Hopp til innhold

Operapedagoger

Møt operapedagogene våre! Vi vil at barn og unge skal oppleve at opera er en levende kunstform som angår dem. Som del av Prosjekt Opera underviser våre operapedagoger årlig flere tusen barn og unge i hordalandsregionen.

JORUNN LULLAU

Skuespiller

Jorunn Lullau er utdannet figurteaterskuespiller og har vært frilans skuespiller i Bergen siden 1992. Hun har bl.a. vært tilknyttet Den Nationale Scene, Hordaland Teater, Rikskonsertene, Sogn og Fjordane teater, Bergen Byspill og Dukkenikkerne.

Siden 2013 er hun også en del av scenekunstensemblet Kompani13 som jobber innenfor figurteatersjangeren. Lullau har reist rundt med undervisningsopplegg gjennom Den Kulturelle Skolesekken i flere runder, og underviser nå fast ved Vestlandske Teatersenters teaterskole. Hun har også ledet prosjekter i Bergen Kulturskole og i private teaterskoler.

Jorunn er sammen med Sunniva Lien Olsen operapedagog for Sweeney Todd-prosjektet for 6.-10. trinn høsten 2019.

FOTO: Sangeren Sunniva Olsen Lien (til venstre) og skuespilleren Jorunn Lullau er operapedagoger for Sweeney Todd-prosjektet høsten 2019.

SUNNIVA LIEN OLSEN Sanger og sangpedagog

Sunniva Lien Olsen har studert ved Griegakademiet i Bergen hos Hilde H. Sveen og har mastergrad i klassisk sang fra Det kgl. Musikkonservatorium i København hvor hun ble uteksaminert med beste karakter. Dette medførte opptak i solistklassen, hvor den avsluttende eksamenen består av en offentlig debutkonsert. Sunniva holdt sin debut i 2013 i Christianskirken i København med Holmens Barok Ensemble og Jakob Stevns-Lorentzen som musikalsk leder. I Danmark hadde Sunniva docent Susanna Eken som sin hovedveileder.

Sunniva har vært solist i bl.a. J.S. Bachs Juleoratoriet, Påskeoratoriet, Johannespasjonen og Händels Messias, og har medvirket i en rekke operaer og hatt flere solokonserter, bl.a i Håkonshallen, Sankt Paul Kirke i København, Fana kulturhus, Eidfjord gamle kyrkje og vært gjesteartist under Usedom musikkfestival i Polen.

Hun har turnert for Rikskonsertene i Hordaland og på Orknøyene med forestillingen «Sangerinnen» og vært med som operapedagog i et samarbeidsprosjekt mellom den kulturelle skolesekken og Bergen Nasjonale Opera, med bl.a. forestillingen «Damene til Don Giovanni». Sommeren 2016 fullførte hun PPU studier ved Barratt Due musikkinstitutt. Hun jobber nå som sangpedagog og frilans sanger.

Sunniva er sammen med Jorunn Lullau operapedagog for Sweeney Todd-prosjektet for 6.-10. trinn høsten 2019.

SAPFO MARIA STAVRIDES
Songpedagog og kordirigent

Sapfo Maria Stavrides er songpedagog og kordirigent for Bergen Pikekor, Petro Canto og Ulriken Vokal.

Sapfo har utdanninga si frå Det Nasjonale Konservatoriet i Hellas med kandidatstudium i klassisk piano og musikkteoretiske fag, og bachelor frå Høgskulen på Vestlandet med song som hovudinstrument. Ho har deltatt i meisterklassar og stemmekonferansar – og turnert med verdsmusikk- og mellomaldermusikk-ensemble i Hellas, Portugal og Frankrike. Sjølv om klassisk musikk har vore sentral i utdanninga hennar, har ho halde konsertar og sunge på plater med band frå eit breitt musikalsk spekter, frå musikal, til doom metall, elektronisk musikk, gypsy jazz osv. For tida produserer ho for fyrste gong sin eigen musikk.

Sapfo var operapedagog for skuleprosjektet tilknytt Carmen-turneen på Vestlandet hausten 2018, og heldt inspirasjonskurset for Werther saman med Beate Rostin våren 2019.

BEATE ROSTIN
Skuespiller og sanger

Beate Rostin er utdannet ved Høyskolen for Teater, opera og musikal i Gøteborg. Hun har hatt engasjement ved flere teatre i Sverige og Norge, og en rekke roller i filmer og TV-produksjoner. Beate har også praktisk pedagogisk utdannelse fra HIB og underviser barn og unge fra 7 til 18 år i teater og sang, bl.a ved Bergen kulturskole.

Beate har jobbet for BNO med "Skriv en Opera prosjekter " og "Prosjekt Opera" siden 2009, og holdt våren 2019 inspirasjonskurset for Werther sammen med Sapfo Stavrides.

INGVILL HOLTER
Sopran og kordirigent

Ingvill Holter har studert ved Griegakademiet og har en mastergrad i utøvende sang fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Hun er en allsidig sopransolist med et stort scenisk talent, og har hatt mange roller i opera- og teaterproduksjoner. Hun er fast medlem i solistkvartetten Membra, tradisjonsmusikktrioen Røst og fra 2015 blir hun ansatt i Edvard Grieg Kor, vår faste korpartner. Som pedagog underviser Ingvill i stemmebruk med forskjellige kor og ensembler. Hun er også dirigent for Sangkoret Lyderhorn og Bergen Pikekor. Hun har mottatt Bergen kommunes etableringsstipend.

OLE ANDRÉ FARSTAD
Musiker, gitarist og komponist

Ole André har jobbet med BNO sine Skriv en Opera prosjekter i mange år. I tillegg jobber han også med formidlingsprosjekter for bl.a. Bit20 og BFO. Han har spesialisert seg på kreativt musikkarbeid gjennom mastergraden "Artist in Leadership" fra Guildhall School of Music and Drama i London, og har ledet prosjekter i Singapore, Argentina og England. Erfaringene har han tatt med seg tilbake til Bergen og her etablert seg som en sentral figur innen musikkformidlingsprosjekter for barn og unge.


Relaterte artikler