Hopp til innhold

Operasesongen 2021/22 er lansert!

Eivind Gullberg Jensen presenterer eventyropera og sprudlende operette i sin første sesong som operasjef i Bergen.

«Det var en gang ...»

Slik lyder ofte starten på en god fortelling, og med disse fire ordene ønsker Eivind Gullberg Jensen velkommen til sin første sesong som operasjef for Bergen Nasjonale Opera. Historiefortelling kommer til å stå sentralt i BNOs operasatsing de neste årene:

– Me ynskjer å fortelja levande historier som rører, engasjerer, provoserer, og får folk til å drøyma seg vekk frå ein travel kvardag, forteller Gullberg Jensen.

Opera er på mange måter den ultimate sjanger som favner om alle kunstarter; musikk, dans, teater, drama og visuell kunst. Bergen har i en årrekke vært privilegert med et musikkmiljø på et høyt, internasjonalt nivå. BNOs hovedoppgave de neste årene er å sikre byen og Vest-Norge et kontinuerlig operatilbud på det tilsvarende nivået, der levende historiefortelling vil stå sentralt. BNO håper å skape økt interesse og engasjement for denne slitesterke kunstformen, slik at når Bergen har et nytt musikkteaterhus ved Grieghallen, så har vi et publikum i vekst med stadig økte forventninger, krav og appetitt.

– For meg, som ex-stordabu og bergensar sidan 2003, er det ei spesiell kjensle å kunna invitera til min fyrste sesong som operasjef i Grieghallen – eit hus som eg på mange måtar har vakse opp i, både som fiolinist i ungdomsorkester, korpsmusikant, og seinare dirigent for mange orkester, inklusiv vår næraste samarbeidspartnar; Bergen Filharmoniske Orkester. Det var ein gong … Eg ser fram til å dela det neste kapittelet i historia med det flotte publikummet i Bergen, sier Eivind Gullberg Jensen.

Eivind Gullberg Jensen

OPERAPROGRAMMET 2021/22

Velkommen til en etterlengtet operasesong - med både høye benspark og kjærlighetens lengsler på programmet!

Den tsjekkiske nasjonalskatten Rusalka av Dvořák, operasjefens egen favoritt, åpner sesongen i Grieghallen, mens vårens høydepunkt blir en ny og frekk versjon av Den glade enke av Lehar.

Utenfor Grieghallen inviterer vi til konserter med det beste fra operettenes verden på DNS og Bekkjarvik Gjestgiveri - med sopranen Lydia Hoen Tjore, tenoren Peter Lodahl og Sjur Hjeltnes på piano.

Pop-up opera blir det også når den alltid like populære OperaPuben flytter inn i det nye Kulturhuset i Vaskerelven fra oktober.

PROGRAMMET

Opera ved fjorden sommerkonsert // 21. august 2021 // Oseana

Rusalka // 23., 25., 27. og 29. oktober 2021 // Grieghallen // Kjøp billetter

Operettekonsert på DNS // 17. og 18. november 2021 // Den Nationale Scene

Opera i Austevoll // 20. november 2021 // Bekkjarvik Gjestgiveri

Den glade enke 2.0 // 26., 28., 30. mars og 1. april // Grieghallen // Kjøp billetter

Les mer på programsiden

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ein av godbitane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!