Hopp til innhold

Med skolebarn som kritikere

Hans og Grete skal snart ut på turné, og vi har hatt besøk av de største av alle kritikere, barna som skal sitte i publikum!

Stemningen i Grieghallens prøverom er elektrisk og nervepirrende. Vi får besøk av Davinci Montessoriskole og 15 kritikere i aldersgruppen 7-12 år, som skal få være med på prøvene til Hans og Grete. Vil de like det de får se? 

James Bonas, regissør, grugleder seg. "Vi skal starte med noen leker for å bli bedre kjent, og så skal vi vise snutter fra operaen, som barna får være med og gi tommel opp eller ned på, eller forslå endringer".

Hans og Grete er verdens mest kjente barneopera, og hos Bergen Nasjonale Opera fremstår den i ny drakt. "Det kjente eventyret av Brødrene Grimm ligger til grunn, men her er nye og overraskende elementer underveis" forteller James og viser noen heller skumle videografikker som skal projiseres på kulissene. Insekter, lugubre kaker og spøkelsesaktige skikkelser flyr forbi, til stor begeistring og et par frydefulle hyl fra både voksne og barn.

Etter at far og mor i stykket har fremført arien om heksen er det tid for spørsmål. "Han er bra skummel" synes en, mens en annen mener det er veldig synd på moren til Hans og Grete. Alle forstår lett hva som blir sunget, og hva historien handler om. Tilbakemeldingene fra skolene som skal være med på turnéen er også god, de gleder seg og synes det er gøy og andereldes å få være med på en opera.

Da gjenstår det å trekke et lettelsens sukk og finpusse sang og skuespill før premieren på Oseana 22. oktober!


Spillesteder: Os 22.10, Førde 24.10., Voss 26.10., Nesttun 27.10., Sola 31.10., Bryne 1.11., Leirvik 2.11. og Husnes 3.11.

Elever fra skoler der Hans og Grete settes opp medvirker i forestillingen: Os Barneskule, Hystad skule på Stord, Steinerskolen i Bergen, Gullfjordungen skule på Voss, Førde Barneskule, Hognestad skule på Bryne, Undarheim skule på Husnes og Storevarden Skole på Sola.

Les også:

Hans og Grete - En farsott på verdens operahus

Engelbert Humperdinck - komponisten bak Hans og Grete

Siste nyheter

DGE 1500x1000 Respect office

Vil du jobbe med oss?

Bergen Nasjonale Opera søker etter en Produksjonsleder i 100% vikariat i 2 år fra høsten 2024.

Henning Larsen Grieg Hallen Grieghallen Round2 Copyrights by KVANT 1

Slik vil Griegkvartalet se ut

- Med vinnerprosjektet Kontrapunkt vil Griegkvartalet fremstå med en arkitektonisk utforming og funksjonalitet, som vil vitalisere Bergen og tilføre byen noe helt nytt, forteller juryleder Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Champagne Foto Magnus Skrede

Kultur - det som foreinar oss

I ei tid då polarisering er ei av dei største truslane i samfunnet, er eg 100% overtydd om at kunstens grenselause og foreinande kraft, er verdiar me ikkje har råd til å nedprioritera om me skal koma vidare med alle utfordringane i verda.

Flaggermusen Foto Magnus Skrede

6 på terningen fra BA!

Og 5 (av 5) stjerner fra Opera Now - les utdrag fra de flotte anmeldelsene av Flaggermusen her!

Ivi Karnezi Foto Magnus Skrede

Konkurrent til Nystemten?

Har byen fått ein konkurrent til sjølvaste Nystemten? Her er heile teksten til songen "Bergen, å Bergen!", som er ei av overraskingane på maskeballet i Flaggermusen.

Leif Ove Andsnes og Adrian Angelico på pianoet

Queen på Ulriken!

Leif Ove Andsnes og vår eksentriske milliardær, Karl-Maria Ulriken, har spilt inn en helt unik musikkvideo!