Hopp til innhold

Victoria Bomann-Larsen

Victoria Bomann-Larsen er regissør for familieoperaen Amahl og de tre vise menn i desember.

Victoria Bomann-Larsen jobber som regissør ved Den Norske Opera & Ballett (DNO&B). Hun startet sin karriere som regiassistent ved Mainfranentheater i Würzburg i 2006 hvor hun også debuterte som regissør med barneoperaen Der unglaubliche Spotz i 2009.

I 2010 begynte hun i DNO&B hvor hun har vært fast ansatt siden 2013. Hun har assistert rundt 25 regissører i til sammen ca. 35 produksjoner, og har gjenoppsatt en rekke store forestillinger av internasjonalt anerkjente regissører, som Eugen Onegin (Christof Loy), Rigoletto (Ole Anders Tandberg), La Traviata (Tatjana Gürbaca) og Tosca – og Carmen (Calixto Bieito) m.fl.

Hun har også selv regissert forestillinger og konserter ved Operaen, bl.a Mahlers Das Lied von der Erde, i tillegg til regioppdrag utenfor huset, deriblant Ridder blåskjegg for Trondheim Symfoniorkester, La Rondine for Lidal North og Cosi fan tutte på Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO). I sommer var hun regissør for finalistene i den internasjonale sangerkonkurransen Aria Borealis Bodø.

I 2012 var Victoria med å starte Femte Rad Produksjoner som initierte og realiserte ungdomsoperaen Simon av Gerhard Stäbler og Christopher Grøndahl. Den mottok støtte fra Fond for utøvende kunstnere (FFUK) og Kulturrådet og hadde urpremiere på Operaen i 2015 og ble siden gjenopptatt i samarbeid med Operaen og Den Kulturelle Skolesekken (DKS). Bomann-Larsen var produsent og regissør for forestillingen.

Siden 2016 har hun vært tilknyttet Operahøgskolen hvor hun bl.a regisserer, underviser og har vært sensor for masteroppgaver.

Oppdatert november 2022