Hopp til innhold

Operapedagoger

Møt operapedagogene våre! Vi vil at barn og unge skal oppleve at opera er en levende kunstform som angår dem. Som del av Prosjekt Opera underviser våre operapedagoger årlig flere tusen barn og unge i hordalandsregionen.

SAPFO MARIA STAVRIDES

Songpedagog og kordirigent

Sapfo Maria Stavrides er songpedagog og kordirigent for Bergen Pikekor, Petro Canto og Ulriken Vokal.

Sapfo har utdanninga si frå Det Nasjonale Konservatoriet i Hellas med kandidatstudium i klassisk piano og musikkteoretiske fag, og bachelor frå Høgskulen på Vestlandet med song som hovudinstrument. Ho har deltatt i meisterklassar og stemmekonferansar – og turnert med verdsmusikk- og mellomaldermusikk-ensemble i Hellas, Portugal og Frankrike. Sjølv om klassisk musikk har vore sentral i utdanninga hennar, har ho halde konsertar og sunge på plater med band frå eit breitt musikalsk spekter, frå musikal, til doom metall, elektronisk musikk, gypsy jazz osv. For tida produserer ho for fyrste gong sin eigen musikk. Sapfo var operapedagog for skuleprosjektet tilknytt Carmen-turneen på Vestlandet hausten 2018, og heldt inspirasjonskurset for Werther saman med Beate Rostin (sjå under) våren 2019.

BEATE ROSTIN

Skuespiller og sanger

Beate Rostin er utdannet ved Høyskolen for Teater, opera og musikal i Gøteborg. Hun har hatt engasjement ved flere teatre i Sverige og Norge, og en rekke roller i filmer og TV-produksjoner. Beate har også praktisk pedagogisk utdannelse fra HIB og underviser barn og unge fra 7 til 18 år i teater og sang, bl.a ved Bergen kulturskole . Hun har jobbet for BNO med "Skriv en Opera prosjekter " og "Prosjekt Opera" siden 2009, og heldt våren 2019 inspirasjonskurset for Werther sammen med Sapfo Stavrides (se over).

INGVILL HOLTER

Sopran og kordirigent

Ingvill Holter har studert ved Griegakademiet og har en mastergrad i utøvende sang fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Hun er en allsidig sopransolist med et stort scenisk talent, og har hatt mange roller i opera- og teaterproduksjoner. Hun er fast medlem i solistkvartetten Membra, tradisjonsmusikktrioen Røst og fra 2015 blir hun ansatt i Edvard Grieg Kor, vår faste korpartner. Som pedagog underviser Ingvill i stemmebruk med forskjellige kor og ensembler. Hun er også dirigent for Sangkoret Lyderhorn og Bergen Pikekor. Hun har mottatt Bergen kommunes etableringsstipend.

OLE ANDRÉ FARSTAD

Musiker, gitarist og komponist

Ole André har jobbet med BNO sine Skriv en Opera prosjekter i mange år. I tillegg jobber han også med formidlingsprosjekter for bl.a. Bit20 og BFO. Han har spesialisert seg på kreativt musikkarbeid gjennom mastergraden "Artist in Leadership" fra Guildhall School of Music and Drama i London, og har ledet prosjekter i Singapore, Argentina og England. Erfaringene har han tatt med seg tilbake til Bergen og her etablert seg som en sentral figur innen musikkformidlingsprosjekter for barn og unge.


Relaterte artikler