Hopp til innhold

Frode Skag Storheim

Frode Skag Storheim er fortellende pianist på konserten Trippel Rossini i desember.

Frode Skag Storheim kommer fra Radøy i Nordhordland, men har bodd i Bergen siden 2010. Etter lang fartstid i korps og kulturskole begynte han i 2008 sin pianistutdannelse ved Griegakademiet, først hos Audun Kayser, og senere hos Jan Hovden. Masteren i piano avla han i 2016. Han studerte også orgel i to år under Stig Wernø Holters ledelse.

Trass i en klassisk skolering, er Frode svært allsidig som utøver. Han har jobbet som pianist/repetitør blant annet ved Bergen Nasjonale Opera, Den Nasjonale Scene, Bergen Filharmoniske Orkester og Sjøforsvarets Musikkorps. Ensembler han har jobbet med som pianist og organist inkluderer Ole Bull Kammerkor, Sankta Sunniva Kammerkor, Seim Songkor, Korall, Multa Paucis, og mange flere.

Han har vært solist med blant annet Universitetets Symfoniorkester i Bergen, Bergen unge kammerorkester og Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Som frilanspianist har han holdt konsert i et titalls europeiske land, opptredd på Festspillene i Bergen, Nordland Musikkfestuke, og spilt solokonsert i Kristiansand domkirke. Han er også mye brukt som konferansier og konsertforedragsholder, og har lang erfaring som pedagog i utøvende og teoretiske fag.

Som operapedagog for Bergen Nasjonale Opera har han deltatt i flere prosjekt for videregående skoler. Våren 2020 spilte han i introduksjonsforestillingen "Kjærlighet i rødt, hvitt og svart", bygget på Mozarts opera La clemenza di Tito, sammen med Beate Rostin og Ingvill Holter.

I fjor høst (2022) var han fortellende pianist på vår konsert "Trippel Mozart" på Den Nationale Scene, og i desember er altså turen kommet til "Trippel Rossini" samme sted.

Fra 2022 skriver Skag Storheim programtekstene for Harmonien, og jobber også med en biografi om maleren Hans Dahl.

Oppdatert september 2023

Medvirket på

Trippel Mozart
Spilleperiode: 20-20/09

Trippel Mozart

Høydepunkt fra Figaros bryllup, Don Giovanni og Tryllefløyten.

Les mer Overstått forestilling
Kjærlighet i rødt, hvitt og svart
Spilleperiode: 29-29/01

Kjærlighet i rødt, hvitt og svart

Er kjærleiken raud og blodig, uskuldskvit – eller svart og egoistisk? Mozart blir presentert med ein heilt eigen vri,  når vidaregåande skular i januar får besøk av Bergen Nasjonale Opera.

Les mer Gratis inngang