er et mirakel

– Alle barn er et mirakel

– Alle barn har potensial til å bruke mulighetene som verden byr på, noe historien om Amahl viser, sier regissør Victoria Bomann-Larsen.

Regissøren mener at Amahl og de tre vise menn er en klassisk historie mange kan relatere seg til, uavhengig av om man er religiøs eller ikke. Det er historien om de tre hellige konger som er på leting etter Jesus-barnet, med en ny vri. 


– Amahl og moren har enormt mange begrensninger i livet sitt. De er fattige, samtidig som gutten har en funksjonshemming. Han kan ikke bevege seg fritt rundt, fordi krykken han har er alt for liten og attpåtil bor de i et trangt lite hus med mange trapper. 

I Amahl og de tre vise menn befinner vi oss i en tidløs nåtid, der både klær, arkitektur og personene er gjenkjennelige for oss i dag, men uten at historien er knyttet til et bestemt tiår.

Grand opera i lite format

En kveld kommer tre menn på reise og søker husly hos Amahl og moren. 

- De tre mennene er personer som behersker verden og viser mulighetene. De har noe stort ved seg. På en måte er de litt magiske. De har andre impulser fra både Østen og Vesten.  De er kunstnere og filosofer. De representerer noe større – noen muligheter, som Amahl blir nysgjerrig på. Han er klar for å ta imot det. Potensialet ligger der hos Amahl, som jeg mener ligger i et hvert barn. Og der ligger mirakelet, sier Victoria Bomann-Larsen.    

Regissøren er veldig bevisst på at dette er en familieforestilling som er tilpasset barn – noe også komponisten mente var viktig. 

– Stykket er kort, på under en time, rett og slett effektiv historiefortelling med både humoristiske og underholdende elementer ved siden av det mer seriøse budskapet. Og med en lykkelig slutt, smiler Bomann-Larsen. 


Siste nyheter

Flaggermusen 1934 Foto: Christian Bøbak / Teaterarkivet, Spesialsamlingene ved Universitetsbiblioteket i Bergen

- Flaggermusen er operettenes dronning

Gjennom Flaggermusens 150 år på scenen har den vært en av de mest populære forestillingene både i Bergen og Norge. Nå samarbeider Bergen Nasjonale Opera og Den Nationale Scene for første gang om en helt ny versjon av operetten!

FLAGGERMUSEN

Hva i all verden skjer i Flaggermusen?

I denne nye vrien på Flaggermusen er handlingen flyttet fra Wien på 1800-tallet til dagens Bergen og Oslo. Vi vil jo helst ikke røpe alle overraskelsene før du kommer til Grieghallen i mars, men her er likevel et lite innblikk for den nysgjerrige!

Flaggermusen

Festen er i gang!

Både TV 2 og Bergens Tidende var på plass for å overvære pangstarten til Flaggermusen, hvor et topplag skandinaviske operasangere og skuespillere fra DNS møttes for å sparke i gang prøvene til den elleville operetten.

Eirik del Barco Soleglad i Flaggermusen

Fikk Publikumsprisen 2023

Eirik del Barco Soleglad, som du snart får oppleve i Flaggermusen, mottok i helgen Publikumsprisen 2023 av Bergen Teaterforening for sin rolletolkning i Diktatoren!