Hopp til innhold

Alle barn er et mirakel

– Alle barn er et mirakel

– Alle barn har potensial til å bruke mulighetene som verden byr på, noe historien om Amahl viser, sier regissør Victoria Bomann-Larsen.

Regissøren mener at Amahl og de tre vise menn er en klassisk historie mange kan relatere seg til, uavhengig av om man er religiøs eller ikke. Det er historien om de tre hellige konger som er på leting etter Jesus-barnet, med en ny vri. 


– Amahl og moren har enormt mange begrensninger i livet sitt. De er fattige, samtidig som gutten har en funksjonshemming. Han kan ikke bevege seg fritt rundt, fordi krykken han har er alt for liten og attpåtil bor de i et trangt lite hus med mange trapper. 

I Amahl og de tre vise menn befinner vi oss i en tidløs nåtid, der både klær, arkitektur og personene er gjenkjennelige for oss i dag, men uten at historien er knyttet til et bestemt tiår.

Grand opera i lite format

En kveld kommer tre menn på reise og søker husly hos Amahl og moren. 

- De tre mennene er personer som behersker verden og viser mulighetene. De har noe stort ved seg. På en måte er de litt magiske. De har andre impulser fra både Østen og Vesten.  De er kunstnere og filosofer. De representerer noe større – noen muligheter, som Amahl blir nysgjerrig på. Han er klar for å ta imot det. Potensialet ligger der hos Amahl, som jeg mener ligger i et hvert barn. Og der ligger mirakelet, sier Victoria Bomann-Larsen.    

Regissøren er veldig bevisst på at dette er en familieforestilling som er tilpasset barn – noe også komponisten mente var viktig. 

– Stykket er kort, på under en time, rett og slett effektiv historiefortelling med både humoristiske og underholdende elementer ved siden av det mer seriøse budskapet. Og med en lykkelig slutt, smiler Bomann-Larsen. 


Publisert høsten 2022

Siste nyheter

Albert Dohmen og Eivind Gullberg Jensen

Wagner-legenden ser fremtiden på Os

- Umiddelbart synes jeg dette var en strålende idé, forteller en av vår tids fremste Wagner-tolkere, sangeren Albert Dohmen. Han er en av lærerkreftene i dette årets Opera ved fjorden.

NHB 3 damer 1

Fantasifulle kostymer

Få en sniktitt på kostymene til Tryllefløyten og Rhingullet, som fremføres på Opera ved fjorden sommerakademi i juni!

Eivind Gullberg Jensen OVF24

Setter rekord med eventyrlig sommerakademi

- Eventyrene står i fokus når verk av to av de mest kjente operakomponistene skal fremføres under Opera ved fjordens to konserter, forteller operasjef Eivind Gullberg Jensen.

Annika Beinnes ariekonsert Opera ved fjorden

Wagner-opera og favorittarier

På den storslåtte avslutningen av årets sommerakademi Opera ved fjorden byr vi på sangernes favorittarier og ikke minst høydepunkt fra Wagners Rhingullet!