Hopp til innhold

Ingvill Holter

Ingvill Holter er både utøvende sanger og pedagog. Hun har gjort roller i opera- og teaterproduksjoner, men trives også godt i ulike typer mindre ensemble. Ingvill har en stor interesse for tidligmusikk, og er mye brukt som solist med dyktige barokkensembler i inn- og utland. Hun er fast medlem i middelalderensemblet Currentes som slapp sin andre plate, Altera Luce, høsten 2017.

Ingvill er fast ansatt som 2. sopran i vokalensemblet Edvard Grieg Kor som består av åtte profesjonelle sangere. I tillegg til å holde egne a cappella-konserter, er de fast samarbeidspartner med Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen Nasjonale Opera.

Sammen med pianist Marita Kjetland Rabben utgjør Ingvill duoen Vestavill som er kjent for sine konsertkonsept hvor musikk, tekst og historie blir til forestillinger. I 2017 gav duoen ut sin debutplate Optisk bedrag på Øra Fonogram.

Ingvill er også en dyktig sangpedagog som underviser privat, og holder stemmebrukskurs for kor og ensembler. Hun er timelærer i tidligmusikk på Griegakademiet UiB og operapedagog for BNO: Våren 2020 er hun med i "Kjærlighet i rødt, hvitt og svart"-forestillingen for videregående skoler, sammen med Beate Rostin og Frode Skag Storheim.