Hopp til innhold

Frode Skag Storheim

Frode Skag Storheim kommer fra Radøy i Nordhordland, men har bodd i Bergen siden 2010. Etter lang fartstid i korps og kulturskole begynte han i 2008 sin pianistutdannelse ved Griegakademiet, først hos Audun Kayser, og senere hos Jan Hovden. Masteren i piano avla han i 2016. Han studerte også orgel i to år under Stig Wernø Holters ledelse.

Trass i en klassisk skolering, er Frode svært allsidig som utøver. Han har jobbet som pianist/repetitør blant annet ved Bergen Nasjonale Opera, Den Nasjonale Scene, Bergen Filharmoniske Orkester og Sjøforsvarets Musikkorps. Ensembler han har jobbet med som pianist og organist inkluderer Ole Bull Kammerkor, Sankta Sunniva Kammerkor, Seim Songkor, Korall, Multa Paucis, og mange flere.

Han har vært solist med blant annet Universitetets Symfoniorkester, Bergen unge kammerorkester og Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Som frilanspianist har han holdt konsert i et titalls europeiske land, opptredd på Festspillene i Bergen, Nordland Musikkfestuke, og holdt i fjor solokonsert i Kristiansand domkirke. Han er også mye brukt som konferansier og konsertforedragsholder, og har lang erfaring som pedagog i utøvende og teoretiske fag.

Som operapedagog for Bergen Nasjonale Opera har han deltatt i flere prosjekt for videregående skoler. Våren 2020 var han med i introduksjonsforestillingen "Kjærlighet i rødt, hvitt og svart" sammen med Beate Rostin og Ingvill Holter.