Hopp til innhold

Operapedagoger

Møt operapedagogene våre! Vi vil at barn og unge skal oppleve at opera er en levende kunstform som angår dem. Som del av Prosjekt Opera møter operapedagogene årlig flere hundre barn og unge i regionen vår.

MARTINA STARR-LASSEN: Tryllefløyten høsten 2022 sammen med Stian Økland.
Sopran. Se lenke til biografi med foto.

Var også operapedagog for Rusalka høsten 2021 og Den glade enke våren 2022

STIAN ØKLAND: Tryllefløyten høsten 2022 sammen med Stian Økland.
Tenor og rockegitarist. Se lenke til biografi med foto.

Var også operapedagog for Rusalka høsten 2021 og Den glade enke våren 2022

BEATE ROSTIN
Skuespiller og sanger. Se lenke til biografi med foto.

JORUNN LULLAU
Jorunn Lullau er utdannet figurteaterskuespiller og har vært frilans skuespiller i Bergen siden 1992. Hun har bl.a. vært tilknyttet Den Nationale Scene, Hordaland Teater, Rikskonsertene, Sogn og Fjordane teater, Bergen Byspill og Dukkenikkerne.

Siden 2013 er hun også en del av scenekunstensemblet Kompani13 som jobber innenfor figurteatersjangeren. Lullau har reist rundt med undervisningsopplegg gjennom Den Kulturelle Skolesekken i flere runder, og underviser nå fast ved Vestlandske Teatersenters teaterskole. Hun har også ledet prosjekter i Bergen Kulturskole og i private teaterskoler.

Jorunn var sammen med Sunniva Lien Olsen operapedagog for Sweeney Todd-prosjektet for 6.-10. trinn høsten 2019.

FOTO: Sangeren Sunniva Olsen Lien (til venstre) og skuespilleren Jorunn Lullau var operapedagoger for Sweeney Todd-prosjektet høsten 2019.

SUNNIVA LIEN OLSEN
Sunniva Lien Olsen har studert ved Griegakademiet i Bergen hos Hilde H. Sveen og har mastergrad i klassisk sang fra Det kgl. Musikkonservatorium i København hvor hun ble uteksaminert med beste karakter. Dette medførte opptak i solistklassen, hvor den avsluttende eksamenen består av en offentlig debutkonsert. Sunniva holdt sin debut i 2013 i Christianskirken i København med Holmens Barok Ensemble og Jakob Stevns-Lorentzen som musikalsk leder. I Danmark hadde Sunniva docent Susanna Eken som sin hovedveileder.

Sunniva har vært solist i bl.a. J.S. Bachs Juleoratoriet, Påskeoratoriet, Johannespasjonen og Händels Messias, og har medvirket i en rekke operaer og hatt flere solokonserter, bl.a i Håkonshallen, Sankt Paul Kirke i København, Fana kulturhus, Eidfjord gamle kyrkje og vært gjesteartist under Usedom musikkfestival i Polen.

Hun har turnert for Rikskonsertene i Hordaland og på Orknøyene med forestillingen «Sangerinnen» og vært med som operapedagog i et samarbeidsprosjekt mellom den kulturelle skolesekken og Bergen Nasjonale Opera, med bl.a. forestillingen «Damene til Don Giovanni». Sommeren 2016 fullførte hun PPU studier ved Barratt Due musikkinstitutt. Hun jobber nå som sangpedagog og frilans sanger.

Sunniva var sammen med Jorunn Lullau operapedagog for Sweeney Todd-prosjektet for 6.-10. trinn høsten 2019. Våren 2020 var hun operapedagog for La Clemenza di Tito-prosjektet for 8.-10. trinn sammen med Beate Rostin.

INGVILL HOLTER
Sanger og pedaog. Se lenke med biografi og foto.

FRODE SKAG STORHEIM
Pianist. Se lenke med biografi og foto.

SAPFO MARIA STAVRIDES
Songpedagog og kordirigent

Sapfo Maria Stavrides er songpedagog og kordirigent for Edvard Grieg Jentekor, Petro Canto og Ulriken Vokal.

Sapfo har utdanninga si frå Det Nasjonale Konservatoriet i Hellas med kandidatstudium i klassisk piano og musikkteoretiske fag, og bachelor frå Høgskulen på Vestlandet med song som hovudinstrument. Ho har deltatt i meisterklassar og stemmekonferansar – og turnert med verdsmusikk- og mellomaldermusikk-ensemble i Hellas, Portugal og Frankrike. Sjølv om klassisk musikk har vore sentral i utdanninga hennar, har ho halde konsertar og sunge på plater med band frå eit breitt musikalsk spekter, frå musikal, til doom metall, elektronisk musikk, gypsy jazz osv. For tida produserer ho for fyrste gong sin eigen musikk. Sapfo var operapedagog for skuleprosjektet tilknytt Carmen-turneen på Vestlandet hausten 2018, og heldt inspirasjonskurset for Werther saman med Beate Rostin våren 2019.


OLE ANDRÉ FARSTAD
Musiker, gitarist og komponist

Ole André har jobbet med BNOs Skriv en Opera prosjekter i mange år. I tillegg jobber han også med formidlingsprosjekter for bl.a. Bit20 og BFO. Han har spesialisert seg på kreativt musikkarbeid gjennom mastergraden "Artist in Leadership" fra Guildhall School of Music and Drama i London, og har ledet prosjekter i Singapore, Argentina og England. Erfaringene har han tatt med seg tilbake til Bergen og her etablert seg som en sentral figur innen musikkformidlingsprosjekter for barn og unge.


Relaterte artikler